Критиките към МВР демотивират полицаите, те работят усърдно!

МВР шефът настоя: Хванахме беглецът за два дни!
24 юни 2018 09:30,
64
Критиките към МВР демотивират полицаите, те работят усърдно!
Снимка: БТА

Критиките към работата на полицията в последните дни, след поредното бягство на затворник, демотивират служителите, които иначе работят усърдно. За това алармира министърът на вътрешните работи Валентин Радев вчера на брифинг след задържането на издирвания беглец, пише "Дарик".

Той увери, че хората трябва да бъдат спокойни след залавянето на избягалия затворник.

"Само за два дни, около 52 часа ни бяха необходими за издирването. Благодаря на всички, които участваха в операцията - служители на полицията, жандармерията, Специалния отряд за борба с тероризма, действали по разпореждане на професионалното ръководство и приложили способи, които доведоха до ефект. Бяхме критикувани, че използвахме много сили, но те бяха необходими", посочи МВР шефът.

Още по темата

"Критиките, които чувахме, демотивират състава, служителите са пресирани и под излишен натиск, когато работят усърдно. На практика, предприети и извършени са всички необходими действия, които невинаги може да бъдат оповестявани и обяснявани, но се вършат. Нека има критики, но по-внимателни, за да могат професионалистите да работят спокойно", апелира Радев.
 
"Операцията по издирването е в ход от момента на бягството. Вчера получихме по-конкретен сигнал, който конкретизира мястото, където е забелязан рецидивистът. Незабавно насочихме сили натам и бе организирана мащабна операция. Проверени бяха много места, в определен момент служебните кучета попаднаха на следа и колегите работиха цяла нощ", даде отчет за работата на униформените министърът.

Той поясни, че сигналът е бил даден вчера сутринта на тел. 112 от жител на с. Летница. Тогава натам са били изпратени спецсили, но беглецът е взел възрастна жена като заложник, в опит да се засрахова.Продължил е бягството си и след бързи действия на Специалния отряд за борба с тероризма, е задържан. Няма пострадали, обобщи Валентин Радев.

"В момента, в който е осъзнал, че е разпознат, беглецът панически обмислил тактики за спасяване - вижда жената, която живее в края на населеното място, но тя успява да даде знак с жестове на районния инспектор, че е застрашена и той е реагирал много адекватно. Опитал отново да избяга и след бързи тактически действия на Специалния отряд за борба с тероризма, беглецът е задържан. Спецотрядът не се използва само за обезвреждане и в случая работата им допринесе издирваният да не извърши друго престъпление", коментира още министърът.
 
Радев допълни, че сега предстои анализ на конкретните действия на заловения затворник. "На първоначален етап, преценяваме, че не е имал предварителен цялостен план. Колегите си свършиха работата професионално", потвърди и главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
22
 
! Отговори
:):) преди 5 години
да вкараш два дни един 500хиляден град Варна в транспортен хаос търсейки беглец който реално е на 300 км. Не старание а показуха, поне да се бяха извинили...смешни.
30
1
 
21
 
! Отговори
факт преди 5 години
Никакви оставки няма да променят нещата,трябва драстична реформа и масови чистки в полицията,като в Грузия преди години там направиха тотална полицейска реформа и сега нещата са добре,но трябва политическа воля....
29
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работливи или страхливи?! Да вземете да се поразшетате малко из *** махали в цялата страна , да видите какви коли се карат и какви къщи се строят от хора , които нямат и ден трудов стаж. Защо никой не се интересува от произхода на тези пари ?!
28
3
 
17
 
! Отговори
до кога? преди 5 години
Вия тука и по цялата страна критикувате полицията и искате реформи ама те продължават да си получават не малките заплати и невиждани привилегии и не им пука за нас....
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами дайте да ги възхваляваме вместо да ги критикуваме за резултатите
26
0
 
3
 
! Отговори
Васил до Re zak преди 5 години
Ти сериозно ли??
25
1
 
20
 
! Отговори
аз преди 5 години
Като го хванахте - какво,баница ли да правя...А за това,че по селата не остана неразбита къща,че нормалните хора се опасяват за живота си ,че няма един реално осъден политик или бизнесмен ,корупцията голяма , че ни "свиха " мераците за еврозоната и сега Томислав Дончев ни разяснява причините ( а не който трябва) - за това никой не коментира.Нормалните хора всеки ден си карат работата,но за тях похвала - няма.
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корумпираността и връзките на високите постове в МВР с престъпноста, са еднствената причина, за демотивация.
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е,сега,СМИ им пречат,демотивират им личният състав...А,че са пълни смешници повечето,назначени по роднински-племенно тарикатски(тука едно наше момче има шефе) принцип и само се чудят с какво да се оправдават,не се говори,нали?Нокой не по-голям от великият Винету,б.б.,който създаде крилатата фраза:Ние ги хващаме,те ги пускат!На кривият космос,ракетите му пречат!70054
22
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Третото гербаво правителство е най-некадърното! Пропадането на биби и компания е очевадно! Оставка до дупка!
21
2
 
21
 
! Отговори
Оперативник преди 5 години
Ахаах,този ne6tastnik pandiz4iqta го изкараха направо Пабло Ескобар!Хахаха,тактики,SWAT,планове-само танкове и изтребители не пуснаха,смешници!!Имате късмет,че не си пусна брада.Пък и ако беше намерил и черни очила-филма свършва!Ахахахах
20
2
 
13
 
! Отговори
остави човека! преди 5 години
Бойко го турнал да МВРее, и той да си му бере гайлето.ако се окаже че службата сама е пуснала Борето да избяга и след яката шумиха да си го хванат... ееее ... ама тая сме ягледалиедин мол от тая боза Бойко няма да им трае
19
2
 
20
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Ако тия дни нямаше вот на недоверие на тема "Сигурност",едва ли щяха да си размърдат *****!Ама нейсе,като че ли не си ги знаем-за показни акции са екстра,ама за ежедневната работа-нъц.Къде бяха когато хиляди старци бяха ограбвани,бити и убити от ....знаете кои???
18
2
 
19
 
! Отговори
Закривай преди 5 години
Този и за *** за зеле не става - гепаджия той толкова си може!
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента говорим дали цялото МВР да бъде закрито или само министрите да си подадат оставка!
16
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе я оставка! Стига си плямпал некадърнико! Марш на борсата! Работили били! Хванали един от 900 избягали и сега ще ми надува главата с бъртвежите си!
15
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мдааа, опорните ви точки свършиха ли?! НЕКА ОХРАЧВАНЕТО ЗАПОЧНЕ СЕГА! ПРЕДИ БЕШЕ ПОЛИЦЕЙЩИНА И ДИКОФФ И СИЕ СИ ПАЛИХА СТАРИТЕ КОЛИ ЗАЩОТО ТРЯБВАШЕ ДА "ДОКАЗВАТ" ЧЕ ИМА ПОЛИЦЕЙЩИНА И НЯМА СВОБОДА НА СЛОВОТО, А СЕГА НЕМА ПОЛИЦИЯ, ИЗТИЧАТ НА ТОНОВЕ ОКЪКВАЩИ ОПОРНИ ТОЧКИ ОТ ЦЕНТРАЛАТА НА БСП И СЛЕД ТОВА НИ СГОТВАТ АМА ТАКА ЧЕ ГОДИНИ НЕ МОЖЕМ СЕ ОПРАВИ. ТИЯ СЛУГИ НА КРЕМЛЯ СА ОПАСНИ ЗА БГ НАРОД.
14
3
 
25
 
! Отговори
Старо куче преди 5 години
Брей, много нежни били полицейски те души. Ти ги критикуваш, те се обиждат.
13
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Задържан, но след сигнал на гражданин, а не следствие на оперативно-издирвателни мероприятия. Ако го нямаше този буден гражданин, нямаше да бъдат два дни.
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ден днешен, МВР не са са си мръднали пръста, за нито едно от престъпленията, в които съм бил потърпевш. Може би работят усърдно, но в някое друго измерение.