Борисов: Доходи ли?! Няма да догоним другите, ако правим само избори!

Премиерът посочи алтернатива на управлението: БСП с ДПС
Обновена: 26 юни 2018 19:52 | 26 юни 2018 18:00, Веселина Йорданова
260
Борисов: Доходи ли?! Няма да догоним другите, ако правим само избори!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов видя положителен момент в искания от опозицията на вот на недоверие - че се очертала алтернатива - пак БСП с ДПС.

"Общо като държава вместо да се похвалим, защото всички ни хвалят за това, че България е пример как се пази границата, и да го приемем като общ успех, ние се атакуваме", коментира Борисов, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Премиерът обвини социалистите, че от първия ден са искали да саботират европредседателството.

"За тях това беше жизнено важно. Затова и не участваха, не дадоха хора за него", заподозря той пред журналисти, след като взе участие в конференция за сближаване на заплатите в Европа.

"Иначе не мога да си обясня да ми се тълкуват думите по този начин от г-жа Нинова, че съм признал, че границата не се пази добре. Още от управлението на БСП, когато дойде след това и бежанската вълна, завари ни след това и нас, и тях неподготвени. Тогава те започнаха 30 км ограда, ние още 200 км направихме. Командировахме полиция, повече армия, сменихме законите. Англичаните ни даряваха джипове, че нямахме тогава. Впоследствие извоювах 150 млн. евро от ЕК за нашата граница“, допълни той и отбеляза, че е била купена много техника, автомобили и всичко необходимо.

Попитан с какви стъпки ще трябва да вървим, за да догоним средните доходи в Европа, Борисов отговори: "Ами ако правим всяка година избори, няма да ги догоним".

Според него по отношение на доходите "сме само 45 години назад заради тяхното управление, а и встрани", но правителството вдигнало с 12% заплатите от началото на мандата.  "Огромни пари се дадоха и то веднага се отразява и на доходите“, смята Борисов.

Премиерът обясни, че засега френският президент Еманюел Макрон не иска да подкрепи Македония за присъединяване към ЕС, защото иска тя да е в пакет с Албания. Те обаче по думите на Борисов са "много назад".

"За НАТО знам, че ще стане през юли месец. Но много ми се искаше да имат път и към ЕС. Пакетирани така с друга държава – ще се забавят", заяви още той.

Борисов коментира и темата за Шенген с думите, че непрекъснато се променят условията както за членство там, така и за чакалнята на еврозоната. Затова се надявал чрез "тихи преговори", каквито обичали банкерите, да се стигне до решение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
21
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
НО АКО НЯМА ИЗБОРИ ПРИ БОКОВОТО МЪДРО УПРАВЛЕНИЕ ЩЕ ГИ СТИГНЕМ И РАЗМИНЕМ ВСИЧКИ В ЕВРОПА И ДОРИ БОКО ЛИЧНО ЩЕ РАЗДАДЕ НА НАРОДА ПАЧКИТЕ, КОИТО Е СКРИЛ В ОФШОРНИТЕ ЗОНИ !!!
141
2
 
23
 
! Отговори
USA преди 5 години
Закон - Мин. Раб. Заплата - 510, но кой го спазва. Това е заплата за пет дневна седмица по 8 часа, нали ? Искат да бачкаш по 12-13 часа за 300 лв. И какво правим ?
140
1
 
29
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 5 години
А ако НЕ правим избори...........никога няма да ги догоним.
139
0
 
32
 
! Отговори
българина преди 5 години
след днешното бягство вече питат затворниците като им дават обяда за тук или за вкъщи
138
0
 
17
 
! Отговори
Аз преди 5 години
А за писмото на Раденков нещо да кажеш? За крадците ***?
137
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както е казал Йосиф Висарионович незаменими хора няма - така че банкянския да не се изживява като незаменим!
136
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е загубила милиарди средства заради нарушения и неефктивности при усвояването.Но има и някой градове където се работи активно и започват да добиват европейски вид.Всичко зависи от хората.
135
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно вярно. Проблемите са предимно на местно ниво. Във самите общини. Там е корупцията и там са най големите кражби.Общините са пълни със търтеи които не правят нищо. Само прибират държавните заплати и симулират дейност.
134
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз кум Борисов нямам забележки. Не спи тоя човек да прави България известна и стабилна.Имам обаче огромни забележки към вас гражданите работещи в общини и администрации. Не работите ефективно , не натискате проблемите, не работите отдадено . Заспали сте на столовете и ние ви плащаме. Искам повече работа от вас , повече прилагане на законите , повече решаване на проблеми . Борисов , не върши вашата работа ...виее е вършите.
133
1
 
33
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
не ще избори тоя...Явно ги смята за нещо "недемократично"..Да царува до живот,те това бленува огнебореца.."Впоследствие извоювах 150 млн. евро от ЕК за нашата граница..ТОЙ бе,ТОЙ ЛИЧНО,с пушка на рамо са бори ...Ако не обичах толкова Родината на дедите ми, заради това ПАР_ВЕНЮ отдавна щях да се откажа от българското си гражданство....Но да се надяваме,че Бог ще се намеси..То се видя,че мутрите разбират само от мутринщина..Не вярвам да изчезнем като народ..Но петното е голямо..
132
0
 
41
 
! Отговори
българина преди 5 години
уважаеми българи представете си орбан мнакрон или меркел да каже че ако искат повишение на заплатите трябва да ги търпят, един вид мога да ви ги увелича но ще ме търпите, типично мутренско изнудване. ние ще сме виновни ако не го изберем а ако изберем пак, баааси лицемера. европа е пътник който се спазари пръв с китай и русия той печели, а ние ще потънем с германия по традиция и нова национална трагедия кърджали!
131
2
 
27
 
! Отговори
коко преди 5 години
Анонимен, не пиши глупости. ВЕче и баба разбра, че с вдигането на мин. заплата се вдигат само помощите да бледоликите и заплатите на държавния апарат.
130
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще догоним европейците по доходи ако парламента гласува увеличение на минималната заплата. В малките градове се възползват от ниската минимална заплата и ако плащат над нея то ще са 200 лева което е нищо.
129
3
 
19
 
! Отговори
Евала. преди 5 години
Бай Тошо ряпа да яде. ББ е най великия държавник във галактиката. Целия свят вече се изумява от българското икономическо чудо. България се тансформира със бързи темпове и вече започва да позиционира като регионален лидер. А що се отнася до тсндарта на живот и доходите - Тая година половин европейци, догодина пълни европейци.И не забравяйте - САМО ГЕРБ!
128
0
 
38
 
! Отговори
СКРОМЕН И УБАВ преди 5 години
ДЕМЕК ДЕ,ОСТАВЕТЕ МЕ ДА СИ КРАДА КРОТКО И В МАСОВ МАЩАБ, ЩОТО ИЗБОРИТЕ СА СКЪПИ, МНОООГО ПО-СКЪПИ ОТ "МИЛЬОНИТЕ, МИЛЬОНИТЕ, МИЛЯРДИТЕ", КОИТО СКРОМНО СИ ПРИБИРАМ.ЗАЩОТО АКО АЗ НЕ ГИ ОТКРАДНА, ДРУГ ЩЕ ГИ ОКРАДЕ. ТАКА ДЕ, ВРОДЕНОТО МИ ЧУВСТВО ЗА СКРОМНОСТ НЕ МИ ПОЗВОЛЯВА ДА КРАДА ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО ПО СКРОМНОТО МИ МНЕНИЕ, КРАДА СЕГА. ТАКА ЧЕ, НИКАКВИ ИЗБОРИ. САМО АЗ ЩЕ КРАДА. И ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ВИ КАЗВАМ-АЗ САМО МОГА ДА СЕ ДОГОВАРЯМ С ДОГАН И ДОГАН ДА МЕ ПОДКРЕПЯ ТАЙНО, ИНАЧЕ ЩЕ ВИ НАВИРАМ БСП
127
0
 
28
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Борисов ,Майсторе ,Накарай МВР , Държавните Служители и Ромите да Изкарват Някакъв ПРОДУКТ от Житието си >
126
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е ! Затова напуснте политика и спрете да правите избори :)
125
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога няма да догоним европейците по доходи, докато ни ограбва Бойко Борисов.
124
0
 
21
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Тоя като го видя в мавзолея балсамиран на лежанка с щанга от футболни топки само тогава ще ви тегля майната и приключвам с вас завинаги.....
123
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вдигнахте бензина.спрях колата.вдигнахте ми топлата вода и нея я спрях.сега ще вдигнете и хранителните стоки..сега и да не ям ли..еее