Цветанов убеден: ЕС и САЩ могат да се справят със заплахите

Русия и Китай са потенциалните заплахи за мира, заяви той
30 юни 2018 13:15, Александър Попов
139
Цветанов убеден: ЕС и САЩ могат да се справят със заплахите
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В панела с участието на представителите на Европейския парламент и на Конгреса на САЩ се обсъждаха политическата ситуация и диалогът между ЕС и САЩ, каза председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

Той участва в съвместни изявления в рамките на 82-то Междупарламентарно заседание Европейски парламент - Конгрес на САЩ - трансатлантически диалог между законодателите, чиито домакин е Народното събрание.

Цветанов добави, че е впечатлен от приятелските отношения между двете страни. Има искреност, доверие, убеден съм, че това е подходът, с който трябва да дадем посланията за повече Америка в Европа и повече Европа в Америка, каза той.

Цветан Цветанов посочи, че част от темите, които са били обсъждани, са свързани с потенциалните заплахи от трети страни. Русия, Китай са едни от основните потенциални заплахи за мира и стабилността, фалшивите новини, свидетели сме всекидневно на провокативните действия от някои държави. Но ЕС и САЩ заедно могат да се противопоставят на всички тези заплахи, каза Цветанов.

Той посочи, че 82-та среща е в София във връзка с българското европредседателство. За първи път София е домакин на подобен формат, на този диалог, който се води между Европейския парламент и САЩ. Темите вчера и днес са свързани с един от основните акценти на българското председателство - Западните Балкани, обсъждана е била и киберсигурността. Трябва да бъдем подготвени за потенциалните заплахи и предизвикателствата, свързани с киберсигурността, отбеляза Цветанов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
17
 
! Отговори
Яяя преди 5 години
Яяя...агента не пропусна да се изкаже...ами спа център белене,или ловеч?
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп отива ама да му омекчи манерката...
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Цветанов добави, че е впечатлен от приятелските отношения между двете страни. Има искреност, доверие, убеден съм, че това е подходът, с който трябва да дадем посланията за повече Америка в Европа и повече Европа в Америка, каза той."Ей на това му се казва американски продажник и слуга. Толкова се е самозабравил, че дори не помни, че в лагера на ЕС, а не в този на САЩ.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС И САЩ заедно, ама Тръмп отива при Путин - следователно ЕС и Русия заедно.
9
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ обяви икономическа война на ЕС и Китай, обаче наш Цецо вече е сложил US наколенките и активно обслужва с уста господарите си от САЩ. Неадекватното човече дори не може да разбере, че при икономическа война САЩ срещу всички, формулата ЕС+САЩ е невъзможна.
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС ПОЕ ТВЪРД КУРС КЪМ НЕЗАВИСИМОСТ ЦЕЦО. ЧЕТЕШ СТАРИТЕ ЛИСТЧЕТА.
7
0
 
12
 
! Отговори
дядо Поп преди 5 години
до 4 клоун ама с 6 + апартамента....................
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цвъ Цвъ, ами то самите сащ са заплаха за ЕС...
5
1
 
25
 
! Отговори
Киро Скалата преди 5 години
Все съм се чудел кой е най мразения БГ политик, Цветанов или Пеевски.. още се чудя..Статии като тази не стават за четене, директно ги коментирам..
4
1
 
30
 
! Отговори
мдаааа преди 5 години
Клоун номер 2 след Плевнелиев
3
0
 
28
 
! Отговори
**** преди 5 години
Гласувайте пак за този,говори само глупости,а утре като се разпадне ЕС,тогава каква песен ще запее този кон с капаци,те като ги привикат в сащ,и им набиват чемберите,и ги инструктират какво да говорят.
2
1
 
25
 
! Отговори
,.,., преди 5 години
Заглавието е достатъчно за да не продължа да чета.
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов ти си такава нищожна личност , че твоето мнение по такива въпроси е нулево!!