Плевнелиев пред студенти: Радев действа като генерал и популист

Светът да избере по-мъдри политици от Путин и Тръмп, иска той
30 юни 2018 12:00, Александър Попов
608
Плевнелиев пред студенти: Радев действа като генерал и популист
Снимка: Булфото, архив

Росен Плевнелиев призова света да си избере "по-мъдри политици от Тръмп и Путин", в специална лекция пред студенти от Нов български университет.

Важно е следващите лидери да облекат в правила индустриалната революция, с което президентите на САЩ и Русия явно не могат да се справят, подчерта той, цитиран от "Дарик".
 
Връщайки се многократно към президентския си мандат, Плевнелиев отправи критики и към българските политици. Той подчерта, че като държавен глава е променил приоритетите на България и че продължава и днес вече не като активен политик, но активен гражданин да играе важна роля, работейки за индустрията на бъдещето.

Плевнелиев критикува Румен Радев, действал като генерал и популист. Държавният глава не е изпълнителна власт, той има друга много по-отговорна функция – да представлява държавата, заяви Плевнелиев и допълни, че е горд, защото е успял да промени приоритетите на страната.

"Вече не в качеството си на действащ държавен глава, но президентът Плевнелиев, който остава, научил уроците и грешките на много други президенти. Някои от тях решиха да се върнат в парламента – груба грешка. Някои от тях решиха да правят собствена политическа партия, за да превземат една друга политическа партия - още по-груба грешка. Тези уроци аз се опитвам да науча, затова оставам посветен на всички тези приоритети, които зададох като държавен глава. Разбира се действията на действащия държавен глава, който не се интересува от икономика, камо ли от индустрия на бъдещето, по-скоро ми помагат да продължа да играя тази много важна роля", каза още Плевнелиев.

Той допълни, че продължава да се посвещава на индустрията на бъдещето, но вече като гражданин. Той иска да вижда смислени млади хора. Техните герои да бъдат не тоя или оня олигарх, който има фолк певица за жена и Бентли или Ролс-Ройс, а героите на България да бъдат тези, които по правилата, с идеите си успяват да действат глобално.
 
Според него много важно е светът да си избере по-мъдри политици от Тръмп и Путин и е много важно, какви лидери ще ги наследят.

"Следващите пет-десет години новата индустриална революция ще набере страшна сила – изкуствен интелект, блок чейн, каквото се сетите, всичко това ще набере страшна сила. И ако нямаме мъдри политици, които на световната сцена да го облекат в институции и правила, ще се сбъдне негативният сценарий – пълен хаос", каза Плевнелиев.

Кой от двата сценария ще се случи, зависи от гражданите и техните избори. Гражданите трябва да са активни, да гласуват мъдро, а не на базата на пропаганден сценарий, а институциите трябва да са обърнати към надграждането на правила, посочи още Росен Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


608
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
9
 
! Отговори
до 60 преди 5 години
Възпитаниците на Нов Бълхарски Университет ядат много кренвирши.
52
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До :)Осмърдян и вкиснат като ланското кисело зеле-вони та се не трае! Личният му живот е достатъчно показателен,за качествата ,които притежава!
51
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев се държе като генерал и популист а Роската се държи като *** от червените фенери.
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скрий се нагъл комунист.
49
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този пак ло ръси чужд мозък?!! Слагачество до дупка.
48
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Росене, ще ти го кажа възможно най-възпитано: ИЗЧЕЗНИ ОТ ЖИВОТА НИ БЕ ***! НИКОЙ НЕ ТИ ИСКА МНЕНИЕТО! НИКОЙ НЕ ТЕ ХАРЕСВА! НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА КАКВО ИМАШ ДА КАЗВАШ! ЧУПКАТА! ЧИБА!
47
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е радикален ислямист, говори срещу хората които сразиха ИД, иска пак войни тероризъм и бежанци. Крим е руски и ще има мир благодарение на Путин и Тръмп
46
0
 
43
 
! Отговори
:) преди 5 години
Да имаш баща комунист и партиен секретар, а ти да си комсомолски секретар и после да се правиш на антикомунист е гнусно. Може да го направи само долен и некаествен човек. Роско е развалена стока.
45
0
 
21
 
! Отговори
ВПШ преди 5 години
"Обвинявай другите в това, което сам правиш " беше любимия предмет на всеки политик след 1989, обучаван във Висшата Партийна Школа.
44
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
младоженика се появи. но не е в час. Тръмп отива в Москва и се очаква да признае Крим за руски след време. тогава тази овца какво ще плещи... само синоптичката го търпи ...... знаем защо.. аз съм от Бояна.
43
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е толкова може *** Моузес.Де повече акъл у военен.Цял живот е знаел само равнис, мирно, тъй вярно...
42
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАЛЦИНАТА ИЗЛЪГАЛИ СЕ ДА ЧУЯТ ПЛЕВНЕЛИЕВ НАПУСНАЛИ ЗАЛАТА
41
0
 
30
 
! Отговори
48 преди 5 години
Космонавти се избират от най-добрите военни пилоти. И не е случайно. Познавам много пилоти и съм сигурен, че те превъзхождат и с интелект, и с физическа сила и най-важното - по-качествени хора са от теб.
40
17
 
1
 
! Отговори
РЕШЕТНИКОВ преди 5 години
Че някои взимат пари от западна Европа и САЩ е ясно отдавна. Ясно е, че други взимат пари от Русия/в коментарите тук много личи/. Не ми е ясно само защо тези дето всимат пари от Русия, ги взимат в евро и щ.долари, а не в рубли. Крайно време е да направим КОРЕКОМ в рубли.
39
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Mr. Beans e срам за България.
38
3
 
27
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Е Радев си е генерал ! Както това същество е било секретар на РК на ДАМС...
37
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРЕДАТЕЛ И СЛУГА НА КОЛОНИАЛНИТЕ ПОРОБИТЕЛИ
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма се учудим ако след някоя молитвена закуска в САЩ намерят президента Тръмп застрелян като Кенеди от Роската и все с езика на омразата говори срещу 3 действащи президента, много омраза и завист е насъбрал.
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
английският агент мрънка иначе ще трябва да връща пенитата
34
32
 
5
 
! Отговори
се се се ре - умре преди 5 години
Браво на Плевнелиев исински бългафин ,не продажен *** като радев