Плевнелиев пред студенти: Радев действа като генерал и популист

Светът да избере по-мъдри политици от Путин и Тръмп, иска той
30 юни 2018 12:00, Александър Попов
608
Плевнелиев пред студенти: Радев действа като генерал и популист
Снимка: Булфото, архив

Росен Плевнелиев призова света да си избере "по-мъдри политици от Тръмп и Путин", в специална лекция пред студенти от Нов български университет.

Важно е следващите лидери да облекат в правила индустриалната революция, с което президентите на САЩ и Русия явно не могат да се справят, подчерта той, цитиран от "Дарик".
 
Връщайки се многократно към президентския си мандат, Плевнелиев отправи критики и към българските политици. Той подчерта, че като държавен глава е променил приоритетите на България и че продължава и днес вече не като активен политик, но активен гражданин да играе важна роля, работейки за индустрията на бъдещето.

Плевнелиев критикува Румен Радев, действал като генерал и популист. Държавният глава не е изпълнителна власт, той има друга много по-отговорна функция – да представлява държавата, заяви Плевнелиев и допълни, че е горд, защото е успял да промени приоритетите на страната.

"Вече не в качеството си на действащ държавен глава, но президентът Плевнелиев, който остава, научил уроците и грешките на много други президенти. Някои от тях решиха да се върнат в парламента – груба грешка. Някои от тях решиха да правят собствена политическа партия, за да превземат една друга политическа партия - още по-груба грешка. Тези уроци аз се опитвам да науча, затова оставам посветен на всички тези приоритети, които зададох като държавен глава. Разбира се действията на действащия държавен глава, който не се интересува от икономика, камо ли от индустрия на бъдещето, по-скоро ми помагат да продължа да играя тази много важна роля", каза още Плевнелиев.

Той допълни, че продължава да се посвещава на индустрията на бъдещето, но вече като гражданин. Той иска да вижда смислени млади хора. Техните герои да бъдат не тоя или оня олигарх, който има фолк певица за жена и Бентли или Ролс-Ройс, а героите на България да бъдат тези, които по правилата, с идеите си успяват да действат глобално.
 
Според него много важно е светът да си избере по-мъдри политици от Тръмп и Путин и е много важно, какви лидери ще ги наследят.

"Следващите пет-десет години новата индустриална революция ще набере страшна сила – изкуствен интелект, блок чейн, каквото се сетите, всичко това ще набере страшна сила. И ако нямаме мъдри политици, които на световната сцена да го облекат в институции и правила, ще се сбъдне негативният сценарий – пълен хаос", каза Плевнелиев.

Кой от двата сценария ще се случи, зависи от гражданите и техните избори. Гражданите трябва да са активни, да гласуват мъдро, а не на базата на пропаганден сценарий, а институциите трябва да са обърнати към надграждането на правила, посочи още Росен Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


608
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
21
 
! Отговори
plevnia преди 5 години
Благодаря че ни напомняте че това същество ни е бил президент. То е ясно че с неговите идеи не ставаше за показване и бързо се скри от политическата сцена. И след това го приехме нещо като попфолк звезда, да се пъчи в предаването на Гала колко е любвеобилен. То там май му е истинското място. Дайте да видим пред какви студенти е изнасял лекция, в качеството си на какво. И как са му ръкоплялскали.
32
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РАДЕВ ДЕЙСТВА КАТО ГЕНЕРАЛ, А ПЛЕВНИЛИЕВ КАТО ПРЕДАТЕЛ-ПОПУЛИСТ
31
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВоенен и акъл? Баба ми - космонавт.
30
3
 
25
 
! Отговори
Роско да отговори преди 5 години
Как Росенчо е получил квота за износ на работници от Емилия Масларова - комунистка близка с баща му (също виден партиец от БКП)? Спазвал ли е квотата и колко роби помаци е изнесъл в Германия, за да забогатее????
29
1
 
10
 
! Отговори
Saxon the goat lover преди 5 години
е завършил Нов Българофобски УнОверситет и ще реши демографската криза. Скоро ще представи дипломната си работа на тема, " Предизвикателства пред евроаълантизЪма и само в главата ли е импотентен булгурския евроатлантик?".
28
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам акъла (по-скоро липсата на такъв) в "зеления чорап" радев,разбирам защо нямаме армия.Ако това са ни генералите...
27
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tози ако не го освиделстват скоро ще тръгне да прави преврати и да се занимава с тероризъм и екстремизъм.
26
3
 
21
 
! Отговори
variola преди 5 години
Роската пак се изказва неподготвен, личи си че е много умен !
25
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е тоз *** ?
24
1
 
38
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
А бе тоя човек да не го е била градушка по главата, та му е размърдала чарковете бе...то уж жена му разбира от времето ама що го е пуснала да излиза без шапка и чадър...хайде сега да си му бере гайлето!
23
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НБУ е най-голямото свърталище на национални предатели. Плевнята, сега ще му платят за простотийте дето ги е надрънкал такъв хонорар, какъвто един български работник не може да изкара за година.На тази територия докато не мине голямата фадрома да почисти, държава няма да има.
22
1
 
38
 
! Отговори
Съвет (безплатен) преди 5 години
Напишете в Гугъл:"Тодор Карастоянов: Преди 20 години Плевнелиев переше пари през в. "Югозападни вести"Прочетете какво е правил Роско и ще разберете какви *** ви управляват.
21
3
 
49
 
! Отговори
сара преди 5 години
Едно си баба знае - едно си бае. Този човек е имунизирам против срам . Явно има мисия - да се изживява като гуру. Даже се чудя на Банова - то интерес, интерес ама нали и привличане някакво би трябвало да има...ама тя си знае.
20
2
 
25
 
! Отговори
Горгонзола преди 5 години
когато росен плевнелиев е велик ас съм луда
19
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да сте чули случайно този празниглав *** да е казал нещо съществено до сега?Лукуми, лукуми...
18
2
 
9
 
! Отговори
boko преди 5 години
opravi si magistralite roska
17
1
 
40
 
! Отговори
не е смешно преди 5 години
Толкова е нелепо,че няма накъде повече!
16
2
 
43
 
! Отговори
Другарят Чехъл преди 5 години
Чуя ли от някой да ползва "блок чейн" в политическа пропаганда ми става ясно, че не разбира от нищо и е мошеник. Научава няколко думички и ги повтаря като папагал. 80-те процента цъкат с език и с пламнали от възхищение очички си казват: ИИИИИИ, тоа могу умен, бе!
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това му е работата - да е туп ***.
14
4
 
35
 
! Отговори
Оо преди 5 години
*** :) Много е забавен.