Противоречия в Европа с пакета "Мобилност", а решения?

България губи много време покрай дискусиите
4 юли 2018 22:44,
5


След трудно гласуване в пленарната зала в Страсбург трите доклада по пакета, станал известен като закона Макрон, бяха върнати в транспортната комисия на ЕП за преработване. Така процедурата по приемането на директивата започва отново.
Още по темата

"И в ЕП, и в цяла Европа между страните членки има противоречия по темата, които не могат да бъдат изгладени. Подобно отлагане обаче не решава проблема, тъй като рано или късно ще се наложи отново да бъдат разгледани възможностите", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутаът от БСП Николай Тишев.

По думите му България е загубила много време, защото дискусиите по пакет "Мобилност 1" вървят от вече около година и дори се е наложило от БСП да предложат декларация в НС за заемането на позиция от правителството ни по казуса.

"Министерството на транспорта също закъсня много с координирането на действията си с другите представители на Източна и Югоизточна Европа, които също ще бъдат пряко засегнати от тези промени. Става въпрос за Чехия, Словакия, Унгария и Румъния", допълни още Тишев пред Bulgaria ON AIR.

С днешното решение приемането на спорните правила за командироването на шофьорите се отлага за неопределено време, а българските превозвачи продължават да работят по старите правила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макрон обеща да фалира другите превозвачи пред френските транспортни синдикати и така дойде на власт,как си представяте да отстъпи?
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се наспи в хотела, после два часа ще си прави инвентаризация на стоката и ще се чуди колко хора са се накачили вътре в почивката.
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво му е на пакета, защо немския тираджия да спи в една кабина щото *** нямал пари Макрон да си гласува квото има да гласува и който иска да кара ТИР във Франция да спи във хотел. Който влиза в БГ да спи у един кашон под ТИР-а ако иска а патреотарите ще събират труповете от магистралите от недоспалите тираджии.