Евродепутатите: Пакетът "Мобилност" - обратно за преработка

Това е окончателното решение на Европейския парламент
4 юли 2018 17:22,

Европейският парламент в Страсбург в карйна  върна спорния пакет в транспортната комисия, като на практика по този начин депутатите отхвърлиха предложенията за по-големите комфортни почивки на международните шофьори на камиони, съобщават от телевизия Bulgaria On Air.

До днешното гласуване се стигна, след като бе провален опит за внасяне на поправки в предложенията на ниво транспортна комисия и сега процедурата тръгва наново. През изминалия ден евродепутатите влязоха в тричасови ожесточени дебати относно спорния пакет "Мобилнст", който цели подобряване на условията на труд за превозвачите, но според родния бранш ще доведе до неговия фалит.

Евродепутатът Ангел Джамбазки обяви промените в пакета за "лицемерни" и скандални, а в страната идеята доведе до масови протести.

"Искате да се спи в хотели – хотели няма. Искате охраняеми паркинги, няма охраняеми паркинги и застраховките не важат. Искате шофьорите да се прибират на 2-3 седмици. Откъде накъде ще казвате на някого къде да бъде след три седмици?", попита Джамбазки по време на ожесточените дебати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание