Проф. Близнашки: Влиятелни среди искат президентска република

БСП не е убедителна на политическата сцена, оцени той
Обновена: 15 юли 2018 09:01 | 15 юли 2018 07:30, Анисия Иванова
100

"Има влиятелни среди в България, които искат да преминем към президентска република. Това е опасно за страната ни, авторикратизън се усеща във въздуха. Много е трудна коалицията, която ни управлява. Има много разминаване там." Така оцени политическата обстановка у нас проф. Георги Близнашки, служебен министър-председател в периода август - ноември 2014 година, в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

Според него нашите управляващи се сещат за Конституцията, когато има криза.

"Радев е прав да критикува европредседателството. Добре подхванахме темата за Западните Балкани, но това са неща, които ще се решават в определено бъдеще. Изпуснахме големия дебат за бъдещето на Европа. България, въпреки че беше председател, не успя да повдигне тази тема и това е грешка", смята юристът.

По неговите думи БСП не се справя убедително на политическата сцена, а желанието за нови лица им изиграва лоша шега.

"Там няма хора с тежест и авторитет. Няма как да има "Нова визия за България" без визионери. Там няма хора, които да убедят обществото. Навремето БСП ме използва да напиша Конституцията, след това ме отстрани, защото станах неудобен", каза той и добави, че за левицата е направил толкова много, че понякога съжалява за изгубеното време.

"Лилов беше човек от апарата. За него важно беше да си спаси партията. А партията е инструмент, с който да решиш проблемите на държавата. С това започнаха разминаванията ни", обясни проф. Близнашки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
10
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
30
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе каквото и да ми говорите по добре е президентска държава поне един човек ще се вслуша а парламентарната държава е на принципа разделяй и владей познайте ко са тея овце ?
29
7
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 5 години
ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА..А НЕ ТАЗИ *** С ПАРЛАМЕНТ МЕНТЕ......СИЛНИТЕ ДЪРЖАВИ,УРЕДЕНИТЕ ДЪРЖАВИ СА ПРЗИДЕНТСКИ РЕПУБЛИКИ ИЛИ МОНАРХИИ---БОРИСОВ ПРЕВЪРНА БЪЛГАРИТЕ В РОБИ,А ДЪРЖАВАТА В КОНЦЛАГЕР..
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26 : СЗ за това написах преди малко коментар , който води до Манталитета ни...
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** сега и това си набийте
26
9
 
15
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До БЛИЗНЕТО "Народът" не иска президентска република. Българският народ в момента е една *** в насипно състояние, овце, готови да тръгнат след всеки коч, който им обещае без труд ядене, пиене, к*рви, беззаконие, недопускане на мигранти, каране свободно в насрещното, доволно грухтене в ***. А и ти кой си, и кой те е упълномощил, че да се изявяваш като говорител на тази ***?
25
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойчо е най титулувания комунист в България .Няма как да милее за родината ни .
24
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как комунист да мисли за държавата. БКП никога не се е интересувала да е добре държавата.Лилов уби Луканов, за да вземе цялата власт в БКП, защото играеха много милиарди (и сега играят).БКП е най-богатата партия в България, защото комунистите ограбиха България и всичко отиде в техни ръце, пари, предприятия, всичко.Комуниста е като крадец. Колкото крадеца се интересува от окраденото толкова и БКП. Затова нямаше реална приватизация, а крадците просто продаваха на безценица откраднатото.
23
3
 
14
 
! Отговори
БАН-ката преди 5 години
Аз съм много добър данъкоплатец !!! Платих си моя дял от близо 2 милиона , осъдилите България заради золумите при ОКТОПОДИТЕ на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ и ЦВЪКИ УХОТО през Брюксел !!!!Наскоро си платих моя дял на ЕРДОГАН от 3 милиарда , които СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ му предложи на ,, историческата " среща във Варна !!!Абе , другаре !?, каква президентска република при жив ПАДИШАХ !!!!!????
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Божо умря и с него умра и идеята за президентска република.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
професора да повдига този въпрос пръв от всички... да не работи за тези влиятелни движения :D
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако партиите милеят аз България всички търкания между тях могат да се решат достойно. Грубите и недостойни нападки вземат връх, защото се защитават лобистки интереси. Всеки със зъби и нокти пази своите покровители и народът страда.
19
13
 
13
 
! Отговори
БЛИЗНЕТО преди 5 години
КАКВИ ВЛИЯТЕЛНИ СРЕДИ БЕ ***-НАРОДА ИСКА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА,НЕ ТАЗИ *** В КОЯТО ГРУХКАТ ТАКИВА КАТО ТЕБ ***----.БЪЛГАРИЯ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА--А НЕ ТАЗИ ***-ПАРЛАМЕНТЕ ДЪРЖАВА....
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 16: и аз...
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е разликата, щом не се спазва Конституцията? Тя звучи като утопия на фона на реалността!
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Да ,ама парле ву франсе и холандците са единствените,които упорито не ни искат в шенген.Затова,довечера ще пляскам за хърватите!
15
4
 
8
 
! Отговори
Гоце преди 5 години
Президентска република и Босият да е президент. А Йоло Денев вицепрезидент.
14
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дали сме президентска или парламентарна държава , винаги сме със събути *** я пред руснаци я пред американци. Швейцария е по малка от България и се управлява от 8 човека и е на светлинни години от нас и какъв е извода ? Манталитета
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен 12 преди 5 години
Кой иска да купува развалена стока.
12
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците искат да ни направят беларус2. Искат да купят 1 човек вместо 240