Йотова смъмри властта за животните: Наказателна акция!

Държавата трябвало да обясни рисковете на хората
16 юли 2018 13:45,
55
Йотова смъмри властта за животните: Наказателна акция!
Снимка: Булфото

Държавата не беше на мястото си при овладяването на кризата с чумата и избиването на животните, каза във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя не коментира радикалните мерки, взети за овладяване на епидемията при дребните преживни животни, защото преди всичко трябва да се гарантира здравето на хората в тези региони, пише "24часа".

Още по темата

"Ще изчакам разбира се и европейската експертиза, но за мен това не е най-важно. По-лошото е, че през тези дни имах усещането за липса на държава или по-скоро държавата, която се отнасяше със своите граждани като с поданици - без много обяснения отиват, правят се някакви много радикални мерки, не се обяснява на хората нито рисковете, нито опасностите, нито им се дава някаква надежда, че когато тези действия бъдат извършени, те ще бъдат обезщетени по някакъв съответен начин. Всичко стана като някаква наказателна операция в очите на хората, а това не бива да се допуска", каза вицепрезидентът.

Според нея най-важното, което трябва да се направи занапред, е пълна прозрачност.

"Аз смятам, че при такива кризи беше важно да се свика дори извънредно заседание на парламента, да се изслушат министрите и ръководството на Агенцията по храните или поне ресорната комисия, защото хората, когато видят публичния ангажимент на държавата, когато видят, че някой мисли за решаването на техните проблеми, ще бъдат много по-спокойни и всички тези страхове, че видите ли ще укриват животни или ще ги пренасят на други места, биха отпаднали", допълни Йотова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
12
 
8
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Ей,бе Йотова !!! Каква си ни сладурана !!! Умна и по-красива от Цура Цачева !!!
25
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей , от червената чума по-опасна няма , не ви ли е срам да използвате мъката от загубата на тези хора за собствените си мръсни политически цели , фейк - сайтовете ви във Фейса са пълни със снимки на баби , ревящи за животните си , нищо чудно тази зараза да е турско - червено дело , само и само да докопате властта !!!!!
24
11
 
10
 
! Отговори
Ж преди 5 години
Офца не офца , това което е сторено от правителството по този начин, е срещу народа! Резултатите ще разберете на местни и парламентарни избори!
23
7
 
6
 
! Отговори
до 24 преди 5 години
само ти ли не разбра, че внос на тази ваксина в Европа няма защото все още не е одобрена от Европа за използване. Като е толкова опасна тази болест за животните и хората защо ваксинацията не стане задължителна? Има много въпроси, отговорите на които трябва да бъдат дадени. Утре под някаква си измислена директива ще им скимне да избиват всичките Ви домашни любимци просто така.
22
7
 
17
 
! Отговори
Йотова преди 5 години
Нали си е селска краварка по професия..........................
21
3
 
16
 
! Отговори
Случаен преди 5 години
Подир дъжд, та качулка! Радев, Нинова, Йотова, къде спахте досега? Целият Район трябваше да бъде отцепен и да не се допускат хора там. Всеки който влезе трябва да бъде обезпаразитен на излизане от района! А то някой луди тръгнали да спят пред кошарите! Това е подсъдимо! Щом измират животни, трябва да има карантина! С какво право там има свободно движение на хора в района. Каква самоинициатива прилагат! Ами , ако разнесат сега заразата? В заразен район няма право никой да ходи!
20
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чиновниците ли е трябвало да ходят по селата на тия селяци или самите селяци трябва да си ваксинират животните?
19
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата не беше на мястото си при овладяването на кризата с чумата и избиването на животните, каза във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова.---Ти не си ли част от тази държава *** oвцо? Седяла кифлата и гледала. И сега решила да се прави на умна заедно с оня със зелените чорапки.
18
3
 
11
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Горе на снимката: самата др. Йотова!
17
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йотова и Радев се сетиха за хората и животните.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименХора, четете преди да творите глупости, моля ви.
15
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се знае за тази болест в цяла Европа, защо същата Европа няма одобрена ваксина все още? Защо не се е извършила ваксинация на животните като според Евродиерективата това първата основна мярка. Втората е евтинията, има и трета, за която в момента не мога да се сетя. И всичко това на фона на 700-те огнища на заразата в Турция.
14
7
 
3
 
! Отговори
Warning преди 5 години
Подава се, че на филми са засечени много униформени в карантина зона.ПШредлага се на тях на журналисти на политици и други влезли в карантинната зона да се конфискуват обувките,гащите бельото и да се изгорят. Има засечени със зараза по обувките.!2 бани давали откат за заразени от полицаи .Да се конфискуват и домашни чехли,четки за зъби бръснарки принадлежности.
13
6
 
3
 
! Отговори
МАхайте маркерите преди 5 години
Има warning относно тежко увреждани животни чрез ушни и други импланти. Ушните маркери увреждат тежко специалния апарат на животните помагащ им да избягват на всяка цена заразени участъци вкл нарочно заразени от нагли диверсанти.
12
2
 
8
 
! Отговори
било диверсия преди 5 години
Подава се ,че това е нагла диверсия провеждана от терористи на власт ползващи и турски език/тн турско говорящи терористи/Да се проверят всички нареждащи ликвидация на животните вкл от земеделското министерство.
11
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йотова не е ли част от Държавата?
10
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Попилузми само. Като "само в България има наводнения" . Ако пламне тая болест в цяла България? После, ще викате наобратно - защо държавата не си е свършила работата.
9
5
 
32
 
! Отговори
---- преди 5 години
Айдееее, сега и тая взе, че се появи ! Бях я забравил. Къде ти е шефа, че ти се разлая. За нищо не ставаш. Стой си там и си взимай заплатката. Само не говори, моля те !!!
8
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да оставят животните живи, да стане епидемия и да измре всичко живо в българия. Няма такива гадове като комунистите
7
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Журналистката Йотова и тя взе да разбира от ветеринарна медицина. Сега остана и шофьорът на самолет Радев да се изкаже.