Самолети с бежанци тайно у нас? Каракачанов: Смехотворно!

Центровете за мигранти са запълнени едва 11%
16 юли 2018 18:41,
82
Самолети с бежанци тайно у нас? Каракачанов: Смехотворно!
Снимка: архив "Булфото"

Това, че в България тайно кацат самолети с нелегални мигранти на военните летища, е фалшива новина!

Така вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов коментира съобщенията, че бежанци се стоварват с военни самолети у нас. Информацията се появи в регионални сайтове, които цитират неназован чешки телевизионен канал.

Още по темата
"Искам да се знае категорично и ясно, че България не приема тайно мигранти и никакви самолети с бежанци не са се приземявали на територията на страната", беше категоричен той.

Каракачанов припомни, че от 2016 г. насам потокът на мигранти към страната ни намалява драстично.

Министърът е категоричен, че като вицпремиер по сигурността няма да допусне криза като тази от 2013-2016 година.

"Слуховете, че някакви конспиративни полети "доставят" нелегални мигранти в страната ни, кацайки тайно на военни летища са смехотворни. За да кацне самолет на военно летище, трябва аз да разреша. А за да разреша, трябва да зная каква е целта. Това важи и за военните, и за цивилните самолети", обясни военният министър в позицията си по въпроса.

Той припомни, че още от 2013-та година, като лидер на ВМРО, застъпва позициите, че България категорично няма да стане мигрантското гето на Европа. И сега, като вицепремиер по сигурността той не отстъпва от тази теза.

Каракачанов цитира и данни от Агенцията за бежанците, според които ако през януари 2015 г. капацитетът на центровете за мигранти е бил запълнен 67%, през ноември 2016 г. стига до 103%, то през 2017 г. и до сега тенденцията е на трайно намаляване. Към месец юли 2018 г. той е едва 11%, сочат данните.

Хората, които са влезли на територията на България между 2015 и 2018 г., са основно от Афганистан, Ирак и Сирия.

Красимир Каракачанов отново се обяви против разполагането на центрове за бежанци в градовете и обяви, че ще подкрепи искането на колегите си Ангел Джамбазки и Карлос Контрера те да бъдат закрити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
7
 
! Отговори
% преди 5 години
А как от запълнени на 103%, сега са на 11%?Теоретично ако е имало 10 000 заети легла, сега са 1000. 9000 бежанеца къде са? Свободни по улиците на градовете ни, върнали сте ги в тяхната родина или са заминали за чужбина. Това е интересната част от статистиката , която е спестена.
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам точно какво се случва, но я се разходете по бул. Витоша и центъра, арабите се множат и забулени жени с децата са много повече от миналата година.Не знам от къде идват ,но вече се забелязва че са много повече, от преди!
75
2
 
6
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
Кратуни! Не спряха да ви плашат дребните душици с некви бежанци, докато ви ограбват и навеждат до дъното. По-зле сме от сърбите, дето и война преживяха, и една десета от милиардите, които Бг точи от Европа, не са видели. Пробвайте малко да разсъждавате! Да не мислите, че в Германия не им е ясно каква свинщина ще стане, ако изпратят у Бг хиляди бежанци обратно! Съдът там няма да позволи, нито обществото. И хиляда няма да ни пратят, за да се върнат при тях отново, а нашите тарикати да се накрадат.
74
2
 
16
 
! Отговори
карастанчо преди 5 години
смехотворно е че ти си министър,то и за султанка не било верно да ама не
73
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е договорил с Ангела Меркел България да приеме над 150 000 бежанци срещу 3 милиарда евро от Германия и Франция. В материала който ще излезе утре в Трибюн ще стане ясно и точно колко е периметъра отделен за бежански центрове в Ямболско и кои са точно селата и градовете, които ще трябва да останат без българско население, за да не безпокоят имигрантите. Става въпрос за огромна територия, коментират запознати, която Бойко Борисов дори бил готов да отдели с указ от България!
72
1
 
12
 
! Отговори
от Гласове 2 преди 5 години
които са и основни акционери в Изследователският Център във Франция, който българските власти предствят като лаборатория пред медиите в България. От Хералд Трибюн обясняват още, че според тяхната информация над 50 милиона евро по време на българското европредседателство са преведени като дарения именно към този изследователски център от министерството на Лиляна Павлова, като траншовете са били четири и са извършени в последните седмици на председателството или малко след като Бойко Борисов се
71
2
 
10
 
! Отговори
do 52 преди 5 години
до 52,точно така, след лагера ще ги пуснат svobodno в страната, i oahte г'ерб имат постановление, което им осигурява работа с предимство pred bwlgarite, imat i друго пост. да се вземат къщите ni за да настанят мигранти и ц'игани, помните че Президента Радев го махна, но герб го върнаха веднага, имат и гарантирана помощ, за сметка на отрязаните асистенти за най-тежко болните, това всичко означава че недоволните българи ще се махат още по-бързо, и БГ ще се подмени тотално в близките години.
70
3
 
19
 
! Отговори
axa преди 5 години
е кой вярва точно на тоя, властта сама да си признае???? г'ерберастите освен да лъжат и да се хвалят друго не правят. Едно време Б'КП все си намираха грешки и все си взимаха поуки, а г'ерберастите все безгрешни, все другите виновни,не чух един път някъде да са сгрешили. И не са мигранти,а наши си тумби ц'иг'ани ни връщат и ни е все тая на кое летище или с автобуси, важното е че ни ги връщат, което именно криете.
69
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е мис бикини да се чувства комфортно в новото си имение в Барселона!Само за това се моля ден и нощ!
68
8
 
2
 
! Отговори
до 62-риа Hari преди 5 години
Що бе Hari , какво ще направиш ако е вярно ? Ще се напиеш и наядеш като прасе . И най-много да набиеш жена си да докажеш какъв мъжага си :))
67
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
:)) БГ нямало да става имигрантско гето . Няма и нужда да става . БГ си е гето и без имигранти . БГ-тата са по-неставащи от имигранти , черни и тнт .
66
1
 
19
 
! Отговори
БКП-ГЕРБ преди 5 години
До ГЕРБ А МИНАХА НАД 100 000 Х. ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ . КАК ЛИ ?
65
1
 
24
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
То и затворите-концлагери,където превъзпитаваха талибаните не съществуваха,пък друго излезе...Демокрация в действие.
64
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шкембе Воеводо,колко ягнета изяде за последните 2-3 месеца?Сигурен съм че са поне 15.
63
21
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 години
Червени ***, кажете на Нинова да измисли някоя друга лъжа, не ви минава номера с тия бежанци!
62
1
 
33
 
! Отговори
Hari преди 5 години
Ти се моли да не е вярно,че жална ви майка тогава
61
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само етническо прочистване на българите в България се случва а подмяна на цялото население и замяната му с такива от африка които даже и не знаят "Добро утро " как е на български език. А тоя се прави на луд и това не е фалшива новина.
60
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Етническото прочистване на българите не е спирало и продължава . Лъжата е основната движеща сила на демокрацията . А и министър -председателя е осъден за лъжа от български съд .Смехотворнао ли ?
59
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПроСоТ оДо Сливен.. пътя за Чинтулово . Нова сграда ,,бежанци ,, ..живот Затях местните казват, че са от самолетите . Значи има нещо ?
58
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми, аз живея в Пловдив и такива не съм видял още.