Самолети с бежанци тайно у нас? Каракачанов: Смехотворно!

Центровете за мигранти са запълнени едва 11%
16 юли 2018 18:41,
82
Самолети с бежанци тайно у нас? Каракачанов: Смехотворно!
Снимка: архив "Булфото"

Това, че в България тайно кацат самолети с нелегални мигранти на военните летища, е фалшива новина!

Така вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов коментира съобщенията, че бежанци се стоварват с военни самолети у нас. Информацията се появи в регионални сайтове, които цитират неназован чешки телевизионен канал.

Още по темата
"Искам да се знае категорично и ясно, че България не приема тайно мигранти и никакви самолети с бежанци не са се приземявали на територията на страната", беше категоричен той.

Каракачанов припомни, че от 2016 г. насам потокът на мигранти към страната ни намалява драстично.

Министърът е категоричен, че като вицпремиер по сигурността няма да допусне криза като тази от 2013-2016 година.

"Слуховете, че някакви конспиративни полети "доставят" нелегални мигранти в страната ни, кацайки тайно на военни летища са смехотворни. За да кацне самолет на военно летище, трябва аз да разреша. А за да разреша, трябва да зная каква е целта. Това важи и за военните, и за цивилните самолети", обясни военният министър в позицията си по въпроса.

Той припомни, че още от 2013-та година, като лидер на ВМРО, застъпва позициите, че България категорично няма да стане мигрантското гето на Европа. И сега, като вицепремиер по сигурността той не отстъпва от тази теза.

Каракачанов цитира и данни от Агенцията за бежанците, според които ако през януари 2015 г. капацитетът на центровете за мигранти е бил запълнен 67%, през ноември 2016 г. стига до 103%, то през 2017 г. и до сега тенденцията е на трайно намаляване. Към месец юли 2018 г. той е едва 11%, сочат данните.

Хората, които са влезли на територията на България между 2015 и 2018 г., са основно от Афганистан, Ирак и Сирия.

Красимир Каракачанов отново се обяви против разполагането на центрове за бежанци в градовете и обяви, че ще подкрепи искането на колегите си Ангел Джамбазки и Карлос Контрера те да бъдат закрити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
8
 
! Отговори
До 34 преди 5 години
Ти. *** от. ли си? За тези които изреди трябва съд и затвор! Какви глупости дрънкаш?
36
12
 
18
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
3 000 000 000 ? дават Франция и Германия и приемаме 150 000 бежанци.
35
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е толкова зле заради пр.о.стия си народ. Ако някой мисли че тези измишльотини са истина, по- добре да се гръмне. Бежанци никой не е виждал! Нито в Яюбол, нито в Елхово или късето и да е.
34
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
оставка на правителството поради несправяне с корупцията, заради бедността(вече перманентна за българина), липсата на реформи!
33
5
 
42
 
! Отговори
Каракачанска кучка преди 5 години
Ей министре, защо унищожавате поминъка на българите в югоизточна България? Защо затривате животните им? Вярно ли е твърдението, че освобождавате територия за мигранти, които ще ги върнат от Германия? Чакаме бърз отговор!!!
32
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И къде са тези мигранти? Кои са тези виделите ги? Щото никой не ги е виждал и мигранти няма. Има само *** вярващи на измислици
31
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойче, по-добре връщай обратно самолетите, мойто момче. Ще ти се случи много грозна случка.
30
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като пуснем снимкте каква версия ще измислите? Учения на нато или катар? Що ли не ви вярваме? Всеки момент ще цъфне КС за истанбулската конвенция да видим там какво ще мънкате. ОП да напуснат тази власт веднага и чумата герб са се мъчи в лиги сама
29
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този или лъже, или никой не му казва какво се случва, а той си мисли, че от него зависело кацането на самолетите.
28
4
 
30
 
! Отговори
бо тик вун преди 5 години
още ли има неразбрали, че захрих българия, няма такава държава вече, това е демилизирана буферна зона, между европа и изтока!
27
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България ще бъде буферна зона за мигранти и в крайна сметка ще престане да бъде държавата на българите, заради демографския и социален вакуум. Българите не ценят родината си и затова заслужават съдбата си.
26
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вдигай се народе, тези политици ще затрият българите и България!
25
2
 
55
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Дали кацат или пеша влизат няма никакво значение! Горчивата истина е, че София се напълни с Мюсюлмани-араби и африканци, до положение, при което трябва нещо да се направи! Това са потенциални изнасилвачи, касапи и терористи! Всеки, който иска да види апокалиптичната картинка, да се разходи по Симеон! Това са подчовешки същества, които нямат място в нашето Отечество! Трагедия!
24
5
 
42
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Е, прав е Шкембе войвода !Рано е още за бежанците.Първо трябва да доизтребят българите и чак тогава ще заселят онези, заради които ни "редуцират".
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гонят българите, за да им дойдат робите, не че ние не сме такива ама искаме повече
22
3
 
6
 
! Отговори
О храна! преди 5 години
Поне, да напръскат против чума(Турция!
21
7
 
6
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
E taka taka..... tajno ke vi go nacukaaat evropejcite
20
4
 
33
 
! Отговори
Пуйката преди 5 години
И на ЛЕТИЩЕ СОФИЯ за последните няколко месеца казаха бая "ТЛЪСТИ" *** военни самолети с незнам какво пълни ! Айде пед***** псевдо ДС патреоти да ходят на май*** си ! Лъжат ви , крадат ви , убиват ви , изнасилват ви , заселват в Родината ви аборигени терористи ... ама вие си трайкаите !!!
19
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Усещам как Тиквата и Шкембе Воевода ще виснат на площада като Мусолини.
18
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е....приемат ги и то НЕтайно.....!!!!!И от кой да се крият????От епилираните български "мъже"ли????Скоро и кръвен данък ще плаща раята и пак ще мълчи......ама не от страх....хахахахахаха!