Самолети с бежанци тайно у нас? Каракачанов: Смехотворно!

Центровете за мигранти са запълнени едва 11%
16 юли 2018 18:41,
82
Самолети с бежанци тайно у нас? Каракачанов: Смехотворно!
Снимка: архив "Булфото"

Това, че в България тайно кацат самолети с нелегални мигранти на военните летища, е фалшива новина!

Така вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов коментира съобщенията, че бежанци се стоварват с военни самолети у нас. Информацията се появи в регионални сайтове, които цитират неназован чешки телевизионен канал.

Още по темата
"Искам да се знае категорично и ясно, че България не приема тайно мигранти и никакви самолети с бежанци не са се приземявали на територията на страната", беше категоричен той.

Каракачанов припомни, че от 2016 г. насам потокът на мигранти към страната ни намалява драстично.

Министърът е категоричен, че като вицпремиер по сигурността няма да допусне криза като тази от 2013-2016 година.

"Слуховете, че някакви конспиративни полети "доставят" нелегални мигранти в страната ни, кацайки тайно на военни летища са смехотворни. За да кацне самолет на военно летище, трябва аз да разреша. А за да разреша, трябва да зная каква е целта. Това важи и за военните, и за цивилните самолети", обясни военният министър в позицията си по въпроса.

Той припомни, че още от 2013-та година, като лидер на ВМРО, застъпва позициите, че България категорично няма да стане мигрантското гето на Европа. И сега, като вицепремиер по сигурността той не отстъпва от тази теза.

Каракачанов цитира и данни от Агенцията за бежанците, според които ако през януари 2015 г. капацитетът на центровете за мигранти е бил запълнен 67%, през ноември 2016 г. стига до 103%, то през 2017 г. и до сега тенденцията е на трайно намаляване. Към месец юли 2018 г. той е едва 11%, сочат данните.

Хората, които са влезли на територията на България между 2015 и 2018 г., са основно от Афганистан, Ирак и Сирия.

Красимир Каракачанов отново се обяви против разполагането на центрове за бежанци в градовете и обяви, че ще подкрепи искането на колегите си Ангел Джамбазки и Карлос Контрера те да бъдат закрити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Пловдив е пълно със забулени жени и брадати мъже.
56
1
 
16
 
! Отговори
Последен абзац! преди 5 години
,,Красимир Каракачанов отново се обяви против разполагането на центрове за бежанци в градовете....."!!-----------------------------------------------Значи, в Шарково може!
55
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честно казано, от толкова много информация, разпространена от *** и Пульо в интернет, от лъжи и извъртания на политици, човек не може да каже категорично какво точно се случва и понякога дори и на очите си не може да вярва. Днес се досетих за една българска телевизионна игра от зората на прехода, която се предаваше по БНТ - "Замъкът на таласъмите", където героите се срещаха с привидения и чудовища. Знаете ли как се казваше главният злодей в нея? Тиквеняк Първи!Без майтап, книгата я има онлайн!
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
FAKE NEWS made in Dnes.bg
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те литищата са вече някакви бази,така че тоз министър дет се пъне за фалшиви новини да обяви тез новини,че ще ги карат на талази след кат ги проверяват в пригранични бази от къде са се появили въпросните бежанци и то не къде,а чак на другия край северния,а дошли уж от юг и считат севрняците,че е тук това не е фалшива новина нали,що не каже,че е фалшива,а мълчи и си трае,а може да си притрае даже от север да влизат у тях северните западняци дори от запад при западните северняци, а ги карат на тук
52
4
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Тиквата ви го каза,ама вие вдявате ли от намеци?..Титана на мисълта рече:-"Бомбите падат от едната страна,от другата страна,и ние ще приемем бежанеците.За 2,3,6 месеца,и после,ЩЕ СЕ ВЪРНАТ У ДОМА"!!!!!!!!!Тоест там,където падат бомбите,от които са избягали...А истината е че ще ги държат 2 месеца в лагера докато се аклиматизират и ги запознаят с "ЧАЛЪМИТЕ",които трябва да използват и след това-айде на свобода из страната..Лагерите-празни.."Нема бежански натиск,ето,лагерите са празни"..
51
1
 
29
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
бежанските центрове са почти празни,защото ударно разселват скакалците из страната...Всеки ден пред домът ми минават талибанки с колички вътре с бебе,и поне едно на възраст 4-6 години до нея.Наблизо има клиника и те се възползват от възможността,поднала им от небето,някой да ги обгрижва-и родилките,и малките талибанчета..
50
2
 
29
 
! Отговори
К преди 5 години
Предлагам ние да станем също бежанци ! Вижте си заплатите ,вижте си живота ,вижте цените на стоките и услугите !! Вижте в каква *** живеем !
49
3
 
36
 
! Отговори
БХУ преди 5 години
днес видях един талибан с пингвина си и две бебета. бяха напълнили количка на Лидл и взеха такси. после цъфна един *** да си купува кафе от автомат. мисля че ги заселват по онова постановление дето уж Радев. щеше да отменя преди изборите, но после забрави. тея сигурно взимат по 1000 евра без да си мръднат пръста, които вие им изработвате като такса за ЕС, и които ще видите на заплата 2070 г. (при условие на 5 цифрена инфлация).
48
1
 
43
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Самолети с бежанци тайно у нас? Каракачанов: Смехотворно!- TИ КАЖИ ТИКВАТА КВО СЕ ДОГОВОРИ С МЕРКЕЛ И НЕ МИ ФЪФЛИ КОЕ Е СМЕХОТВОРНО
47
2
 
40
 
! Отговори
Тошибиян преди 5 години
Да бяха дошли танковете преди години сега този фарс нямаше да се случва
46
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно защо в този край никой не е виждал бежанци. Приказките са на някакви субекти твърдящи, че някой бил казал, че друг бил видял. Смехотворна работа.
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти на летище Пловдив ли беше днес?
44
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес на летище Пловдив имаше 2 военни транспортника.
43
1
 
52
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Интересно защо тогава в София рязко се увеличиха нeгpите? Откъде са се взели?
42
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах по тв запис на каракачанката от преди време,в който казва,че Странджа е подходяща за бежанци-рядко заселена с пустеещи казарми....Да не се е маскирал някой да говори от негово име?!
41
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"С военни самолети ООН задейства първия бежански коридор между Либия и Италия"
40
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите както знаем са 80% дъ...били. нормално да се връзват на всякакви фалшиви новини и конспирации
39
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера бях в този край. Интересно, че един бежанец не видях. Къде са снимани да ида да проверя. Ако иска някой да дойде да видим реалното. Не някой пуска монтажи и всички врякат измишльоти. Дайде са видим къде е снимано и да проверим?
38
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, ай спри се с фантазиите. Колко рубли ти дадоха да пишеш тези лъжи?????