Борисов иска качествено образование! За по-висок БВП!

Премиерът: Днешните деца ще градят държавата след години
18 юли 2018 15:15,
109
Борисов иска качествено образование! За по-висок БВП!
Снимка: архив "Булфото"

По-качественото образование води до по-добра квалификация, а оттам и до по-висок БВП. Това каза премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет и припомни част от средствата, дадени за просвета.

Още по темата

"Над 700 млн. лева се заделиха за образователна инфраструктура, с по 330 млн. лева сме поели ангажимент повече да даваме за учителите", обясни министър-председателят. Той участва в заседанието на координационното звено по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

Премиерът задължи ангажираните с темата министри да продължат с подкрепата по програмата за децата и отбеляза, че резултатите ще дойдат след десет и повече години, когато тези деца ще се включат в изграждането на държава, съобщи БТА.

Борисов беше категоричен, че държавата ще спази поетите си финансови ангажименти.

Според вицепремиера Томислав Дончев пък е необходимо мобилизирането на целия държавен апарат в усилията за привличане и задържане на децата в училище.

"Задачата ни не е просто да върнем децата в клас, а да ги задържим там", каза той и допълни, че основният проблем е свързан с борбата с неграмотността, защото тя ражда още неграмотност, бедност и безредици.

"Натрупахме едногодишен опит и резултатите са налице - 2200 деца са обратно в класните стаи", отчете вицепремиерът. Той обясни и че целта е това да стане постоянно действаща политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
33
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
И това го казва човекът, прочел една книга, Винету!
10
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След промените на Прънкоеа(Кунева) при Борисов2 това изказване звучи меко казано смешно!
9
4
 
34
 
! Отговори
няколко милиарда преди 5 години
наяде се и сега му се приискал паметник в алеята на Славата... ама така не става. Ние знаем с какво ще ви запомним скъпи безотечественици
8
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се беше сетил преди да изгониш половин милион българи в чужбина. В момента мат'ряла са си от твоя електорат а тях не знам как ще ги накараш да се вкултурят
7
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха, защо не каже той самият какво образование има - килийно.Той не може да пише и трудно чете.Смях.
6
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов!Много те моля! НЕКАДЪРЕН, *** ЗЛОБЕН АЛЧЕН, ХОДИ СИ НА ОСТРОВА !
5
3
 
29
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
твоето дете ще се включи единствено в харчене на милиардите,които ще наследи от теб...Така че не използвай израза "Нашите деца"!!!!!!!айде сега да подфърлим димната завеса с.."Качественото образование..За по-висок БВП"...О,Боже,о,Боже!!!!!!!!!!!!
4
2
 
39
 
! Отговори
Оп преди 5 години
Две години и половина след началото на програмния период 2014-2020, сме усвоили едва 0,09% от европейските пари за образование и наука, които страната ни има право да получи по европейските фондове. Това става ясно от справка на изпълнението на оперативните програми, предаде БГНЕС.
3
1
 
45
 
! Отговори
Кауза пердута преди 5 години
Преди образованието е възпитанието.А то се получава чрез личен пример. Още тук удряме на камък.После трябват даскали. Де ги???
2
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прах в очите на хората! Той съсипа образованието ни ! ОСТАВКА !
1
4
 
47
 
! Отговори
Ирена преди 5 години
ОМГ! След едно поколение лентяи, бепътници, и зомбирани пубери - се сети тоз