Депутат от ГЕРБ за Елена Йончева: Видях уплашен човек!

Антон Тодоров коментира подадения сигнал до прокуратурата
Обновена: 18 юли 2018 22:08 | 18 юли 2018 22:05, Анисия Иванова
103

ГЕРБ внесе сигнал до прокуратурата, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество срещу Елена Йончева.

Това обявиха на брифинг в парламента Делян Добрев и Антон Тодоров. Те показаха и документи, които доказвали, че Елена Йончева има общ бизнес с Цветан Василев.

Още по темата

"Елена Йончева предизвиква искрено съжаление. Отбранява се, защото няма какво друго да направи. Видях един заекващ, силно уплашен човек", заяви в студиото на Bulgaria ON AIR депутатът Антон Тодоров.

Той продължи с думите, че документите са достоверни и с ясен произход, както и че в тях се съдържало "обяснението за проваления преход в България".

Представителят на ГЕРБ обясни, че документите били показани в края на януари от Делян Добрев, без да е получен отговор от Йончева.

"Когато колегите я притиснаха, тя каза "каквото имат, да го дават в прокуратурата". Тя явно не е очаквала да го направим", изтъкна Тодоров в "Денят ON AIR".

Депутатът показа пред камерата документ, доказващ създаването през 2012 г. на фирмата "Офроуд" ООД, в която съдружници са Елена Йончева и офшорка, регистрирана на Британски Вирджински острови. Според думите на Тодоров "Офроуд" ООД внася 5000 лв., а офшорната фирма - 315 000 лв.

"Логично е да си зададем въпроса защо с лека ръка те са дали десетки пъти повече? Зададохме въпроса още януари, Елена Йончева мълча", каза още той.

Антон Тодоров цитира още поредица от текстове, публикувани във в. "Капитал", претендиращи да разгледат детайлно случая КТБ, според които въпросната офшорка била притежание на Цветан Василев.

Тодоров насочи вниманието и към удостоверение, според което парите са преведени по сметка в КТБ.

"Очаквам от прокуратурата да разследва този сигнал, Комисията за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество да разследват за конфликт на интереси и НАП да провери дали са платени данъци, както и произхода на тези пари", каза Антон Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този Антон гладен няма умре! Като обърне пак палачинката ще има толкова мат'риал за шайката, че ще напише най-малкото тетралогия. Луд е, който си сложи тази пепелянка в пазвата. Халал да му е!
16
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И понеже манипулирате гласовете пред очите на пишещите, аз няма да спра до тук и ще ви кажа къде е първият й син. УБИТ Е. В италианска комуна за наркомани със знанието и одобрението на майка му. Имитирали са оувърдоуз. Нямаше да го напиша тук, но манипулирането на гласовете е прекалено нагло. Айде сега прокуратурата да се сезира за още едно престъпление на Йончева. :)
15
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е рядко злобен човек. Когато говори само дето не се самоизяжда от яд. Компетентността му по всички въпроси е никаква. За сметка на това е цар на лозунгите такива каквито са били по времето на Сталин. Проповядва някаква измислена пропаганда от преди 80 години. Само комунисти от 45-та сънува. По зле е от Босия и Йоло Денев взети заедно. Удобен човек за мръсната работа, за да не си цапат умните ръцете с нея.
14
8
 
28
 
! Отговори
nekoj преди 5 години
аз се сещам за един 'гербав' министър когото всички жалеха че 'изгорял' с милиони в КТБ! Веждичката ако не се сещате. Ми него защо не го разследват?
13
6
 
39
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
тоя не беше ли автора на "бестселъра".."Шайката ГЕРБ"?
12
21
 
7
 
! Отговори
Съвестен гражданин преди 5 години
Ами аз това и правя. Давам на прокуратурата данни за вероятно извършено престъпление. Преди 15 години имаше син, сега единственото й дете било бебето от архитекта (архитект май беше, да не се окаже след няколко години писател).
11
4
 
34
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 5 години
Аз допускам че Ленчето си е платило данъка върху 5000 лева! Ами Бати Боко върху колко лева данък плаща? Те само пуричките му на месец толкова струват - а заплатката мъ едвам стига да ги покрие. Че дори 'официалната' май и не стига...
10
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Задължение на всеки гражданин е, ако намери подозрителни данни за престъпление да ги даде на прокуратурата. Така че за какво точно ще ги съди Ленчето, че са съвестни граждани.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА!
8
5
 
26
 
! Отговори
очевидец преди 5 години
днес. бг. какъв депутат е А. Тодоров, че той отдавна не е след гафовете му, влезте в час. Друг отнесе вече присъда за КЛЕВЕТА !!
7
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да е личен въпрос, но аз се чудя защо Йончева твърди, че бебето й е първото й дете. Аз много добре си спомням, че още преди да стане гадже на Станишев, тя имаше голям син от някакъв ранен брак. Не че не е лично, но, все пак, тя е публична личност. Първо има дете, после няма дете...това не е шега работа.
6
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я като е толкова добър в тези неща да се порови в "гардеробите" на своите шайкаджии! Може и до Барселона да се разходи... Обективността го изисква. В противен случай си е чиста проба слугинаж!
5
9
 
37
 
! Отговори
Даскала преди 5 години
Защо ми се струва , че тая отврат Тодоров и шефа на роднините си Делянчо Добрев, пак стъпиха на криво!Просто им подават въдица и те налапват куката!Ще ги ошамари съда за груба клевета и злепоставяне!Няма страшно , Бойко ще им 88103плати присъдата!
4
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов, Росен, Цецо, Лиляна, Цветелина, Аню... Четири години те управляваха България и я повлякоха към дъното. Говореха за морал, а самите тънеха в пороци и корупция. Работеха и живееха като "шайка" - персони, обединени от престъпна цел-----------------------Из "Шайката" от Антон Тодоров
3
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това беше този дето в ефир заплашваше журналист по БТВ.
2
37
 
17
 
! Отговори
Влади преди 5 години
Много беше отворена! На всяко действие има противодействие!Особено когато играят в един цирк...
1
13
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шайкаджия, че защо гледаш в огледалото бе???Шайката - Бойко, Цецо, Росен... и Антон!