Президентът: Оставките – без значение, протестът – за отдушник

Проблемите остават, трябва устойчива политика, каза той
19 юли 2018 14:30,
131
Президентът: Оставките – без значение, протестът – за отдушник
Снимка: БТА

Оставките нямат никакво значение за хората в Странджа, а протестът послужи само за отслабване на напрежението. Това обяви президентът Румен Радев по повод вчерашното развитие около кризата с чумата в Бургаско и Ямболско.

"Чакам политика, чиито грешки да не се изчерпват с оставки, които нямат никакво значение за хората в Странджа", каза Радев в Граф Игнатиево, цитиран от "24 часа".

Президентът призна, че протестът е постигнал някакви успехи, но като цяло не отговарял на нуждите на хората за възстановяване на поминъка им.

Още по темата

"Този протест само послужи за отслабване на напрежението, но проблемите остават", каза той.

Според държавния глава е крайно време да се създаде устойчива политика в сектора. Той обясни и че иска да изчака края на кризата преди да реши дали той да инициира обсъждане на проблема в КСНС.

Радев коментира и думите на премиера, че "старите ченгета" започнали акция "Пречупване" по отношение на правителството и ГЕРБ.

Президентът обясни, че служебното правителство, което той назначи, е оставило 1,6 млрд лева и призова сегашните министри да кажат къде са.

"Същото служебно правителство събра просрочени вземания от минали години, особено в сферата на енергетиката", каза още той и допълни, че това го навява на мисълта, че тези вземания не са търсени нарочно от определени компании.

Радев е категоричен, че акция "Пречупване" не може да има успех, ако правителството не си пречупи собствените виждания за държава, корупция, престъпност и върховеноство над закона.

"Виждате, че за разлика от мониторинговите доклади, Европейската комисия отговори откровено и дори грубо на нашите искания за влизане в еврозоната. Каза ни, че имаме нужда от реални реформи", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С "умния" си поглед ли ще го смачка : D Аааа маймуните от цирка, пасти да ядат пред герберастите по форумите :D
61
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко и Радев да се изправят на дебат в национален ефир. Сигурен съм, че Бойко ще го смачка.
60
4
 
13
 
! Отговори
младо преди 5 години
Не сегашните млади съсипаха България,а хората родени 40-е, 50-е и 60 -е години на 20 век.Те дадоха лошият пример, те подмениха ценностите.Говоря за политици и бизнесмени разбира се.
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, то безплатното за хвалба ли е... Та ги научихте тия комунистически готованци и отрочетата им всички да им блъскат за жълти стотинки, а те само да се шматкат наоколо с мерцедесите си. Сегашните млади далеч не са супер, но поне няма начин да ги накараш да се смазват за нищо, докато началството само пощипва секретарката и чака специалното снабдяване.
58
3
 
12
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 55Да никои не му дава нищо даром, той си го приватизира както си иска. Аз не познавам нито 1 човек на живо които още да е за Герб. Няма такива хора, а те печелят. Как става този цирк? С фалшификации, то е ясно. Просто Бай тиква много научи от Бай Тошо докато му галеше билюрите. Отрака се като стара крайпътна госпожа, как да се сношава с всеки само и само на власт да е. Най жалкото в цялата история е, че герберите уж сте против комунистите, а цялата ви партия всичкото бившо БКП!
57
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква осанка, каква интелигентна мутра. Даже прилича на бай Тошо на младини. И е горе-долу толкова интелигентен. А Деса-*** само завършва картинката - малко като кривиразбраната цивилизация - двама селянина си повярвали, щото цялото село взело, че им се вързало.
56
9
 
0
 
! Отговори
Пьотр преди 5 години
До Iceblst88Недей лъга! 50% от гласувалите! Не 50% от имащите право на глас!
55
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Iceblast88На Бойко никой нищо не му дава даром и си направи коалиция с Патриотите като и те получиха парче от народната баница.
54
3
 
11
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 48С тази разлика, че има един парадокс - президента които има само церемониална функция трябва да е избран с поне 50% от гласовете на първи тур за да встъпи в длъжност, а за парламента които реално управлява няма изискване за минимум 50% участвали за да се признае избора. Ако ще и 20% да е избирателната активност, тези 20% се делят на гласовете и от там кои партии влизат. Да прав си парадокс е и то смешен, но за съжаление закона се прави от предатели, не от хора.
53
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е това ще му е царуването на тоя пръдльо.
52
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
80 годишните построиха днешна България-при това безплатно.Да ги видя внуците им, които търсят на живота лекото.Имам много нещо против младите българи, които са негодни да защитат територията си, за идеали да не говорим сред младите-идеалите не са маркови стоки и силиконови инпланти.
51
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата това са хората и като обезлюдявате България превръщате страната в територия сгодна за присвояване, особено Странджа.Поминъкът на 70-80 годишни хора е препитание.Къде са младите бълхари-това е въпросът, господа управляващи?
50
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 38 Прав си брато, щом си умен и красив в България не може да си друг освен ***!В тази България на простия Боко- както сам се нарича е много , ама много, много важно да си *** И ГРОЗЕН за да си нормален!!38 личи си че си нормален, тоест *** и грозен. Браво .
49
17
 
1
 
! Отговори
до 47 преди 5 години
Много ги чаткаш нещата Тиквите разбраха, че Цачева не се харесва на доста хора и гласуваха за Радев за да не рушат рейтинга на Боко Тиквата ако Цачева сгафи нещо след гафовете на недоразумението Плавнелиев Радев служи на ГРОБ и е таен агент в редиците на БСП.
48
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко има 32% при 50% избирателна активност=16%=1 мил. гласове.Румен е избран с 2 милиона гласа.Абе клепоух, Борисов се бори на един тур, няма как действащ президент на втори тур да е избран с по-малко от 50%.
47
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Л***йнометите от ГЕРБ се активизираха, Радев ви е като трън в очите колкото, и да квичите Радев има подкрепата на над 2 милиона човека.ГЕРБ не могат да се похвалят с такава подкрепа, и сами знаят че ако не купят и фалшифицират изборите отиват на бунището.Затова е това реване срещу Радев, времето на ГЕРБ изтича трябва да се строят нови затвори.
46
5
 
11
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 40За бай ти Тиква гласуват само роднини и братя. Първия път много хора му се вързаха. Сега и бабите които му се радваха и те го ненавиждат.Така, че Бати ти Бойко за това не се кандидатира, защото знаеше, че ще загуби. Всички хора които познавам и са гласували първия път за Герб сега се проклинат и никога повече не са го правили! Бай ви Бойко вече е изпята песен и го знае, затова сега стиска властта докато има какво да се краде. А като спрат евросубсидийте да поема които иска.
45
16
 
12
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Тоя предател ,да замълчи за винаги!
44
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала герберасти :) измислихте нов виц: Поплювка била повече мъж от Цецка :DDDНе моа :DDDКак точно го решихте :D четейки ИК или по нареждане с смс :D съмнявам се че предателските ви кухи *** могат самостоятелно да измислят нещо подобно :)
43
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да не се запитам обаче как би действала Цецка в подобни ситуации - вероятно щеше да е мощен корективПо-добре не се питай, нямаш умственият потенциал!Коректив на правителството е не президента а НС! Президента не трябва да си вре носа където не трябва, а да защитава национални каузи и представлява нацията. Той го раздава селска клюкарка!