ГЕРБ видя саботаж, Нинова организирала провокациите в Шарково

Според тях червената шефка давала указания на протестиращите как да действат
Обновена: 21 юли 2018 19:51 | 21 юли 2018 18:00,
315

Според ПП "ГЕРБ" провокациите в Югоизточна България и района на село Шарково, изразяващи се в саботиране на действията на институциите в борбата им с чумата по дребните преживни животни, са организирани от БСП и в частност от Корнелия Нинова. Тези обвинения отправиха Антон Тодоров и Тома Биков от ПП "ГЕРБ" на брифинг в централата на партията.
Още по темата

Като доказателство за тези обвинения Антон Тодоров от ГЕРБ показа видео от 19 юли, в което един от най-активните протестиращи, които възпрепятстват службите да си свършат работа - Тодор Атанасов, казва, че Корнелия Нинова им давала указания как да действат, когато видят полицаите. Тома Биков разясни, че във видеото се обяснява, че Корнелия Нинова е казала на "техните хора", като бъдат спрени от служители от службите, да остават на място и да не си тръгват.

Ако се докаже, че провокациите в Шарково са инициирани от Корнелия Нинова, ще сезираме Прокуратурата, защото това е заплаха към националната сигурност, каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Тома Биков, цитиран от БТА.

Затова от ГЕРБ очакват отговори от Корнелия Нинова познава ли Тодор Атанасов и дали е общувала с него във времето, в което самата тя е присъствала в Странджа. От ГЕРБ очакват отговори и дали Нинова е поддържала контакти с други хора от групите, които са организирали провокации в Странджа, както и с хора, които са били там с луксозни автомобили и са възпрепятствали органите да си свършат работата. "Давала ли е задачи на организаторите как да действат?", попита още Биков.

От ГЕРБ призоваха Корнелия Нинова да отговори веднага на тези въпроси и в зависимост от това от партията ще преценят дали да се обърнат към Прокуратурата за разследване на тези провокативни действия, защото според Тома Биков, "това прилича на заплаха към националната сигурност на България".

Къде да бъде Корнелия Нинова, ако не в Шарково – в кабинета си ли, или да играе тенис като някои други", коментира на свой ред общинският съветник от БСП в Столичния общински съвет Николай Николов по време на Националното съвещание на партията.

"Неслучайно в сряда бе така подкрепена в протеста на животновъдите пред Министерски съвет. Всеки един в тази зала - общински съветник, народен представител - е лице на БСП. Бивайки сред хората, ние може да разрешаваме техните проблеми и те ще ни се доверят", каза още Николов, цитиран от "Фокус".

Попитана във връзка с обвиненията на ГЕРБ, че е подстрекавала протестиращи в Странджанско самата Нинова отговори: "Извинете много. Заседанието тече, днешната ни тема е бъдещето на България. Нищо повече от това".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
30
 
! Отговори
гейчо преди 5 години
тези двамата плачат за лудницата в КърлуковоОтдавна са доказани че са болни мозъцис тези постъпки и изказвания само пречат на ГЕРБ
13
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Невменяеми! Единия написа книга срещу Герб а сега е най-големия им защитник и адвокат! Другия пък (Боко), и той гледал овце и знаеш какво е! Третия и четвъртия пък (Болен и Валери) плюеха и заклеймяваха Боко а сега са под шлифера му! Невменяеми! Нямат ли психотестове преди да станат депутати, няма ли там психиатри!?
12
8
 
26
 
! Отговори
Тони Шайката преди 5 години
Нинова е заразила стадата с чу/***, получила е заразата в епруветка лично от Путин.
11
1
 
39
 
! Отговори
Ей некадърници преди 5 години
Стига сте хвърляли димки на народа ами кажете истината кой не си свърши работата и позволи тази чува и други болести да влязат в страната и да съсипят хиляди животни?
10
2
 
33
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Не не е виновна Нинова аз мисля,че 80 процента от българският народ е виновен поне толкова не са гласували за герб.
9
25
 
11
 
! Отговори
няма оправия преди 5 години
Проблема е в ЦацаратуратаТо че активното мероприятие тръгва от БСП е ясно.Остава да се докаже дали те са пренесли чумата.БСП ведно със своята лидерка са напълно способни на такова престъпление.БСП трябва да бъде забранена както в Русия.
8
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плужека Тодоров,става все по-отвратителен,хаха!Дерзай в падението си надолу,ахаха!Защо не взехте проби от бутилките покрай болните овце,за да направите ДНАнализи?Това умишлено заразяване не е ли атентат?
7
37
 
11
 
! Отговори
Аз преди 5 години
*** 20 ,за пореден път!!!Браво Нинова ,за да се добереш до власта си склонна цял отрасъл от поминък да затриеш !!!
6
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората си защитават собствеността, а някои виждат в това саботаж.И пак Нинова виновна. Винаги виновен е дру.ДАЙТЕ ДА ВИДИМ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ЛАБОРАТОРИЯТА!Не ни отклонявайте вниманието със саботажи.И спрете да ми триете постовете!
5
6
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Навярно и заразата е донесена от Нинова щом го казва Биков той е много умен и всичко знае даже и да врачува може.
4
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е тоя Тодоров, който нарече ГЕРБ "шайка" и книга написа даже. Сега им ближе подметките.
3
3
 
23
 
! Отговори
Бикова преди 5 години
Болни мозъци бол.За ...метите да не говорим.
2
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е ли оня дето заплашваше журналист по национална телевизия какво говори, и че колежката му нещо липсва от студиото. Змията, когато умира е най-опасна и най-много съска.
1
37
 
15
 
! Отговори
! преди 5 години
Казах ли ви аз, че ч//умата е тръгнала от Крушовица?