Нинова яростно към Борисов: Изправихте държавата срещу народа!

Червената шефка застана зад протеста на животновъдите
382
Нинова яростно към Борисов: Изправихте държавата срещу народа!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Сицлидерката Корнелия Нинова се присъедини към протеста на собствениците на стада, които трябва да бъдат унищожени заради чумата по животните.

На протеста им тя обвини премиера Бойко Борисов, че е изправил държавата срещу народа.

Още по темата
"Тук сме с хората от Шарково и цяла България, за да ги защитим. Искаме да спре унищожаването на българското земеделие, да не се унищожава Странджа. Искаме и тези, които вече пострадаха, да получат справедливи обезщетения. Това, което виждаме на протеста, е гневът на народа срещу държавата", отсече тя на протеста на животновъдите.

Тя заяви, че другите искания на левицата и на протестиращите са - да спре убиването на животни, докато не се изясни наистина ли става въпрос за чума, уточняват от пресцентъра на БСП.

"Това, което им се предлага е нищо спрямо загубите, които претърпяха. Методиката, която се използва не е справедлива. Няма как за една патица да се изплаща обезщетение от 250 лв., а за една овца - 190 лв. Искаме да се направи програма "Странджа - Сакар" за възстановяване на района. Една жена от Шарково преди малко ми каза: "Те не убиха само животните, те убиха нас, семействата ни и България, по този начин", каза още лидерът на левицата.

Тя е припомни, че БСП иска оставката на министър Румен Порожанов вече трети ден.

"Нещата, вече отиват към премиера. Има ли премиер в държавата? Не може 15 дни да мълчи, докато народът му се вдига на крак срещу него и правителството му. Вече въпросът не е само за оставката на Порожанов, Бойко Борисов носи отговорност, че изправи държавата срещу народа", каза Корнелия Нинова.

"Дойдохме с хората от Шарково и цяла България, защото искаме да им помогнем. Това е българската храна, българското производство, българската икономика. Това е животът на хиляди хора. Те имат нужда от подкрепа и ние трябва да сме до тях през цялото време",  заяви червената шефка.


382
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.