Борисов поиска, ГЕРБ реши: Пълна подкрепа за ветото на Радев!

Нямало да допуснат да има каквито и да било съмнения в лобизъм
Обновена: 25 юли 2018 07:09 | 24 юли 2018 18:40, Камелия Цветанова
170
Борисов поиска, ГЕРБ реши: Пълна подкрепа за ветото на Радев!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Само няколко часа след като президентът Румен Радев наложи вето на поправките в Закона за приватизацията, депутатите от ГЕРБ обявиха, че ще го подкрепят в пленарна зала.

Решението на най-голямата парламентарна група беше обявено от шефа й Цветан Цветанов.

Още по темата
По-рано пък от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че премиерът и лидер на партията се е разпоредил депутатите му да изработят нова поправка в закона, така че да отпаднат всички съмнения за лобизъм в полза на една или друга страна, каквито изразиха от БСП, а и от малкия коалиционен партньор в кабинета - НФСБ.

"Във връзка със спекулациите и тиражирането в публичното пространство, че има лобистки текстове, които обслужват определени икономически кръгове или бизнес лица мога да кажа категорично, че ГЕРБ никога и по никакъв повод не е обсъждал и приемал подобни текстове", отсече днес Цветанов, който обясни, че вчера е имало заседание на групата с участието на Борисов.

Така че заради тези съмнения вчера се е стигнало до решението Даниел Кирилов като председател на правна комисия да разработи текстове, с които да се отменят всички законодателни предложения, внесени от депутати от ОП, които бяха приети в пленарна зала.

Става въпрос за искането на депутата от "Атака" Николай Александров, внесено в последния момент между двете четения на закона в чл. 32 в: "Специфични задължения, пряко свързани с осъществявания от приватизираното дружество предмет на дейност, с изключение на задължението за запазване на седалището, предмета на дейност, за инвестиции и трудова заетост, не могат да бъдат вменени на купувача за повече от пет години".

След Александров в последния възможен момент свое допълващо горния текст предложение внесе и Емил Димитров-Ревизоро (ВМРО), с което пък се въведе ретроактивно действие, т.е. важи и за вече сключени сделки: "Разпоредбата на чл. 32б-32в се прилага и за сключени приватизационни договори, по които към датата на влизане в сила на този закон няма непогасени плащания за неустойки за неизпълнени през първите пет години следприватизационни задължения".

Преди да бъде окончателно обсъден закона в пленарна зала, двамата поискаха предложенията им да бъдат оттеглени, но това не се случи и те бяха приети.

Заради тези текстове вицето и лидер на НФСБ Валери Симеонов заплаши, че ще напусне коалицията, защото според него с тях се обслужват лобистки интереси.

Явно обаче всички тези поправки няма да видят бял свят, след като ГЕРБ подкрепи ветото на Радев и законът остане без промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
39
 
! Отговори
Alarak(the truth) преди 5 години
Остава ви малко смешки, много скоро ще има успешен бунт срещу вас *** такива
17
1
 
49
 
! Отговори
Тея 240 преди 5 години
много и стояха...Ще ги сваляме ли или още ще ги траем?
16
1
 
46
 
! Отговори
! преди 5 години
Пълна шизофрения
15
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука,ако имаше държава!От отдавна много от приватизаторите,щяха да са в раирани костюми!А не да ръсат мозъци ...
14
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко е кукла на конци ай честито на печелившите
13
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Аве пробвал - чиста хибридка от страна на банкянския и се ослушва кат глуа ***!
12
1
 
36
 
! Отговори
До коментар 7 преди 5 години
Ти какво си мислиш че зад Кирилов не се стоял някой ли???...Там така се случват нещата.
11
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"че има лобистки текстове, които обслужват определени икономически кръгове или бизнес лица мога да кажа категорично, че ГЕРБ никога и по никакъв повод не е обсъждал и приемал подобни текстове""А не бе, хич- приватизаторът дефакто нямаше да има никакви задължения, плаща глоба самно за първите 5 години и си щрака с пръсти през следващите, тоест реално може да прави каквото си иска с придобитото държавно имущество. Браво на Радев, че ви спря държавната кражба.
10
39
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов изпробва дали Радев е верен на народа и пусна този скандален закон за да му види реакцията естествено, че нямаше да го пусне да мине.
9
0
 
48
 
! Отговори
ЕССР преди 5 години
Какъвто евро парламентът,такъв и българския парламент:пияници и циркаджии.
8
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От кога ви бая, че решението се казва тояга ( гьостерица ).
7
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешници, как не ги е срам!Май Мутрата си мисли че всички са прости като него!А това недоразумение Кирилов е най слабия юрист в България, няма как иначе да се определят глупостите които прави и начина по които ги обяснява в законите приемани в парламента!Срам, 10 дена мълчаха като комунист на разпит, а сега изведнъж борци за справедливост!
6
2
 
36
 
! Отговори
-" :- преди 5 години
кой е борисов? това може да го реши всеки един от нас.екскурзиянта, аут от сцената
5
1
 
49
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
...започнах да си мисля,че спасение май няма..Толкова БЕЗМОРАЛНИ,СЛУГИНСКИ,БЕЗЛИЧНИ същества са узурпирали властта,че е просто плашещо!..ТОВА Е КОШМАР,сън,в който самите споменати същества ни набутаха...Но така е!...-Спим ли,ще живеем във сънищата си..
4
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев ги изобличи всичките.
3
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо беше нужен този театър??? Ако мине - мине. Проба -грешка. Една напред, три назад.
2
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХА-ХА-ХА,настроение ОМЕРЗИТЕЛНО,КАК НЕ ВИ Е СРАМ!ВСИЧКИ ГО ГЛАСУВАХТЕ ТОЯ ЗАКОН ВСИЧКИ И ОПОЗИЦИЯ,И ПОЗИЦИЯ А СЕГА СЪГЛАСНИ С ВЕТОТО!!!Кой гласува промените БЕ МАФИОТЧЕТА НЕ БЯХТЕ ЛИ ВИЕ ПРАВИТЕЛСТВО /без депутатите на Симеонов/ И ОПОЗИЦИЯ,НЕ БЯХТЕ ЛИ ТАМ В ЗАЛАТА,НЕ ЧУХТЕ ЛИ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ??МАЛумни ли сте как така гласувате ПОЧТИ ЕДИНОДУШНО ЗА НЕЩО С КОЕТО НЕ СТЕ СЪГЛАСНИ??Подпари ви по зад..ниците та затова изведнъж като пръ,,днали в трамвай гледате да замажете работата!СМЕТ!
1
1
 
47
 
! Отговори
истина е преди 5 години
На територия заселена с Овце ,само такъв чобанин и трябва !!