ВМРО за решението на КС: Съдиите показаха висок морал

Войводите доволни от решението за Истанбулската конвенция
27 юли 2018 19:21, Красимир Ангелов
32
ВМРО за решението на КС: Съдиите показаха висок морал
Снимка: Булфото

Съдиите от Конституционния съд на Република България показаха своя висок морал и чувство за дълг към Родината. Със своето решение те се доказаха като истински патриоти. Това се чете в позиция на ВМРО по повод решението на КС, че Истанбулската конвенция не съответства на Конституцията на Република България.

Още по темата
Решението бе прието с 8 гласа, като съдиите Румен Ненков, Георги Ангелов, Константин Пенчев и Филип Димитров са подписали решението с особено мнение, съобщава КС.

"Официалното спиране на документа е голяма победа за Патриотите от ВМРО, които поведоха битката срещу скандалната Истанбулска конвенция", отчитат войводите, като припомнят, че още през декември вицепремиерът и министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов е стопирал гласуването на документа в Министерски съвет, което беше предвидено точно в навечерието на Рождество Христово.

"След консултации с водещи юристи, ние от ВМРО изказахме своите аргументи и обърнахме внимание, че при ратифицирането ѝ ще се наложат не само законодателни промени (в над 20 закона), но и на фундаментални текстове от Конституцията на Република България, чиято промяна може да направи само ВНС (като чл. 6 от КРБ). Изкарахме "на светло" скандални моменти като въвеждането на джендър като понятие, легитимирането на транс и интерсексуалността като терминология, финансовите ангажименти, които държавата поема, легитимирайки документа, както и недопустимото въвеждане на джендър образование в детските градини и училищата", се чете в позицията на ВМРО.

От там припомнят, че с отрицателна позиция към документа е излязла и Българската православна църква, „която е била толкова категорична последно през далечната 1943-та година, при спасяването на българските евреи“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За наще "патреоте" по-свещено нещо от българските потури няма.Пълна трагедия.
2
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори Турция е по демократична и цивилизована страна и е ратифицирала конвенцията.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ли?! Да, винаги е било така откак родоглупец съществува!