Кризи, скандали, напрежение... Ще оцелее ли кабинетът?

Проблемът е, че се чака намесата на премиера, коментира социолог
31 юли 2018 12:45,
21

Социологът Кольо Колев смята, че заради проблемите в управлението на България и постоянните скандали, правителството няма да изкара целия си мандат. Той прогнозира в студиото на "България сутрин", че кризите и скандалите за управляващите ще продължават, но не може да каже кога точно ще бъдат следващите извънредни парламентарни избори.

"На пръв поглед управлението изглежда стабилно, но виждате непрекъснато напрежение и искри, които имат. Парламентарното мнозинство се крепи на два гласа. Това е много нестабилно. До едно време ще може да се крепи, но няма да е особено дълго, защото непрекъснато се пораждат тези скандали", коментира социологът Кольо Колев пред Bulgaria ON AIR.

Според него големият проблем на управлението е, че при кризите и напрежението, като тези свързани с майките на деца с увреждания, се чака намесата на премиера Бойко Борисов.

"Всичките тези неща показват, че няма институции. Трябваше да има институция, която да се занимава с това да вземе решение. Тук се разчита на едноличната воля на някой силен", каза още Колев.

Политологът Румяна Коларова също е на мнение, че са нужни рокади във властта и че има проблем с институциите.

"До края на годината това трябва да стане и то трябва да стане по логиката на учебникарската политология. Това е неизбежно. Друг е въпросът кой, как и защо", подчерта още тя.

Според нея ГЕРБ плаща цена за управлението си с "Обединените патриоти", но печели поне някаква стабилност, а единствената алтернатива е БСП, но тя не е желана от хората, подчерта Румяна Коларова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Интересно, Сергей Станишефф е комунист-евреин, и то породист евреин хазар от местичко между Каспийско и Черно море?!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обясниха, че са като шумно италианско семейство, може би мафиотско. Карат се, викат постоянно, но семейството, фамилиите са на първо място. Съветът на фамилиите се събра да разреши конфликта.
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До рубладжийски партии 16Ла-ла-ла-ла..................МНОГО СИ СЕ ОБЪРКАЛ....................за разлика от Русия, шорош плаща, НО ВИЖДАМ ЧЕ ВЕЧЕ И ТОВА НЯМА ДА ВИ СПАСИ!!!!! Ха-ха-ха-ха...........ще видим скоро как се гърчите и пребоядисване в движение!!!!
16
10
 
7
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Борислав Цеков,Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, М.Пиргова, С,Шаренкова,братя Чукови, д-р Ник.Михайлов, Мих.Конс
15
2
 
19
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Че тая коалиция ГЕРБ - ОП е нечистоплътна е напълно ясно. Да не се залъгваме, че другите партии са нещо по-различно. БСП могат само да допринесат за съществуващата полюция.А иначе всяка дума на Червен Кольо има стойност колкото един пакет използвани превръзки.
14
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На по-голямата част от обществото в България е кристално ясно, че всички тези скандали са основават на виртуални истерии и нагло-нереалистични искания от дадени маргинални групи, зад които естествено стоят некадърните другари базирани на Позитано. Естествено едни медии взимат едн хонорари за да раздухват простотии и свободни съчинения, в същото време обаче твърдо обяваващи срещу фалшивите новини.
13
3
 
13
 
! Отговори
SMM преди 5 години
Някой няма ли да ми плати и нам като на тая овц.а?Защото трябва много да ти плащат за да кажеш, че един ориенталски пре стъпник от близко източен тип бил Европеец. Той и шайката неграмотни продажници около него.Но как един продажник да не хвали друг продажник?пп Ако Бойко е европеец то по-добре да не си европеец!!!!
12
3
 
18
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Кабиметът е Мъртъв! Да живее, Кабинетът! Чакаме Борисов, публично да оповести оставката си. Нали забрани на медиите, да публикуват какво става в Кокалицията? Тъй, че оставката ще дойде като внезапен Гръм от Ясно Небе.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Аснонимен Спасиха си паричките и иите.
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Проблемът е, че се чака намесата на премиера, коментира социолог"---Проблем е. Защото Боко Тиквуня няма време от постоянно изтъпанчване по медиите да си прави реклама и да говори за стабилността на коалицията.
9
12
 
12
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
Червен Колю пак се изпразни тъппо. Ами във всяка държава, при всяко управление има проблеми, което е нещо напълно нормално за демократичните общества. Не е ли така и в държави като Германия, САЩ, Великобритания, Русия, Гърция и. т. н. В скандали ги превръща БСП, които постоянно подло и мръсно се опитват само да рушат и пречат.
8
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ! ЗАСЛУЖАВАТ ГО!
7
5
 
14
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
" ВАСИЛИЯ -БЪЛГАРКОУБИЕЦ" , КОЙ ВИ ИНФОЛМИРА ,ЧЕ ТОЗИ...ТОЗИ Е СОЦИОЛОГ ??? МИ ТОВА Е РОЗОВО-ЧЕРВЕНИЯТ КОЛЬО !!! КАТО ДЕЦА ,БИХМЕ ВИКАЛИ /ТИЧАЙКИ /..."КОЛЬО-СОПОЛЬО...КОЛЬО-СОПОЛЬО "!!! ТАКА КАКТО КАЗВАХМЕ :" ПРЕДАВАМ ТИ ПОП...ЗАКЛЮЧ " !!!
6
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименГЕРБ И ОП СПАСИХА БЪЛГАРИЯ!унищожиха бесепе мафията
5
5
 
17
 
! Отговори
do slovenia преди 5 години
Тя ги подготви за охрана и физкултурници, а такива като тебе им ръкопляскаха в последствие и с гласовете си ги направиха политици!
4
8
 
17
 
! Отговори
slovenia преди 5 години
Браво на БКП,която подготви достойни кадри,които ръководят Герб и Обединените патриоти...
3
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименУНИЩОЖИХА бЪЛГАРИЯ
2
40
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ И ОП СПАСИХА БЪЛГАРИЯ!
1
37
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ САМО ЩЕ ЗАВЪРШИ УСПЕШНО МАНДАТА СИ, НО ЩЕ ИМА ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ НА ГЕРБ И ПАТРИОТИТЕ