България в еврозоната? Кой ще ни вземе със ?170 пенсия!

През последните години външният ни дълг е скочил двойно
155
България в еврозоната? Кой ще ни вземе със ?170 пенсия!
Снимка: Булфото, архив

Според бившия служебен премиер Стефан Софиянски ЕС предпочита влизането ни в еврозоната да се забави. Той смята, че това ще бъде полезно и за българите.

Още по темата

"Тези хора знаят, че със слабите темпове на развитие, България си лепна етикета "най-бедна държава". Със 170 евро пенсия кой ще те приеме в еврозоната?", попита той.

Според него изказванията премиера Бойко Борисов по отношение на финансовата политика на страната, са популистки.

Той посочи, че през последните години външният дълг на страната ни се е увеличил двойно.

"Безспорно дългът е нисък на фона на останалите европейски държави, но проблемът е, че тези пари изчезват без да се вложат в адекватен икономически растеж", настоя политикът пред bTV.

Софиянски разкритикува правителството като го обвини, че не може да създаде добра среда за бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
48
 
! Отговори
София преди 5 години
Това че е прав не го прави по малък крадец....
65
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво се правите на луди ? Истинската причина да не ни приемат е огромният процент сива икономика. Всички " бачкат за 700 лв" и харчат по 3 000. Навсякъде има такива неща, но в България е при 90% от хората.
64
7
 
38
 
! Отговори
ей мишки преди 5 години
Това лице ограби София и като разбра че ще го задържат изостави кметския пост и избяга в парламента да става депутат с имунитет,това забравихте ли го!?
63
2
 
36
 
! Отговори
дано по скоро преди 5 години
Политическата мафия която управлява след 1990г.е виновна за ограбването на държавата и за беднотията на народа,няма невинни ще има стълбове по Цариградско шосе за всички....
62
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе незнам, ама като беше кмет по това време пуснаха Тодор Александров и вече 20 години не му е правен ремонт и булеварда си е екстра :)а да и метростанциите дето се откриха тогава не се наводняват при всеки дъжд, та нема какво да ми говорите
61
4
 
40
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Не си мислете само, че тъй като сега е лошо положението, не може да стане по-лошо. Та цялата ни модерна история е доказателство, че ада няма дъно! Не на ЕВРОТО. Няма Нужда. но Бойко има нужда от 30-то милиарда ЕВРО които са блокирани в БНБ по механизма на валутния борд. Нужни са за гарант, че лева ни има стойност. Когато борда падне като минем към еврото правителството гушка 30 милиарда ЕВРО. Това е цялата история, иначе нямаше да си мръднат пръста.
60
4
 
22
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
56.Прод. ще им дойде дюшеш.А на обикновените хорица ще им остане тежестта по трансформацията защото реално за тях ползата ще е никаква.Даже ще им е неизгодно , защото закръгляването на цените на услугите и храните ще е все нагоре. Така че цени в евро по европейски а пък заплати в евро по български. А СТАНДАРТА НА ЖИВОТ ПОНЕ В ДВЕ СТЕПЕНИ НАДОЛУ за надничари и пенсионери т.е. на тези дето винаги са теглели хомота.А надеждата за демокрация в БГ-тото умря заедно с надеждата за по-добър живот. Амин.
59
6
 
5
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Той лева и сега е закачен към Еврото, ние буквално работим с еврота, но се казват Левове, но не е толкова готино със сигурност, като еврото.. запад туй онуй.. да си представим за момент че не сме анти-цивилизационни номади, които ги сърби да ходят наляво надясно и да луутват
58
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ни пътищата помагат, ни нищо. В нашия град на кръговото с очите си видях и чух свистенето от спирачките как щяха да се размажат двама олиго'френи, щото карат като луди в града и не спазват ни предимство, ни нищо. И по 5 платна в едната посока да им направят, те пак ще се 'бутат', размазват, убиват 1 друг, по тротоарите ще се качват, в къщите ще се забиват... когато проблемът е в чипа, нищо не помага.
57
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С една пенсия от 100 евро няколко човека като живеят не плащат сметки а всеки ден ядат по 2 3 филийки и по 2 3 яйца .Само в тая държава го има това .Нито може да си купят нормална храна нито да си позволят лекар нито какъв и да е нормален живот по-добре е да ловиш животни и да се изхранваш с тях отколкото да разчиташ на пенсия или минимална заплата от 400 500 лв
56
10
 
9
 
! Отговори
Лол преди 5 години
По времето на Виденов и Костов поне имаше надежда, че можем да се оправим по-нататъка. И не беше напразна, Костов е единственият политик който го беше грижа за България, и който понесе анти-Костов кампания от ранка на кампанията срещу Тръмп сегаВсичко по онова време - 24 часа, 168 часа и Трифонов го плюеха ден и нощ и експлоатираха акулски липсата на икономически познания в младата тогава държава. Сега никой не можеш да излъжеш с това че фирма се продава за 1 долар, с дългове 200 милиона
55
13
 
13
 
! Отговори
Vuzmezdie преди 5 години
Като провален политик и икономист, Стефан Софиянски отдавна плюе по ГЕРБ. Истината е, че неговата партийка ССД отдавна изгуби почва и се нарежда при партиите - джуджета, които на избори се борят да докопат някой лев. Трябва ли да си спомняме за далаверата Софийски Хали или скъсаната Тента на Централна гара.Само некадърния политик плюе колегите си, А кадърния посочва как Той би го направил.Аз дълбоко се Съмнявам, че точно Стефчо можеше да докара такъв Бюджет на Държавата, ама дълбоко се съмнявам!
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Хайде 54Хората ти отговорили. Не четеш ли или не възприемаш. Възприемаш само каквото ти набили в канчето от Централата на партията.
53
4
 
18
 
! Отговори
Айде преди 5 години
Влизането в Еврозоната е все едно да се качиш на потъващия "Титаник".Хич не се надявайте някой да ви плаща сметките.Левът е национална валута-демек на нацията.Няма такова чудо-европейска нация.
52
1
 
3
 
! Отговори
Лол преди 5 години
2. Ами това е. Няма 2.
51
9
 
6
 
! Отговори
Лол преди 5 години
Брей, още за СДС се говори все едно още сме потопени от тях? Някога замисляли ли сте се, защо никой не говори за правителствата на БСП след Костов?Замисляли ли сте се? Въпреки че те изпотрошиха държавата 1. Защото имаме колективен феномен на 'бялото петно' т.е като 8-то години на Буш - хората не само не искат, не могат да си спомнят каква тъмница, каква лудост бяха тези години. И управленията на БСП така - травматизират социалното съзнание до степен на невъзможност да си спомним
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е тоя зор да влизаме в Еврозона, като така или иначе сме вързани към еврото?
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МОМЧИЛ 48Момчиле, ние не четем от нета, мойто момче. Ние бяхме млади по времето на Жан Виденов, Костов и Ж. Желев. СВИДЕТЕЛИ сме на събитията, преживяхме ги, изстрадахме ги. И сега не сме престарели, в разцвета на силите си сме, ама това, което е сега 10 години, такъв АД не е било. Имаме база за сравнение, житейски опит и опитът ни показва, че в момента е по- зле от времето на Ж.Виденов и Костов.
48
0
 
9
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
До Анонимен 22. Ами то до сега от български съд няма ни един престъпник осъден па бил той политик ,кмет,полицай или мафиот от едър калибър.Така че дали е осъждан или не не е критерии.А колкото до еврозоната,какви ще са предимствата и недостатъците на този пирует се знае,че на червените кхмери и техните бандюги откраднатите пари от народа български са в долари и в САЩ.А на бандюгите и на Герб са в евро и са по офшорките и арабистан.Така че за политиците и на бандюгите изгодата от еврозоната
47
3
 
4
 
! Отговори
Хайде преди 5 години
оставям ви да се упражнявате и за домашно, имате задача- разсъждения на тема:"Позитиви или негативи ще донесе на България влизането и в Еврозоната"?!