Връзките на политици и престъпници: Типични за нас

Това е феномен, роден от фасадната система на управление
Обновена: 7 авг 2018 22:17 | 7 авг 2018 22:11,
60


Управляващите заподозряха, че БСП финансира предизборните си кампании с пари като тези на заместник-председателя на Общинския съвет на Бургас – Бенчо Бенчев, който беше задържан в Турция заедно с обявения за издирване Димитър Желязков.

Червените контрираха с твърдения, че от сега ГЕРБ се опитва да купува депутати за сигурност в парламента и отделя над 300 милиона лева от държавния бюджет за конкретни общини, за да си осигурят гласове на предстоящите избори за местна власт. Премиерът Бойко Борисов пък беше по-умерен и обясни,че на всяка партия можело да се случи активисти по места да създадат проблем.

Още по темата

Политологът Стойчо Стойчев каза, че моделът на свързаност между политически партии и престъпност съществува от много време и той е феномен, който е роден от фасадна система на управление.

"Винаги близо до властта е имало хора, които да вършат мръсната работа", настоя той в студиото на "Денят ON AIR" и добави, че хора, като Димитър Желязков, няма как да са фактори без протекции от полиция и власт.

Стойчев обясни също, че този проблем с връзките между политици и престъпни групи е структурен и типичен за българското и сходни на нашето общества.

Колегата му Димитър Димитров също се съгласи и допълни, че този тип връзки са нещо, като природа. Той коментира и обвиненията между управляващи и опозиция за черни каси в партиите. Димитров обясни, че в България няма дефиниция за "черна каса".

"Всички партии имат черни каси, абсолютно всички. Ако искате и непарламентарно представените", пък заяви категорично Стойчо Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

"Това се нарича партийна субсидия. Тя просто насърчава измамите. Действа като школа", добави от своя страна Димитър Димитров.

Политологът каза още, че у нас прокуратурата не действа ефективно и затова няма как да действат и законите. Колегата му Стойчо Стойчев пък беше категоричен, че само в България законът не е закон, а е нещо, което може да се спазва и прилага, но само когато има желание за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
9
 
! Отговори
Имигранта преди 5 години
Българите имаме един проблем:не се подкрепяме.Запознавам се с Българин тук...и той веднага първите 5мин ме гледа все едно ще го обера.А онези които толкова дълго крадат и правят каквото си искат в България....и тяхната ще свърши.Всичко ще си дойде по местата един ден.Сигурен съм,че нещата ще тръгнат към по-добро.Не знам кога обаче :))
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото пък много желае престъпниците от Гроб?Добре, че е оня, от помощното училище, та да подменя чували с бюлетини и да заплашва хората
29
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" Накрая бандита Борисов пак премиер а отзад Доган му дърпа юздите ""..................Другарю, разбери, че народа НЕ ЖЕЛАЕ БКП ... нито СССР ... не желае клоуни тип слави, а пък измислените дeсни от началото на прехода желае дори още по-малко.е кой да управлява тогава - ти ? няма как да стане ...
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приказки-приказки-приказки и ..........НИииииииииииииЩО!Накрая бандита Борисов пак премиер а отзад Доган му дърпа юздите.Народ който избира 10 години криминално-проявен да го Оправя щото "щял да госпаси от бандитите" е в клинична фаза на невменяемост
27
0
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Или как човек осъществява връзка сам със себе си..
26
0
 
9
 
! Отговори
Царя преди 5 години
До АнонименВие погребахте България.След вас нищо не вирее !
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Копнеем за Европа и отношение на тях към нас с уважение( Европа е общо понятие, имам предвид развити бели страни) но действителността там и джунглата в нашата скъпа родина е меко казана голяма...огромна е. Който е живял навън знае за какво говоря. И да си съдерем д-то това е, по скоро сме по близо пп кутурни особенностти до мала азия и ориента отколкото до бленуваният свят. Тя статистикаъа е безмилостно жестока....повече от 1.5 милиона жиееят извън България. Наистина много жалко.
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политиците създадоха престъпниците,или престъпниците създадоха днешните политици.Като с яйцето и кокошката,кое се е появило първо на белия свят.
23
1
 
16
 
! Отговори
Сънчо преди 5 години
За мафията че е сраснала с политиците.Открихте Америка на картата.
22
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първия ден след ареста на истанбулската компания БСП бяха заслужено негативно коментирани, но "Днес" героически скочи да ги спасява като направи четенето и писането на коментари невъзможно "по технически причини". Когато се плюе Б.Б. и ГЕРБ обаче технически проблеми няма и не се трие нищо. Какво ли се чудя като началното лого на сайта е на яркочервен фон.
21
2
 
8
 
! Отговори
за мен преди 5 години
Вие кво очаквахте бе пичове ? Нека Господ ме накаже за думите, ама българите бяха избите още по време на османско и комунистическо.През тези две ери, тъжни за България бяха избити всички български патриоти със смели сърца, прекършени до корен чисти български родствени сърца.Вие да не очаквахте, че след това ментета, доносници, корумпирани *** и всякаква друга *** ще продължи съществуването на онази България ? България загина, ама демографията на българите еб*ха майката турците и комунистите
20
0
 
20
 
! Отговори
Men преди 5 години
Картинката е ясна в другите държави си имат мафия а нашата мафия си има държава...!
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата държава е проядена от корупция като загиващ от тумори!
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямате си на представа каква корупция има на граничните пунктове с тия винетки, гранична полиция следи само за закупуването на седмичната винетка и оставените две евра за уморените гранични полицаи.
17
1
 
7
 
! Отговори
бг мафия преди 5 години
Вие, ако сте най-долу в стълбицата в чистата и бяла робска еврейска система тип "служител" и взимате 600-700лв, какви други привилегии ви предлагат робовладелците ? Щото аз лошо от поданик на Илиеви не съм чул, дори и след 20+ години.
16
11
 
2
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Всичките много потресени, ама де ли си мечетаят и те да са на мястото на Очите.Да направят истинска мафиотска група.Където дори и най-долните в стълбицата да карат X5-ци.Честно казано се кефя на хора като Жоро Илиев и Очите.
15
1
 
10
 
! Отговори
! преди 5 години
И всяка държава винаги си е държала мафията на каишка....и който не слушка - 2х2 без комин. Само наивник може да вярва, че държавите не търгуват на най-високо ниво с наркотици....просто това става посредством сложна верига от бушони. Все пак говорим за оборот от трилиони долари на годишна база....Всички знаят кои държави буквално се изхранват с производството на мак и кока....обаче нищо не се прави....все пак имаме връзка продавач-купувач. И всичките пари се вливат в т.нар. черни каси.
14
2
 
6
 
! Отговори
! преди 5 години
Това е по цял свят....крупните политици са първи приятели с крупните престъпници. В САЩ например дори много гнусно са узаконили това явление с думата лобизъм. Съвсем законно и нормално е корпорации и частни лица да финансират кампаниите на президентите, а те от своя страна се задължават да прокарат удобни закони за спонсорите. Просто трябва да се декларира, а колко пари се взимат под масата не е ясно. При нас нещата просто са малко по-неошлайфани.
13
2
 
10
 
! Отговори
123 преди 5 години
Няма връзка между политици и престъпници,защотоо политици няма и всички са престъпници...
12
3
 
10
 
! Отговори
Дано има Господ преди 5 години
Всички са от едно голямо Котило, наре- чено БКП!Господ да "поживи"ДрагалЪвский наш ***,за туй що държавата изкорми и народеца окрал!Триста милиарда долара от изкормва-нето на държавата и 25милисрда от спестяванията на българския народ !Равносметка - чиста сметка!