Връзките на политици и престъпници: Типични за нас

Това е феномен, роден от фасадната система на управление
Обновена: 7 авг 2018 22:17 | 7 авг 2018 22:11,
60


Управляващите заподозряха, че БСП финансира предизборните си кампании с пари като тези на заместник-председателя на Общинския съвет на Бургас – Бенчо Бенчев, който беше задържан в Турция заедно с обявения за издирване Димитър Желязков.

Червените контрираха с твърдения, че от сега ГЕРБ се опитва да купува депутати за сигурност в парламента и отделя над 300 милиона лева от държавния бюджет за конкретни общини, за да си осигурят гласове на предстоящите избори за местна власт. Премиерът Бойко Борисов пък беше по-умерен и обясни,че на всяка партия можело да се случи активисти по места да създадат проблем.

Още по темата

Политологът Стойчо Стойчев каза, че моделът на свързаност между политически партии и престъпност съществува от много време и той е феномен, който е роден от фасадна система на управление.

"Винаги близо до властта е имало хора, които да вършат мръсната работа", настоя той в студиото на "Денят ON AIR" и добави, че хора, като Димитър Желязков, няма как да са фактори без протекции от полиция и власт.

Стойчев обясни също, че този проблем с връзките между политици и престъпни групи е структурен и типичен за българското и сходни на нашето общества.

Колегата му Димитър Димитров също се съгласи и допълни, че този тип връзки са нещо, като природа. Той коментира и обвиненията между управляващи и опозиция за черни каси в партиите. Димитров обясни, че в България няма дефиниция за "черна каса".

"Всички партии имат черни каси, абсолютно всички. Ако искате и непарламентарно представените", пък заяви категорично Стойчо Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

"Това се нарича партийна субсидия. Тя просто насърчава измамите. Действа като школа", добави от своя страна Димитър Димитров.

Политологът каза още, че у нас прокуратурата не действа ефективно и затова няма как да действат и законите. Колегата му Стойчо Стойчев пък беше категоричен, че само в България законът не е закон, а е нещо, което може да се спазва и прилага, но само когато има желание за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Пресни снимки на специални особи,отдъхващи на яхти заедно с министри няма ли?А какви времена бяха преди 15-ина години....
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде стига демагогия.Ами той един такъв ви е Премиер, при това вече трети мандат.За какво говориме.
9
1
 
11
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
Очите трябва да внимава защото много вече се шуми за него ! явно подпомога и политчески партии но в 1 момент ше стане излишен и може да го остранят от играта .... доста примери има такива през прехода да не изборявам знакови имена ....
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе или ще е "пашата",или ще е на Цветанов кума,или ще е Маджо,то си е традиция.И като им тръгна една карта,няма задържане.
7
3
 
20
 
! Отговори
Киро Скалата преди 5 години
Разровите ли на дълбоко, да не се окаже, че Митьо Очите е най-чист от всички..
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При ченгето-комунист Боко всичко е фасадно...
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не герб а бсп си ги създадоха и ко сме точни дпс имат съставка пряко участие наследници са на ромите товае
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПАК НЯКОЯ Е ЖОНГЛИРАЛ С БЕЗМИСЛЕНИ ДУМИЧКИ. КАТО Е ФАСАДНА СИСТЕМАТА НА УПРАВЛЕНИЕ ДРУГАРКО ХОДИ ДА НАДРАСКАШ СТЕНАТА НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ДА ВИДИШ КАК ЩЕ ТИ СМЕНЯТ ФАСАДАТА.
3
6
 
5
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
СДС- ВИС , БСП -СИК печалбата в полза на партиите 60-40 % .... а че Ванио Крадеца и Гномчето му бха псуснали чадър над престръпници като Самоковеца , Поли пАНТЕв и тн е публична тайна ....Питайте Гнома какво правеше 97ма като имаше атентат срещу Поли Пантев на Хладилника в София ....1ви приситгна там ....Самоковеца пък се издидгна точно при управленито на СДС до контрабандист и наркобарон номер 1 ...
2
9
 
17
 
! Отговори
Еволюция преди 5 години
Констатациите са за последните 29 години.Преди това, 45 години престъпниците си бяха направо по върховете на властта, а на низово равнище всевъзможни престъпници на дребно се бореха да станат партийни членове и успееха ли, после се юрваха да влязат в партийното ръководство.Сега сърбаме попара, надробена тогава!
1
2
 
21
 
! Отговори
Хасфалт преди 5 години
А управляващите се финансират като продават курабийки по домовете.