Захариева: Без поучения от партия, дала костите на Гоце Делчев

"Същата партия караше българите да се пишат македонци"
Обновена: 8 авг 2018 18:54 | 8 авг 2018 18:53, Анисия Иванова
111
Захариева: Без поучения от партия, дала костите на Гоце Делчев

Не приемаме поучения от партия, която предаде костите на Гоце Делчев на Титова Югославия. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по повод призива на лидера на БСП Корнелия Нинова към премиера Бойко Борисов да реагира на думите на Зоран Заев, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско.

Още по темата

Ето пълния коментар на външния ни министър, направен пред "Фокус":

"Чета призива на г-жа Корнелия Нинова към премиера незабавно да защити българските национални интереси от премиера Зоран Заев, който поставял на изпитания крехките основи на добросъседството.

Да, Илинденско-Преображенското въстание географски може да бъде наречено и македонско, и тракийско, но исторически е българско. Само преди дни премиерът Зоран Заев почете Гоце Делчев пред паметника му в центъра на Благоевград, където по време на цялото честване бе подчертан българският характер на Илинденско-Преображенското въстание за освобождението на Македония и Тракия.

Госпожо Нинова, бъдете спокойна, правителството се грижи за опазването на националните ни интереси.
Благодарение на нашата работа Република Македония ще стане член на НАТО и ще започне преговори с Европейския съюз, а българското знаме може спокойно да се вее в Скопие, докато звучи българският химн както се случи на фестивала "One Love“.

Не приемаме поучения как трябва да се защитават националните интереси от партия, която през 1946 година предаде костите на Гоце Делчев на Титова Югославия. Същата партия-държава променяше насилствено идентичността на собствените си граждани и ги караше да се пишат македонци.

Политиката на противопоставяне е демоде. С това говорене вече само може да се губят избори. Питайте Груевски!“


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе моме Катерино, майка ти баща ти, та и самия банкянски господ на когото се кланяш, на коя партия са били членове бе, и сигурно по собствено желание с едничката цел да правят кариера като теб....
86
2
 
6
 
! Отговори
Абсолютно! преди 7 месеца
Един премерен, смислен и абсолютно точен коментар!
85
6
 
12
 
! Отговори
Перко преди 7 месеца
Точно в десятката! Комунистите и вождът им Гошо Тарабата са национални предатели. Неследниците им днес по нищо не се отличават
84
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тази повяхнала вече женица още не знае, че я очаква огромно разочарование в личен план.
83
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега новата ръководна партия ще даде летището на София на някоя чужда държава, както ЧЕЗ.
82
2
 
12
 
! Отговори
ЕДНОКНИЖНИЯТ преди 7 месеца
На мен ми върши работа, щото лиже и маже след мене и е кротка в харема Ми
81
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само *** може да сложи това нещо за министър!
80
6
 
18
 
! Отговори
МАХАЙ СЕ! преди 7 месеца
Тази ми е по-отвратителна и от Кунева! Оставка!
79
5
 
14
 
! Отговори
ДУЗПАТА на Боко преди 7 месеца
Тази е дузпата на Боко. Тъпо и нагло рокле-казва му се, че са предатели, то вика другите какви били. Ей, *** наглеци! И за наглеци за тъпи.
78
5
 
14
 
! Отговори
yyyy bre преди 7 месеца
я каква ултиматорка била господжата, у бре, ми що не кажеш как вашата партия изпълнява каквото и наредят в интерес на други. Я кажи като отрязохте руснаците какъв ни е интереса че сега да са с турците, като драпате за западни балкани за да се построи коридори за шистов газ много по-скъп от руския къде са нашите интереси, като гоните българите и ги замествате с нехристияни мюсюлмани къде са нашите интереси, да тъ наглата престъпничка , лично бих те провесил на някой стълб гнусни предатели.
77
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Както обикновено става, вместо по същество, бедният откъм аргументи и интелект отговаря в стил "Ти па си много убав!"...
76
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
България излиза от Втората световна война със статут на победена страна. Това налага на страната да лавира и отстъпва по македонския въпрос, за да не бъдат откъснати територии от българската държава. През 1949 г. Тито организира с Гърция балкански военен съюз срещу България. Двайсет години след войната - по-точно през 1963 г. България излезе от статута си на победена страна и открито отхвърли претенциите на македонизма, а също спря да изплаща репарации на Гърция. С това беше сложена точка на проблема.
75
2
 
18
 
! Отговори
Волин преди 7 месеца
Чули сте нещо за Катин, но нищо не знаете за клането във Волин, където през 1943 г. украинските бандеровци избиват 300 хиляди поляци по изключително зверски начин
74
2
 
10
 
! Отговори
До 79 преди 7 месеца
Нещо от поста ти излиза, че излиза, ме въстанието е македонско и само за Македония. Съветвавам те да прочетеш защо е Илинденско-Преображенско. Защо организацията, която го организира е вмОро. Какво се случва на Петрова нива и зашо наред с битолски, серски и т.н революционни окръзи въстанието е организирано и избухва също в Одрински революционен окръг. Ще си промениш мнението, че било за майка Македония отделно от България
73
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ква Македония кви пет лева бе , в Скопие шиптърите са повече от тия крадци на история .
Скоро ще има кютек .
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
тези там рано или късно пак ще са във война то им е у кръвчицата тогава да видим гербавите каква страна ще вземат или ще се покрият като мишки . И точно за това гърците ще са в "криза" а ние ще сме първенците само че с мизерните заплатки , пенсийки и без никакво самочувствие
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 77

В Германия е друг път.
70
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Някои хора прескачат историята както си искат. И преди Илинденско-Преображенското въстание хората са искали да освободят "Майка Македония", а не "Майка България". Обаче никой не е освобождавал "Майка Тракия" както искат да ни повърнат историята. Ние сме се отчуждили от тях и сме ги пренебрегвали толкова време, а сега вече ривем че сме биле братя и една кръв и им се подиграваме пак.
69
2
 
2
 
! Отговори
До 76 преди 7 месеца
Та викаш щом не са го убили или репресирали инициативата на тогавашната БКП не е била абсолютно предателство и пълно потъпкване на българските интереси?
А, това че нищо не му се е случило(конкретно на него, не генарализирай) е поради фактът, че проектът за федерация като част от Ю-я и съответното предаване на Македония пропада поради несъгласия на Тито със СССР. Така че не е имало защо да наказват един(по думите ти)непълнолетен младеж който не следва семейството си.Нещо съмнителна е историята
68
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До привет от Германия
Шайссе, като гледам с каква гордост пишеш, че си в Германия, си представям какъв българин си! Голям праз! Айне гроссе Порее! Немците са дребни душици, стиснати, скучни! Това, че са дали великани на човечеството, говори само за изключенията от правилата!