Борисов посъветва Заев "да си мери приказките", че иде ред за ЕС

Според премиера всички трябва да бъдат "обрани" на исторически теми
147
Борисов посъветва Заев "да си мери приказките", че иде ред за ЕС
Съвместно отбелязване на годишнината в Благоевград. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова за "по-обрани" приказки по исторически теми. Повод за коментара му са думи на премиера на Македония Зоран Заев, чe Илинденско-Преображенското въстание e македонско.

Борисов напомни, че със Заев съвместно отбелязаха 115-годишнината от въстанието в Благоевград.

"Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка. Ако го е казал с умисъл или непремислено, пак е за негова сметка. Защото когато дойде до ЕС и ние също трябва да дадем нашето съгласие, ще си спомним за тези неща. Съветът ми към всички е да бъдат по-обрани", каза още премиерът.

Още по темата

"Илинденското въстание е македонско и ако някой гражданин от България иска, нека да го чества. Аз съм горд, че съм първият премиер, който чества Илинден, като се поклони на гроба на Гоце Делчев", заявява Заев в интервю пред 1ТВ, цитирано от "Поглед".

Вчера лидерката на социалистите Корнелия Нинова разкритикува задочно Заев и призова Борисов да реагира на думите му.

"Личното ми приятелство с г-н Заев, общите идеи и съвместната работа между БСП и СДСМ, общото бъдеще на двете страни като част от Европейския съюз и НАТО са много важни и ние държим на тях, но историческата истина е една и не може да бъде пренебрегвана и преиначавана", написа соцлидерката в профила си във Facebook.

Външният министър Екатерина Захариева пък контрира, че интересите на страната ни са добре защитени и правителството не приема "поучения от партия, която предаде костите на Гоце Делчев на Титова Югославия".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
14
 
6
 
! Отговори
Слабо преди 5 години
Какво стана със свободата на словото, ако имаш аргументи изложи ги ако нямаш си трай. Да извиваш ръцете на макетата със заплахи за ЕС говори за безсилие и липса на исторически аргументи, което дава предимство на макетата да разберат, че нямаме аргументи Сега Заев ще каже ето те нямат факти а само заплахи и не могат да ни откраднат нъстанието.
21
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам защо се палите толкова. Македонските жители са оставени да се оправят сами по това време и никой не им е помогнал във възстанието или са го направили единици, сега обаче цяла България иска да го чества.
20
2
 
24
 
! Отговори
Дам! преди 5 години
Заев ек азал тези думи на 2 август! Борисов, днес коя дата сме? Чакаше инструкции ли?
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами откъде да знае една мутра как се действа по нормалните държави? Това не се учи във ВИС и СИК. А и трябва топки да имаш, за да защитиш България. Но такива екстри при Баце няма.
18
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Никъде не прочетох,че Борисов е писал във Фейсбук на Заев.Точно лидерката на БСП Нинова е писала там.Само се чудя какво е това знаме,до което е застанал Борисов?Не ми прилича на българското.Нашето е с хоризонтални цветове,а това е с вертикални.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1 На макетата ли да се смея на теб ли ? То бива бива , *** то това ... Да не би да е имало и друго НАТО , за което само ти си знаеш и има документи за него ? Въпроса е риторичен !
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Путин трябва да знае, че славянската писменост е отишла в Кремъл през Киевска-Рус от българските земи !
15
3
 
20
 
! Отговори
факт преди 5 години
Американците карат Б Б да помага на Македония да я набутат в НАТО,и Б Б няма избор...иначе пак ще го свалят...
14
1
 
16
 
! Отговори
не преди 5 години
Борисов не е ли разбрал че на бивш дезертьор и терорист вяра не трябва да се има....
13
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
`Посъветвал бил`Така ли се `съветва` Премиер на съседна държава, който си позволи да прави такива изказвания за Илинденското въстание?Борисов, като искаш да кажеш нещо на Заев, няма да го пишеш във Фейсбук или да говариш на трето лице. Има един единствен начин да го направиш както се прави по нормалните държави. Да привикаш македонския посланик във Външно министерство и да му връчиш нота. Това е начинът навсякъде по света.А не като миш в трици да пишеш по фейсбук или да си говориш с журналис
12
0
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
До Анонимен 1Ей, хубаво ме разсмя! Ако си учил да четеш, напъни се малко и прочети кога се балканските войни, кога се създава НАТО...А иначе това изказване е пълен ***!!!
11
0
 
19
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Като дойде време эа ЕС, Баце ще го иэнудва
10
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българските интереси трябва ПОСТОЯННО да се защитават, г-жо Захариева! И вместо да "контрирате", вземете си бележка за да не стане така, че БКП предаде костите, а вие да предадете езика и историята ни!
9
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доколкото възстанието е било в историческата област Македония , то е македонско. Българската държава общо взето е била пас по това време така че няма какво да се пънем толкова много.
8
3
 
9
 
! Отговори
Петър преди 5 години
Недейте така за великиот македонски народ, нима не знаете, че те са най-старата нация на Европа!!!
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е като влезем в ЕС и тогава ще си приказваме на исторически теми, дори може заедно с макетата да ни изгонят от ЕС като се скараме за някое въстание или поне тотално да ни отрежат за Шенген.
6
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не харесвам бати Бойко, но е прав в слуая.
5
2
 
26
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Ама как го е посъветвал, с официално писмо или у Фейсо?
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори Зайо Скопски не изпитва респект към Бацо!
3
4
 
22
 
! Отговори
ББ преди 5 години
Нашичкият си мисли,че някой от лидерите го вземат насериозно. Няма мирясване... Като си пееш ,Пенке,ле,кой ли те слуша.