Радев и ГЕРБ в политическа война... заради Митьо Очите?

Той има право, но какъв дивидент има от това, пита Владислав Горанов
12 авг 2018 18:16,
208
Радев и ГЕРБ в политическа война... заради Митьо Очите?
Снимка: Булфото, архив

Ако президентът е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, това е негово право, друг е въпросът какъв дивидент би имал от това. Това каза  министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на днешното изказване на президента Румен Радев.

Президентът заяви,  че тече кампания, която нагло се опитва да пришие Димитър Желязков - Митьо Очите на служебното правителство.  Тези, които са сключили договорите с Желязков, са назначените от ГЕРБ чиновници в митницата, които служебното правителство остави непокътнати, каза президентът.

Още по темата

Владислав Горанов припомни фактите около обществената поръчка, обявена от Митница - Бургас през март 2016 година, приключила през февруари 2017 година.

"Цитираната напоследък фирма печели три от обособените позиции, свързани с охрана на две почивни бази и едно митническо бюро в Ямбол на обща стойност 2 520 лева за две години за охрана с технически способ. В случая въобще не намирам мотивите за толкова остра реакция от страна на държавния глава", заяви Владислав Горанов, цитиран "Фокус"

Той отбеляза, че независимо, че неговата политическа позиция, йерархично е доста по-надолу от тази на държавния глава, но е длъжен да защити колегите си от Министерството на финансите.

"През последните над 25 години в Министерството на финансите са назначавани и са работили само експерти. Ако позицията на президента е да атакува политически ГЕРБ, това е негово право на политик и държавен глава, въпреки че общото разбиране е, че и симпатизантите, и чиновниците на ГЕРБ са също граждани на България, които почитат и уважават българския президент. Ако той е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, е негово право, друг е въпросът какъв дивидент би донесъл това", заяви министър Владислав Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
9
 
18
 
! Отговори
Корупцията в бг съда преди 5 години
Следваща стъпка е Господари на Ефира и Върховния съд в Хага ще се надуе рев че лично Герб толерират престъпността това ще удари по имиджа на Герб 10 години на власт и пак същата работа нито европеиски стандарт на живот нито американски закони..нека специлана комисия за борба с престъпността да СМАЖЕ тотално без съд и присъда всички корумпирани институции в противен случаи въпрос на време е да стане като в една наша съседна страна не даи си Боже..ЗАКОНИ!
98
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо герберушките ревнаха да се оправдават - служебното правителство било виновно. Като се разбра, че герберушки са си надробили сами кашата и сега реват - атакуват ни! Ахахаха. *** и нагли ***. За такива - само концлагери и разстрели. За съжаление вече няма такива неща и те ще продължат да се гаврят с народа.После питат що съм емигрирал... и ми развиват теории, че ако вдигнели доходите 15 пъти, да стигнат 50% от това, което взимам сега, съм щял да се върна. На куково лято!
97
2
 
11
 
! Отговори
Корупцията в бг съда преди 5 години
Моля Господин Бойко Борисов лично да се заеме с корупциата в Плевенския съд нека подчертавам корумпираните власт имащи да бъдат третирани като терорист направил атентат в САЩ никаква милост за бандитите,какво би станала ако недаи си Боже биячите ми изнасилят на Г-дин Бойко Борисов дъщерята на същия ден ще бъдат.....без свидетели без записи нека всички да сме равзни пред съда а не богатия да бие и дори убива и нищо затова България намалява и българи и роми бягат през глава от бг държавата".
96
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горанов, теб ли назначиха да мериш мускули с президента? Другите къде са? Въргалят се по морето и се хвалят кой колко е успял да усвои?
95
2
 
14
 
! Отговори
Корупция в бг съда преди 5 години
До Господари на ефира-Нищо нова под слънцето и при мен така миналата година ме нападнаха 2 *** апаши забележете който се бяха подготвили с още доста роми на пъпа на центара и имам медицинско и видеозаписи и псотоянно отвърлят делото биячите Кристиян Каменов и Джейлян Христов и двамата с по 100 висящи дела но с връзки и много пари имам и заплахи за убииство но те имат хора в Плевенския съд и РПУ ДДолни Дъбник е с тях.Държавата плаче за втора Катуница да не дава Бог...бандитите са недосегаеми...
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какви са дивидентите от тия 2520 лв. за две години охранявани с технически способ,че човек се диви що за способ там лица има ли за охрана оператори ли са какви са-преки охранители ли са или косвени с някакво наглеждане от куп експерти зависимо или независимо от ранг по обществена поръчка и технически устройства като дрон и други подобни надблюдателни такива.
93
1
 
12
 
! Отговори
Господари на ефира преди 5 години
до КИРО СКАЛАТА-Киро каква държава е България тук всичко е корумпирано нападат те 3 *** вратенери утиваш да ги съдиш а адвоката ти казва абе те играят с много пари не можеш да и направиш нищо/сега ИТ адреса ми се следи и могат най-НЕ ДЕМОКРАТИЧНо..
92
5
 
21
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Ако герб + оп си изкарат целия мандат, ще паднем под 6 милиона жители. Аз така виждам нещата.
91
15
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Генерала яде кюфтета пък сега:- Аз кюфтетата без лук не ги одобрявам ...
90
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да помолим северните ни съседи като оправят нещата в Румъния, да прескочат през Дунав и в нашта територия. Да спретнат един протест в софия, белким ни отърват от крадливото правителство, че вече не се трае. Така де, съседите са длъжни да помагат!
89
6
 
17
 
! Отговори
Киро Скалата преди 5 години
И Радев не става, и Герб не стават, и Патриотите не стават, и ДПС не става, списъка е дълъг... След много години експерименти разбрахме, че и СДС и НДСВ не стават..Предлагам да приемем румънския модел и да излизаме на площада, така следващите които ще изберем, пак няма да стават ама поне ще са по-внимателни в кражбите..
88
7
 
17
 
! Отговори
от ЦК на ГЕРБ преди 5 години
ОБЯВА: ТЕРИТОРИЯТА БЪЛГАРИЯ СЕ ПРОДАВА. ВСИЧКИ УСЛОВИЯ СА ИЗГОДНИ: ДОБРО ГЕОГРАФСКО РАЗПОЛОЖЕНИЕ, ПРЕКРАСЕН КЛИМАТ, БОГАТА ЗЕМЯ, ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ И Т-ЪП НАРОД. КУПУВАЙТЕ НА БЕЗЦЕНИЦА!
87
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Владислав Горанов е и в остър конфликт на интереси, бидейки Министър на финансите, след като вуйчо му Кирил Ананиев пък е министър на Здравеопазването.Съвместно крадат парите за Здравето на българите и умело прикриват следите.Друг министър на ГЕРБ - Ивайло Московски уби дете пред цяла Българи и продължава нагло да е министър.Това е Бълагрия на ГЕРБ - Държава, управлявана от Мафията.С *** и заспал народ.
86
7
 
17
 
! Отговори
до `пак повтарям` преди 5 години
В тия `корупционни схеми` влизат и европейски политици. Затова го крепят Борисов.Затова го харесват и поддържат във властта. А и го държат на къса каишка да изпълнява желанията им понеже им е известно тъмното му минало. Единственият начин е ние българите да се обединим срещу мафията. Трудно е, защото всеки може да бъде купен. Кой с повече, кой с по-малко.
85
14
 
22
 
! Отговори
РАДЕВ С ТЕБ СМЕ преди 5 години
ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ ГЕРБ ЩЕ НИ ПРОДАДАТ НА МАФИЯТА НО НЕ И РАДЕВ!! ИСТЕНСКИ РОДОЛЮБЕЦ!
84
0
 
4
 
! Отговори
Dennyca преди 5 години
До KOKO ЛИТЕНИЯ-ООО Коки как е ?
83
1
 
15
 
! Отговори
Пак повтарям!!!!! преди 5 години
ПРЕДЛАГАМ!!Да спрем с обидните думи към президента Радев и министър председателя Борисов!! Да сезираме Европейските органи за курупционните схеми и кражби на евро от власт имащите! Да бъдат разследвани всички,от Борисов и Радев,до последния кмет! Който е за затвора да си ходи там,който е чист да ни ръководи! Всеки не доказал доход от порядъка на един милион в затвора!!!
82
4
 
23
 
! Отговори
до 87 преди 5 години
В България били всички доволни. КОИ са тия всички? Освен, че по форумите в Интернет няма един положителен коментар за Борисов и ГЕРБ, ОТКЪДЕ РАЗБРА КОЛКО СА ДОВОЛНИ БЪЛГАРИТЕ?
81
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е с мнооооого по-висок рейтинг от неокомунистите-фашисти гербаджии.Той предствалява народа и има право на мнение повече от всеки друг.
80
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя не вижда ли болните и сакатите хора пред кабинета си никакви войни нема да го спасят с Митьо Очите скоро ще го изритаме при Дянков Пицата и Плевнята.