Радев и ГЕРБ в политическа война... заради Митьо Очите?

Той има право, но какъв дивидент има от това, пита Владислав Горанов
12 авг 2018 18:16,
208
Радев и ГЕРБ в политическа война... заради Митьо Очите?
Снимка: Булфото, архив

Ако президентът е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, това е негово право, друг е въпросът какъв дивидент би имал от това. Това каза  министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на днешното изказване на президента Румен Радев.

Президентът заяви,  че тече кампания, която нагло се опитва да пришие Димитър Желязков - Митьо Очите на служебното правителство.  Тези, които са сключили договорите с Желязков, са назначените от ГЕРБ чиновници в митницата, които служебното правителство остави непокътнати, каза президентът.

Още по темата

Владислав Горанов припомни фактите около обществената поръчка, обявена от Митница - Бургас през март 2016 година, приключила през февруари 2017 година.

"Цитираната напоследък фирма печели три от обособените позиции, свързани с охрана на две почивни бази и едно митническо бюро в Ямбол на обща стойност 2 520 лева за две години за охрана с технически способ. В случая въобще не намирам мотивите за толкова остра реакция от страна на държавния глава", заяви Владислав Горанов, цитиран "Фокус"

Той отбеляза, че независимо, че неговата политическа позиция, йерархично е доста по-надолу от тази на държавния глава, но е длъжен да защити колегите си от Министерството на финансите.

"През последните над 25 години в Министерството на финансите са назначавани и са работили само експерти. Ако позицията на президента е да атакува политически ГЕРБ, това е негово право на политик и държавен глава, въпреки че общото разбиране е, че и симпатизантите, и чиновниците на ГЕРБ са също граждани на България, които почитат и уважават българския президент. Ако той е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, е негово право, друг е въпросът какъв дивидент би донесъл това", заяви министър Владислав Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
14
 
16
 
! Отговори
БОКО ЧЕРВЕНМИЛИАРДЕР преди 5 години
НЕ Е ЗАРАДИ МИТЬО ОЧИТЕ, А ЗАРАДИ ЛЪЖИТЕ И МАНИПУЛАЦИИТЕ НА ГЕРБ. ХОРАТА ВЯРВАТ НА ПРЕЗИДЕНТА, А НЕ НА ОТРЕПКИТЕ БОКО, ЦЕЦО, ГОРАНОВ, ДЕТО ТЕГЛИ МАЙНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО ИСКАЛ ДА Е БОГАТ. И ОЩЕ, ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА СЕ ВДИГАТ ОТ БЛИЗКИЯ ПРИЯТЕЛ И СПОНСОР НА ГЕРБ ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ, А НЕ ОТ МЪЖА НА КОРНЕЛА.ТАКА, ЧЕ ТЪ ПИЯ МАНИПУЛАТОР"ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ"ДА НЕ СЕ ПЕНИ ТОЛКОВА, ЗА ДА НЕ ПОЛУЧИ ИНФАРКТ ОТ НАПЪВАНЕ ДА СЕ ХАРЕСА НА ТИЯ, ДЕТО МУ ПЛАЩАТ.
118
20
 
12
 
! Отговори
Радев? Кой е той? преди 5 години
Отблъскващият Радев. Той не е нашият президент, а представлява само комунистите. *** на баба ви Корни.Той трябва да е надпартиен, но всички виждат, че не е. Тогава, аут на Радев, че дразни повече от половината българи. Избраха го случайно и всички вече дълбоко съжаляват. Да си ходи в милата Москва, откъдето му диктуват всичко! Хем е глупав, хем му личи. Вижте му малките злобни очички. Хем е и хърбав. Вечно влачи и се пъчи до Десито, а не вижда, че тя може да го нокаутира с един удар.
117
7
 
13
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Малка част от червените милионери ограбили България: Р.Овч.; Корнелия Нинова - Лъжата ; Г.Гергов; Гуцанов-Медузата; Бриго Аспарухов; Манджуков; Гущеров; агента Гоце - Първанов; Вес.Лечева, Баневи и още много червени милионери, откраднали милионите си от българския народ.А оглупелите червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП.Нинова, питай мъжа си защо се вдигат цените на горивата. Той е виден ръководител в Лукойл и би трябвало да знае.
116
16
 
14
 
! Отговори
СРАМ! преди 5 години
По-глу.пав президент от Радев няма. *** на комунистите и Русия. Всички вече разбраха що за стока е. Баба Корни му диктува какво да говори и все едно слушаме нея.Когато говори и не гледам в екрана на TV, имам чувството, че говори някакъв бавнор.азвиващ се - едва-едва, бавно, несигурно, неубедително, почти ме приспива. Не казвам нищо лошо за тези болни хора, но президентът трябва да е мъжествен и убедителен, а не мрънкало. Тотално разочарование!!! Време е да го сменяме!
115
11
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА! преди 5 години
Комунистите са в шок и не знаят какво да правят, за да замажат гафа от разкритието, че са мафията в България.Пуснаха червените *** да пишат всякакви глупости, опитвайки се да изместят темата. Това буди само смях и подигравки, защото всички знаем кои са и какви са.Отдавна никой не им вяра, но те си пишат едно и също като някакви латерни.Толкова сте жалки и долни всички от БКП/БСП, заедно с вашата бандитска мафия.Има надежда скоро да се стопи електоратът ви.
114
10
 
18
 
! Отговори
Радев само лъже преди 5 години
Близо 2 години Румен Радев лъже красивата си жена и двете си деца, поддържайки връзка с любовницата си, сервитьорката Десислава. Без да има ценз и без да е военнослужеща, той я назначава на 2 щата: "Старши експерт" и "Връзки с обществеността" във ВВС, като тя получава едновременно 2 заплати. При извършената проверка от МО, се установява, че е нарушил устава на армията и е наказан дисциплинарно. Тогава двамата си подават оставките. Оженен е набързо от БСП, за да могат да издигнат кандидатурата му
113
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди две год. /юни 2016 год. / Румяна Бъчварова като министър на МВР и вицепремиер застана зад Митьо Очите. Зад Румяна Бъчварова застанаха министрите на ГЕРБ ,следователно и Горанов който тогава е гарантирал че фирмите на Митьо Очите са изрядни. Зад Румяна Бъчварова застана и парламентарната група на ГЕРБ. Така че сега от ГЕРБ да не се правят на ощипана мома.
112
5
 
18
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Горанов , май плачете за Плевнелиев?
111
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Митьо - президент!
110
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вуйчо-здравен менистер,Влатко,дете слатко-финансов менистер.Е, ***,че не се възползвай от случайната случайност...
109
6
 
19
 
! Отговори
Как се точи бюджет преди 5 години
Заделяне на бюджет за разни пхроекти и после блокиране на проектите.Така изкуствено се създава "излишък",който се харчи по неясни механизми и критерии.
108
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горанов,ето и моето мнение на човек НЕОБРЕМЕНЕН С ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИСТРАСТИЯ-ЗАЩО НЕ МОЖЕТЕ ДА ДРЪПНЕТЕ ПРЕД БСП!Поради две причини ПОЛИТИКАТА ПО ДОХОДИТЕ,НЕПРЕСТАННО ПРОТИВОПОСТЯВАНЕ НА ЕДИН БРАНШ ОТ ИКОНОМИКАТА ПРОТИВ ДРУГ "ЗА ДА НЕ СЧУПИТЕ ДЪРЖАВАТА",НЕНУЖНО ТУПАНЕ В ГЪРДИТЕ ЗА БЮДЖЕТНИ ИЗЛИШЪЦИ И НИСКИЯ ДЕФИЦИТ ЗАЩОТО ЗНАЕТЕ ЧЕ Е НА ГЪРБА И ЗА СМЕТКА НА СТАНДАРТА НА ВСИЧКИ НОРМАЛНО БЪЛГАРИ.НЕ НА ОЛИГАРХИЯТА!ВТОРО,ВЪНШНАТА ВИ ПОЛИТИКА,ОСОБЕНО БЮРМ-УНИЗИХТЕ НИ КАТО НАРОД А СЕ КЛАНЯТЕ И НА МОСКВА!
107
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долу ГЕРБ!
106
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Службите ни бяха смачкани и те вече работят за всякакви чужди и западни интереси,но не и за българските интереси.Страната ни е тотално превзета отвътре и българските граждани няма как да се защитят,защото няма кой да ги защити,няма кой!Ние сме голи охлюви и спасение няма отникъде.Извършва се реален геноцид в България,в буквалния смисъл.Затова не работят съдилищата и прокуратурат
105
6
 
34
 
! Отговори
Спеца преди 5 години
Както винаги , кошмара за пенсионерите финансистът Горанов е нагъл и лъжлив!
104
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв герб, червенопитеци? Договорът е подписан по време на служебното правителство на рАДЕВ, от сестрата на Драгомир Стойнов! Нея щял да изхвърля зеления чорап, сам вярва ли си?
103
23
 
9
 
! Отговори
Ха! преди 5 години
Радефф на амбразурата понеже Бенчо мафията е финансирал кампанията му с пари от дрогата на ОчитеИнтересно! Нещо прокурори , дансаджии къде дремят?!
102
0
 
18
 
! Отговори
Корупциата в бг съда преди 5 години
По-долу описаните биячи нон стоп тормозят града в което живеят потърпевши са стотици какво чака в Плевенския съд да се надигат хора и да ги обстрелват ли??Да се лее кръв ли това ли искат пишман ченгета и съдии??????Да не дава Бог да се изчерпи търпението на българина че жална им майка..
101
0
 
11
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
MITETO STANA NAZIONALEN GEROI!
100
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм убеден, че политическата война е заради Митьо Очите. Просто Радев има принципи, който се разминават с мутренското управление на ГЕРБ.