Къде е била държавата преди фалита на "Олимпик"?

АБВ: Наесен предстои преформатиране на политическата сцена
120

Фалиралата застрахователна кипърска компания "Олимпик" остави близо 250 хиляди шофьори с невалидни застраховки "Гражданска отговорност". Оказа се, че потърпевши са и "Пирогов" и още три общински болници в Пловдив.
Още по темата
Лечебните заведения застраховали медицинския си персонал и оборудването си в кипърския гаранционен фонд, а сега полиците им не могат да бъдат изплатени.

"Държавата трябва да се изправи до своите граждани, които са спазили закона. Имаме Комисия за финансов надзор, която е проспала целия процес. Всички институции трябва да успокоят гражданите и финансовата система. КФН е трябвало да намери начин да сложи условия при обществените поръчки за застраховане. Този проблем не е възникнал вчера", категоричен бе лидерът на "АБВ" Румен Петков в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че от АБВ са настояли всички действия на държавата да са в посока изчистване на задълженията на Българския гаранционен фонд.

"Българската държава трябва да изчисти отношенията с Кипърския гаранционен фонд", заяви Петков.

Във връзка със срива на Търговския регистър Румен Петков изведе като основни проблеми неспособността за ефективно управление на Агенция по вписванията на Зорница Даскалова и невъзможността за техническа поддръжка на фирма "Лирекс".

"Мисля, че в НС закъснява обсъждане. Трябва да се осмислят 3 ключови въпроса - влизането ни в чакалнята, приемането на консесусни правила и рамка, втората тема е свързана със застрахователната компания и фалита й, България трябва да узнае собствеността й. Третият проблем е срива в Търговския регистър. Една поредица от събития, показващи институционална немощ", обобщи лидерът на АБВ в "Денят ON AIR".

Според Петков лятото е нанесло силен удар върху политическата обстановка в България и наесен предстои преформатиране на политическата сцена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та те в КФН от къде да знаят? Ахахахах... То не може да те е назначил на между 5 и 15 бона заплата някой и ти после да му чупиш к*ра на същия като му разваляш далаверата. Ако ти каже "ше си мълчиш, ше се правиш, че не си се сетил" и тва е. Такива са българските нрави. А може и наистина да не са се сетили. То как да се сетят, като не се назначават сещащи се, а само парашутисти хора, на някой си заради хубавата заплата там сложени само.
22
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки обесен гербераст-крачка към по-добро бъдеще!
21
5
 
10
 
! Отговори
Мис Гащи преди 5 години
Абеее...Оооууу...Знаете лЕ коУко ми е на менЕ гражданската у Барцилоната?
20
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо КФН са си мълчали от месец май,не можеха ли да кажат,спрете застраховките този застраховател който сме пуснали да оперира на БГ пазара е ненадежден,но нее,продължавате да си траете и да събирате и ДДС и 10 лв отчисления за КФН от всяка полица,аз съм пенсионер ,да не съм одитор да следя финансовото състояние на всички застрахователи и брокери,за какво ви плащаме от данъците си?
19
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, все едно не знаете, че КФН е под пряк контрол на НС? (А като гледам колко сте *** повечето в тоя сайт, вероятно не знаете де.)На всеки трябва да му е ясно, че за да започнеш работа в КФН, трябва да те е препоръчал някой "познат" или "приятел" отвътре. Заплатите са ОГРОМНИ. Не е за случайни хора, без значение колко знаете и колко можете. Подобна работа е и в РВД, всъщност. Само дето в РВД освен насадена администрация има инженери, на които тук-таме им се налага да поназнайват нещичко.
18
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се опитам да образовам възможно най-добре детето си още няколко години.Завърши ли ,сто процента ще учи навън и аз с нея напускам ***.
17
8
 
27
 
! Отговори
Нинова преди 5 години
е собственик на Олимпик. Тиквата е невинна отново. Той е научил от вестниците (сутринта докато се рял)
16
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха,ха кипърска ....рая зя ДС и КГБ фирми....а честито друзя
15
8
 
10
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Румба,кажи си го направо,че тая пирамидална офшорка"Олимпик" е мутрогенна,олимпийска измама.Капиталът и да не би да има нещо общо с КТБ ,фалирана от червените олигарси?
14
1
 
27
 
! Отговори
Перко преди 5 години
КФН на прокурор. Не че той е по-читав или съда ще направи нещо. Закриване на КФН
13
2
 
33
 
! Отговори
Бамауму преди 5 години
Задължителна застраховка в пирамида.А то задължителна е и пенсионната и здаравната вноска.И там ако е пирамида . Тагаз си бра лайката и мафия.
12
2
 
29
 
! Отговори
Tangra преди 5 години
А чия е тази компания? Българска офшорка? Като юлен ?
11
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държа няма.Не разбрахте ли. От 30-ина години поне.А от 10 пък съвсем.
10
11
 
9
 
! Отговори
Фонтанист преди 5 години
Държавата е пикаела пияна във фонтаните преди фалосалита...дъге.
9
2
 
37
 
! Отговори
Където е преди 5 години
И сега - ваканцува, по острови и хасиенди. С лесно припечелените наши пари. Но важното е, че сме стабилна демокрация и нашите европартньори ни хвалят.
8
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно колко си плаща Петков, за да е всеки ден по централните медии с мижавата си партия.
7
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къдее държавата ли ами държавата е народа ако няма народ няма да има и държава другарю. Въпроса е къде са Управниците на тази държава респективно народ. Маи управниците отдавна ги няма. Те са там за да папкат от народа. А същият този народ съставен предимно от овце го доят стрижат и заплодяват. От както ние по про.стите се преселихме в бели държави и останахте по умните другарите управници ви завряха на ку4ето под опашката.
6
9
 
18
 
! Отговори
Yuuup преди 5 години
Застрахователно и презастрахователно дружество герпЗастрахователно вие ,да не дойде ме ния.
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е държавата , ами дали я има вече ? и ако я има е само за некои които нон стоп ги вардят, живеят в друг розов свят.Най добре е г-н Петко лично да попитате колемият партньор с когата бехзе заедно в управлението на България. Нали така беше.
4
9
 
33
 
! Отговори
Смешници преди 5 години
Каква държава бе ? Нали ти и агент Гоце Първанов бяхте патерица на Тиквата и разрушихте държавността заедно. Лика-прилика сте си с тиквите.Народни кръвопийци.