ВМРО с нов призив към Царя: Стига вече претенции!

"Сакскобурготски да е полезен на държавата, не на себе си"
24 авг 2018 12:30,
134
ВМРО с нов призив към Царя: Стига вече претенции!
Снимка: архив "Булфото"

ВМРО призова бившия премиер Симеон Сакскобургготски да се откаже от всякакви претенции към България.

Вчера съдът отсъди, че дворецът "Врана" се присъжда на държавата, но Сакскобургготски и семейството му трябва да получат 1 323 495 лв. за ремонтите и реставрацията на имота.

Воеводите приветстваха решението на съдиите срещу исканията на бившия премиер.

"Призоваваме Симеон Сакскобургготски да прояви благородството, за което претендира, и да се откаже от по-нататъшни претенции спрямо България. Какъвто и да е изходът от подобни претенции, те само ще затвърдят ниското доверие на българите към Сакскобургготски и неговото неотдавнашно участие в българската политика", обявиха от ВМРО в позиция до медиите.

Още по темата

Партията напомни, че преди година се появиха идеи за споразумение между държавата и Сакскобургготски.

"Още тогава ВМРО се противопостави на тези идеи. Премиерът Борисов се вслуша в тази позиция на Патриотите от ВМРО и се отказа от подобни постъпки. От онзи момент насам вече във второ дело се потвърждава правотата на тази позиция на ВМРО", пишат още воеводите.

Те декларират, че уважават историческата роля на монархическата институция в България.

"Въпреки многото съдбоносни грешки в новата история, царската институция е символ на българската независимост във вековете", признават от ВМРО.

Воеводите обаче допълват, че в същото време огромната част от въпросните имоти са част именно от институцията, а не са лични имоти на царете.

"Това означава, че те принадлежат на държавата България. Това казва сега и българският съд. Освен това, напомняме, че България днес е република и въпросът с имотите не може да се натоварва с някакви исторически сантименти, нито пък Симеон Сакскобургготски следва да се опитва да се представя едва ли не като безспорен цар", пишат още от ВМРО.

Те допълват и че Сакскобургготски още преди десетилетия е оставил българите с грешното впечатление, че няма да има никакви претенции към страната си.

"Сега обаче картината се оказва съвсем различна. Затова ВМРО още веднъж се обръща към него: Господин Сакскобургготски, призоваваме Ви да продължавате да намирате начини да бъдете полезен на България, както неведнъж сте го правили, а не да бъдете полезен само на себе си", завършват те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
0
 
! Отговори
Стоянка Босева преди 5 години
Господа патриоти, ако наистина сте такива то ще познавате историята ни, и това че сме още Царство България/съгл.Търновската конституция която още е в сила/,защото един комунистически референдум при окупация от съветската власт на страната ни,от 08.септември 1946г-е невалиден!/ Много бързо забравихте за обещанието си да обявите незаконността на референдума от 08.09.1946г., а сега като първи слагачи на политическата клика - обвинявате Царя и единствено Него/като че ли всички Вие сте св.невинност!!
107
3
 
8
 
! Отговори
Що е маке, се е лай. преди 5 години
ВМРО ли? Тези родоотстъпници- интересчии ли ще ми дават тон за песен. Марш кьопеци мазни, в Македония, че да ви видим, колко време ще оцелеете там? Изедници- янкеседжии, мафиоти и предатели, събрани в орда под гръмкото име "Патриотичен фронт". Повръща ми се от гадове!
106
5
 
9
 
! Отговори
seira преди 5 години
СПОРЕД МЕН ОТ ВМРО СА ПРАВИ.ЦАРСКАТА ИНСТИТУЦИЯ Е ЕДНО, А ЛИЧНОСТТА НА ЦАРЯ И СЕМЕЙСТВОТО МУ - ДРУГО!ВСЕ ПАК ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е БИЛА КОНСТИТУЦИОННА, А НЕ АБСОЛЮТНА МОНАРХИЯ!
105
4
 
11
 
! Отговори
зкпч преди 5 години
Заедно със алчната му сестра искат да отхапят тлъст пай от това което е принадлежало на България - имоти , гори и да живее в охолство...изопщо не го вълнува друго .
104
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо да се отказва, баща му и дядо му са построили страхотни резиденции и хижи със собствени пари. Комунистите искат да крадат по навик
103
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Българи, царе не се избират. Те са синя кръв. Той е вашият цар.Ако не искате цар,няма цар,симпъл.
102
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бисексуалността на Фердинанд е известна още преди идването му в България. Съпругата на британския посланик в София лейди Паджет след време ще пише в мемоарите си: Фердинанд носи гривни и пудри лицето си. Спи с розови нощници от тънка коприна, поръбени с валансиенска дантела. Физиката му е толкова деликатна, а нервите - толкова чувствителни, че ползва услугите на дамски лекари. Българите също бързо се досещат за това - не само защото владетелят им се къпе в парфюми, лакира ноктите си, интересува се от цветя, обича да рови в чекмеджетата с чуждо бельо, заглежда се по русокоси и синеоки момчета
101
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
..Няколко десетилетия след Стамболовия режим Фердинанд е писал: Моето царуване до войната (1912 г.) беше един период на материално процъфтяване, защото аз позволих на много гешефтари и вагабонти да бъркат дълбоко в държавната хазна и чрез спекулации на гърба на народа да се обогатят. Ти (цар Борис ) няма, освен да се поразходиш някога из София и в околностите, където ще видиш истински дворци, вили, самостоятелни къщи с разкошни градини; всичко това е строено за сметка на стомаха на народа...
100
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради хомосексуалната си извратеност княз Фердинанд не можал да се ожени за мома от западноевропейска имперска държава. През 1891 и 1892 г. английската кралица Виктория и германският кайзер Вилхелм категорично отхвърлили неговите предложе-ния за женитба с девойки от техни фамилии.
99
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фердинандовата развала и извратеност на мъжките му наклонности била известна и на Стефан Стамболов. Веднъж в княжеския дворец (Националната художествена галерия), по време на общ обяд и почерпка, подпийналият княз Фердинанд с безсрамното си и лигаво поведение показал, че е височайша любовница на своя ординарец. Това вбесило премиера и когато гостите се разотишли, заповядал на лакея да отиде във военната си част и повече да не стъпва в двореца. Предупредил княза, че ще го върне във виенските бардаци, понеже човек с такъв порок е роб на извратената си страст и е негоден ефикасно да управлява
98
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Княз Фердинанд е бил изключително вреден тунеядец в малкото българско княжество. Той харчел огромни суми народни пари за удоволствия, за задържане на българския престол и за създаване на Кобургска династия. Всяка година той прекарвал по 56 месеца в чуждестранни скъпи хотели и балнеосанаториуми, където лекувал подаграта си и се отдавал на оргии с руси синеоки ординарци.
97
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В кралските дворове на Англия, Герма-ния и други монархични държави Фердинанд Сакскобургготски, по думите на английската кралица Виктория, е бил с репутация на хомосексуалист.
96
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В едно писмо до своя единомишленик и приятел Константин Величков поетът Иван Вазов пророчески е написал за тоя тъмен чужденец Фердинанд следното: С тирания зафаща, с позор ще свърши!
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....Четири десетилетия след тази афера прогоненият в Кобург (Германия) цар Фердинанд е писал: Ти (цар Борис ) не си посветен в хитростите, които употребих, за да се докопам до българския престол. Твоята баба принцеса Клементина бе неизчерпаем извор на достойното лицемерие и на царската хит рост. Вярно е, че ние много пари похарчихме, за да подкупим една част от министрите и влиятелните депутати; цяло състояние от няколко милиона похарчихме за българската корона ...
94
2
 
9
 
! Отговори
369 преди 5 години
Ех,Царю, Царю...Прекара те Тиквата. Човек го направи, ама... Това е "матряла".Иначе, гран мерси, че помогна много за вкарването ни в ЕС.Много хора направи милионери от калта.Пак ще допрат до тебе..
93
13
 
5
 
! Отговори
Политически пророк преди 5 години
По добре ще е България да е монархия като Великобритания и др.страни,за да имаме последователна политика.Сега който стане президент или премиер,трябва да се учи на дипломация,държавническо поведение,и докато разбере за какво става въпрос,мандата му свършил.Царя го доведоха комунистите,за да имаме представител за пред света,вкара ни предсрочно в ЕС и го опозориха.
92
2
 
2
 
! Отговори
грешката е моя преди 5 години
не исвади, а извади.
91
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...Вчера съдът отсъди, че дворецът "Врана" се присъжда на държавата, но Сакскобургготски и семейството му трябва да получат 1 323 495 лв. за ремонтите и реставрацията на имота....Че тоя крадливец откъде исвади толкова пари?
90
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а "вемерото"кога ще върне и то имотите които не са негови
89
6
 
4
 
! Отговори
Станислав преди 5 години
Връщай върнатото? Да уточнявам, че е войнстваща простащина е излишно. ВМРО, вие сте срам е позор!