Заради войната по пътищата - спешна среща в МВР

Представители на институциите ще мъдрят мерки
75
Заради войната по пътищата  - спешна среща в МВР
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Представители на институциите се събират днес в МВР, за да обсъдят известните досега факти и обстоятелства за тежкия пътен инцидент от снощи край Своге, при който загинаха 16 души, 18 са ранени.

Още по темата
Започналото разследване ще изяснява причините за инцидента, обяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев, който отиде на мястото на катастрофата снощи.

"Автобусът се обръща на една страна. В 14 ч. сме обявили среща в Министерството на вътрешните работи на ангажираните министерства, включително с прокуратурата, за да обсъдим мерките и какво може да се направи", обясни той

Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" започва проверка за дейността на фирмата - превозвач, съобщи зам.-министърът на транспорта Ангел Попов.

"Автобусът е собственост нам фирма "Мобилукс - 5 ООД". Фирмата притежава шест моторни превозни средства. Всички документи на фирмата са изрядни. Нашите съмнения са, че той не е минал на повторна техническа проверка. Трябвало е да мине август месец, но не е преминал такъв технически преглед. Тъй като автомобилът е 2001 година. Всички автобуси над 10-годишната си възраст преминават два пъти в годината. Имало е проливен дъжд, за буря не знам, но експертизата ще докаже какво е повлияло за катастрофата. Фирмата притежава лиценз, шофьорът притежава психологическа годност", разясни той.

Според президента Румен Радев проблемът със зачестилите инциденти по пътищата трябва да се реши от много институции.

"Явно не се питаме достатъчно настоятелно. Обикновено, когато има катастрофа, цялата отговорност се хвърля към КАТ. Но КАТ на практика само регистрират. Проблемът е много по-дълбок, той трябва да се реши единствено с обединените усилия на много институции. Не е само МВР, не е само КАТ, тук е Министерството на регионалното развитие - за пътищата, Министерството на транспорта - за цялостнатата система на организация на курсове, изпити, на издаване на книжки. Дори Министерството на образованието - там също има да се свърши много работа по отношение на безопасното движене по пътищата", каза президентът Румен Радев след като посети част от ранените настанени за лечение в болница "Пирогов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направете нормална пътна мрежа със сигурни шосета и мантинели, като във всички нормални страни .Няма нужда през ден или седмица да се констатира поредния трагияен случай и виновни да са само шофьорите ,скоростта или други нагласени пиеси.
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съгласен съм с ония чалгар дето каза на вътрешният министър " не ставаш за тая работа пич, върви си"
59
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новите мерки ще са каране с включени задни светлини за мъгла да не се блъскат в нас рейсовете и падат в пропастта.
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И КАКВО ИЗМЪДРИХА ХАЙЛАЗИТЕ?
57
1
 
14
 
! Отговори
Рино Рейнс преди 5 години
Умствено изостанали герберасти ще мъдрят мерки!Вальо Радев ли ще мисли бе, или Тиквеника ***?
56
0
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
,,ЩЕ МЪДРЯТ МЕРКИ ,, !!! Они са па едни мъдреци !!! Мани,мани...
55
0
 
9
 
! Отговори
СВЕТЯТ БУРКАНИ преди 5 години
Знаете ли как пътува първият партиен и държавен ръководител? Най-напред минава полицейска кола.две-три минуни минават още двеСлед това със 150 км. в час профучава кортежът с три автомобила.След тях още една полицейска.
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЕГА К`ВО?СИГУРНО ЩЕ ПЪТУВАМЕ ВЕЧЕ С ВКЛЮЧЕНИ КЛАКСОНИ.
53
0
 
5
 
! Отговори
Константин преди 5 години
До Анонимен 42Не само полицията и даи също трябва да проработи, но не би, в даи повечето са стари труженички и само им местят местата и се опитват да правят нов бардак.
52
0
 
5
 
! Отговори
Константин преди 5 години
До Босия??? 48Крият московски, какво да става, защото ако се вслушат в босия, московски, попов, надежда симеонова, войновски, бисерка куцарова, петар димитров, ивайло манолов трябва да си ходят и да ги подведат под съдебна отговрност, някой от тях вече са подведени де, ама може още веднъж.
51
0
 
6
 
! Отговори
знаещ преди 5 години
И, какви нови мерки ще измъдрят? То не бяха светнати фарове през деня, то не бяха глупост след глупостта. Е като ни обясняваха как като караме със светнати фарове ще намалеят катастрофите, какво стана? ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО? Сега, какво ще измислят, да караме и на светнати плафони в купето може би? Истината е, че трябва да се направят широколентови пътища, а не двупосочни такива, за да няма рискови изпреварвания и от там жертви, ама това струва пари, а на гробарите не им се дават.
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки път едно и също и след 5 дни по старому. Некадърници.
49
0
 
4
 
! Отговори
До Кирчо преди 5 години
Виж сега. Няма досега по света такъв случай - жестоките глоби да спрат нарушителите. Наказанията спират нарушителите, само ако се прилагат, като размера им не е съществен. Важното е хората да знаят, че направят ли нарушение, ще бъдст наказани.
48
3
 
2
 
! Отговори
Мара Муфата преди 5 години
Що да спазвам Законите, като имам пари и си плащам за гяволъците..?!
47
1
 
12
 
! Отговори
абе.. преди 5 години
господа власто- взели. Четете форумите, ходете по улиците,пътувайте сами..с автобуси , влакове ,за да ви стане поне ясно.Във вашите лимузини са с буркани все някой ви пази от нас, като че ли ние сме канибали.Не забравяйте че вие нищо не произвеждате,заплатите и благата ви са от нас.Бъдете мъже бе, запишете в НПК тази пуста кражба на кола,стига угаждате на шведите,те консумират като вас.Ние сме основата на държавата-нашите данъци...
46
1
 
10
 
! Отговори
Юнак Киро преди 5 години
Защо в Гърция нашите шофьори са котки като агнета?Ами защото там глобите и наказанията са страшни.
45
1
 
14
 
! Отговори
абе.. преди 5 години
когато някой иска да свърши работа ърси начин , ако ли не причина !! Та в този аспект ,за да имаш книжка трябва да си грамотен.Спират трима катаджии един швед с книжка/купена най вероятно/ вадят вестника и казват чети.Не може-айде без книжка-спазват закона нали??Ноооо този швед е електорат?-даа познахте!! И чий електорат е?Ами на Боко.Че него освен шведи и мало грамотни кой би го избрал.Е тук е разковничето,ако някой има връзки с властта дайте им тази идея.Това ще спаси и мен и вас.Стиска ли им
44
1
 
8
 
! Отговори
инж. Ганев преди 5 години
Война се прави от хора с пари. ВЗЕМЕТЕ ИМ ПАРИТЕ И ЩЕ ИМА МИР ПО ПЪТИЩАТА.
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Босия започна да гладува, заради случващото се в ДАИ и по пътищата, веднага организирахте партийните *** да плюят по него, че бил изкукал, кой му обръщал внимание и пр. Вървете при него и му целунете ръка! Малко българи като него, с будна гражданска позиция, останаха в Бг. И се научете да се вслушвате в думите на възрастните хора, а не да омаловажавате случилото се край Своге, защото загиналите били пенсионери.
42
3
 
9
 
! Отговори
Босия??? преди 5 години
Войната по пътищата не е опасна. Опасна е кражбата на пастет или шоколад от някой магазин. Целият ресурс хвърлен в кражбата на 1 пастет или 1 блуза от МОЛ-а.А раздаването на шофьорски книжки, карането като безумни, убийствата по пътищата не са проблем. Какво става с Босия? Не го отразявате в последно време.