Фирмите, ремонтирали пътя убиец, отстраняват дефекти до Своге

Било "след дъжд качулка", щели да бъдат санкционирани
Обновена: 29 авг 2018 16:08 | 29 авг 2018 15:37, Веселина Йорданова
78
Фирмите, ремонтирали пътя убиец, отстраняват дефекти до Своге
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Макар и "след дъжд качулка", и другата фирма от консорциума, строил отсечката край Своге, отстранява нередности по пътя.

Още по темата

Без да споменава имена, регионалният министър Николай Нанков заяви, че по линия на гаранционните си ангажименти една от фирмите е започнала тези дейности в понеделник, а другата - днес.

"Току-що получихме писмо, това е след дъжд качулка, но по категоричен начин виждаме, че действието на АПИ по това да търси гаранционната поддръжка, е била правилна като логика“, коментира министърът пред журналисти в МС.

Нанков заяви категорично, че ще има санкции за забавянето.

Според него това е първи случай тази година, в който строител отказва да отстрани дефекти в определения срок.

"Фактът, че след това започва, не искам да си помислям, че трагичното събитие е довело до съвестта на някои хора", заяви министърът.

Нанков уточни, че пътят е приет по документи от АПИ, като частна лаборатория е правила пробите, на база на които е станало това.

Вчера обаче беше обявено, че според извършените сега проверки материалите не отговарят на нормативните изисквания.

На въпрос дали Пътната агенция работи с лабораторията на сина на председателя на Надзорния съвет на "Трейс груп" Николай Михайлов, Нанков каза, че въпросът е важен, но само разследващите могат да го коментират. Министърът обаче допусна, че е възможно да има конфликт на интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво че отстраняват дефектите,но по този начин се унищожават всички доказателства ,които могат да послужат за осъдителна или оправдателна присъда!
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе това да не ви е някакво НЛП, другарю Нанков, че се опитвате да ни вменявате "правилната си логика"!
41
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корупция, конфликт на интереси. Престъпници! До кога?
40
3
 
8
 
! Отговори
Нинова преди 5 години
До ВинетуТи явно бъркаш под шлифера,щом знаеш.
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дефектите са в системата. Пътят е само потърпевш.
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще изгори някой бушон, предлагам да са 2-3 чистачки а шофьорът да ги излежи. Така кльопачката на Гроб ще си продължи без да им се бута комфорта
37
0
 
22
 
! Отговори
Да преди 5 години
Ето това е, ремонт от виновните за смъртта на хорицата, уволнени чистачки и никаква наказателна отговорност за кражбите от парите за изграждането на пътя.
36
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е гаранцията, че на другите ремонтирани пътища вложените материали са качествени и дали не трябва да се вземат проби от всички ремонтирани отсечки преди да е станало късно?!?!?!
35
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябваше да загинат 17 човека, за да започне отстраняването на дефектите. Типично за ремонт при управлението на ГЕРБ. Трябваше да загине човек от паднала лампа в тунел на Хемус, за да ремонтират осветлението в тунелите. Трябваше да падне парче от виадукта на Елешница върху предното стъкло на автомобил и да загине човек, за да ремонтират виадукта. Сега чакат жертвите по другите ремонти и магистрали, за да започнат да правят нещо се дефектите по тях.
34
0
 
23
 
! Отговори
реалист преди 5 години
До изнервен.Като няма други да търпим престъпленията им и да не носят съдебна отговорност? Това ли предлагаш? Ако случайно други дойдат на власт ще знаят, че отношението ни ще бъде същото и към тях. Няма да има компромиси. Но когато ние допускаме или приемаме компромиси в поведението им, положението никога няма да се промени. Искам всеки да си носи отговорността.
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тук добре. В зада4ата се пита кои ще влязат в затвора да излежат 17-те умрели и 4-та на които живота виси на косъм. Та пак питам за тези 21 4овека кои ще отговарят пред правосъдието ако изобщо има такова. Или си мислите да прехвърлите вината на вода4а а пък вие взаимно ще се санкционирате. Много интересно кои ще санкционирате като фирмата изпълнител омесила асвалта с варовик е на един другар на които 4ервената книжка все още е под възглавницата и заради нея отказа да се деполитизира.
32
1
 
15
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Фирмите, ремонтирали пътя убиец, отстраняват дефекти до Своге ...---Та ще продължава да строи по същия тертип както досега, разбира се! -:)) Нещо от типа, извинете, че толкова хора загинаха! Общо взето ремонта е признание за съучастие за вина!
31
10
 
0
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 38. Ще му я покажеш като му бръкнеш под шлифера с глава, ***.
30
9
 
0
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До реалист. И във всяка партия, глупчо, във всяка. Та като си иде това правителство кое идва? Ама искам ясно да отговориш да видим кой чист и неопетнен ще ни управлява, щото не може НИКОЙ да ни управлява, нали?
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 8 .09. Вожда ще открива в Русе ремонтирана Детска градина. Ще реже лентичка и ще се пъчи пред камерите за PR. Да му покажем народната любов.
28
13
 
1
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
До БСП. Стига с тоя глупав призив за 16.9. Никой разумен няма да ти се върже, пак ще докарате 10 рейса с пенсионери и ще съберете малко *** да крещите глуппости.
27
8
 
2
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 34 анонимник. А когато други са на власт, например БСП и ДПС, как се случват нещата, бе тарикат? Кой печели поръчките и как се изпълняват? Прозрачно, безупречно, с най-качествени материали, така л
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 22Вярваш ли че е само една? Щото АПИ инспектира,един тунел и два месеца по-късно падва парче от тавана и уби една жена. И там Тиквата не беше инспектирал, там инспекцията беше от г-ца свинетка която в следващия кабинет беше повишена в министър
25
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 16 .09. най-мнго народа да докара друг дефект , аз почвам да съм сигурен ,че дефекта идва от горе ,защото едно време гърците кога фалираха ревяха много силно, че парите отпускани от ЕС са влизали в Гъция и са заминавали в нечии джобове в ЕС като част от парите са били и за техните велможи ,но в никакъв случаи не са били за обикновения грък ,а сега трябвало те да плащат... та вече всичко е съмнително..
24
2
 
19
 
! Отговори
пиши си.... преди 5 години
И 17 хиляди днеска да умрат по катастрофи тези пак ще крадат ,цялата борба е да иде наша фирма на конкурса да го спечели и тя знае как да деиства че да има за нас и за тях ....е те така е в Бг. и така ще бъде ! и така ще бъде ! и така ще бъде !