Протест в защита на шофьора на автобуса - ковчег

Возил пенсионерите от години, бил много внимателен
33
Протест в защита на шофьора на автобуса - ковчег
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Жители на 4 села се събраха в Курило в подкрепа на обвинения за автобусната катастрофа край Своге шофьор Григор Григоров. Всички те са пътували с него през годините и бяха категорични, че той никога не кара с превишена скорост и е изключително внимателен.

Още по темата

"Гришата не е виновен. Той е изключително скромен и добър човек", каза пред bTV Стефка Георгиева.

"Вземаме пенсии, с които само Гришата може да ни вози, за да ходим по екскурзии, той ни прави много отстъпки, много уважава възрастните хора. Нека съдът бъде справедлив към него, нека да не поема негативността на управниците", призова тя.

"С Гришата пътуваме от 8-9 г., той е навсякъде с нас. Никога не е карал с превишена скорост", категорична беше друга жена, дошла в Курило, за да подкрепи Григоров.

"Винаги се возя на първата седалка, толкова е внимателен, изчаква, не разрешава да разговаряме с него, докато шофира. Не сме виждали по-внимателен човек. За тази голяма и тежка катастрофа причините са комплексни – в България некачествени пътища се строят от години, проливният дъжд. Възможно и той да се е разсеял", отбеляза тя.

Други от събралите се в Курило заявиха, че Григоров е изряден и винаги следи автобусът му да е изправен. Хората се страхуват как той ще понесе тежкия инцидент със 17 жертви и се опасяват, че ще рухне.

Днес изтича 72-часовата мярка за задържане на шофьора. Очаква се Софийският окръжен съд да реши дали ще остави постоянно в ареста Григор Григоров, или ще му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение. Според прокуратурата по непредпазливост той е причинил смъртта на повече от един човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Фалш преди 5 години
До Ванката . Той дава пример на хората как се случват нещата ,гадно звучи да се каже така но единият може да е в ареста а другият не.
32
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
първите часове навсякъде обявиха скорост 41 км/чПо- късно твърде удобно за бандата и съмнително за мен, скоростта се вдигна с над 10 км/чДали не решиха в него момент най0удобен виновен. Няма да е виновна фирмата на вожда я! Всеки вожд заслужава да открадне поне 90% от средствата за строеж и ртемонт на път. А като се избият виновни са хората - кой ги кара да шофират по тези пътища. Сещам се преди време един гербаджия блъсна дете на пешеходна пътека - виновно беше детето!
31
0
 
25
 
! Отговори
niki преди 5 години
Та за какво му е на такъв човек да го държат в ареста още? Малко ли му се струпа на главата, като не е в ареста какво ще направи - ще иде да натовари още 20 бабички и нарочно да се блъсне ли?Прокуракурата май хич не и стиска да търси истинските виновници и им трябва жертвено агне....
30
2
 
7
 
! Отговори
тъй тъй преди 5 години
Сега ако е и непушач,и направо става страшно!
29
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До PulotАсфалмът е свързващия компонент в асфалтобетона. Асфалта е емулсия от битум и каменно брашно. Нормално е при производството му да са се използвали седиментни скали в които се съдържа варовик. Има и природен асфалт получен при специфични геологически процеси.
28
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ми изменят мярката, най-много домашен арест, ако съдът е справедлив и не се поддава на обществените настроения
27
8
 
35
 
! Отговори
Pulot преди 5 години
Шофьора е виновен спор няма, но тези които ни крадат 20 години вече са сто пъти по-виновни, защото когато умишленно си слагал варовик в асфалта за да откраднеш парите е опит за убийство и то предумишленно ! Дебелаците горе дето ги търпим Борисов Пеевски Цацаров те са за затвора, а не шофьора!
26
5
 
28
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
А какво стана с министъра Московски, който си уби детето? Той защо не беше в ареста дори и минута, защо не го съдят, защо продължава да е транспортен министър?
25
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези като толкова го хвалят да си плюят в пазвата, че във въпросния ден не е возил именно тях. Тогава роднините им друго щяха да говорят. А качествата, че бил скромен, добър и отзивчив човек нямат общо към катастрофата. Това все пак не е умишлено, а непредпазливо престъпление. Това означава, че човека не е предвиждал и искал настъпването на последиците, но е могъл или е бил длъжен да ги предвиди. Т. е. не си го искал, но е станало, а ти е трябвало да съобразиш поведението си с пътната обстановка
24
24
 
10
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Как да не е виновен, та там преди катастрофата са минали няколко стотин коли, а и доста след нея - докато КАТ се натутка и бесмислено спря движението. Другите шофьори да не са някакви богове в шофирането. Прав път, скорост около 40, път без дупки, а бай-григор се `фърлил у дерето...
23
4
 
41
 
! Отговори
до 21 преди 5 години
Ако някой ти излее 20 литра масло след завоя ,майсторе каво ще направиш ,нали ръцете ще са ти на волана --- хора по телевизията ти го казаха ,водачи местни на пътна помощ ,че и при 5км в дъжд е поднесъл и едвам е спрял.
22
0
 
21
 
! Отговори
Душемелачка БГ преди 5 години
Ако душата определяше вината, то Всевишния:1.Спаси двата ударени автомобила;2.Щеше да сложи колани всекиму-жертвите щяха да са 1-2;3.Водача нямаше да разговаря с някого;4.Настилката нямаше да е правена в асфалтова база, собственост на МАФИЯТА;5.Мантинелата нямаше да е забучена в пръстта, а бетонцентър на МАФИЯТА щеше да я бетонира;6.ДАИ щеше да следи изрядността, а не платежеспособността;7.Трейс груп щеше да е със сринати акции;8.Нямаше да има слаб дъждец;9.Щяхме да видим Бой Бор по ТВ.
21
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почнаха пак с глупостите. Няма как да не е виновен, волана е в ръцете му. Вече че пътя в лошо състояние това е другата страна но при никакви обстоятелства не е 100% невинен
20
0
 
11
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
Въобще не си прав ...има си социализъм като идеология има си и реален социализъм ---ти си фен на репресивния метод на всичките ще ви взема книжките ,това дето го мислиш с ограничения и глоби да учиш хората как да карат и да се мъчиш да ги плашиш доведе до серията гол след гол..това е типичното милиционерско мислене -вадя тоягата и ти променям акъла па квот ще да става..Оправят се пътищата и хората карат с 90 извън града ,така ги оправят ,че да е възможно !
19
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за неоправената мантинела къде е наказанието? Това е причината рейса да падне в пропастта - нямало е здрава мантинела!
18
3
 
16
 
! Отговори
втора част преди 5 години
Отколкото на Райдовски и Московски ,и двамата не могат да се хванат и на една десета от компетентността на стария шофьор ,но по ирония на съдбата и овчето законодателство човека ще опере пешкира в тази трагедия ,не знам и чудо дали може да го спаси.Аз пък мога да призова всички шофьори да слезнат от седалките и Московси С Раидовски И Настимир Ананиев ,бившия шеф на КАТ дето всяка сутрин е в някоя телевизиая Стратиев ли беше --те да карат по техните си правила , аз не искам да съм шофьор.
17
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки знае как се минават техническите прегледи и закъснението с няколко дни не означава, че рейсът е неизправен. Има едно нещо в правото наречено причинно-следствена връзка, т.е. превишаването на скоростта с 10 км. (което за момента е установено само с една експертиза, изготвена за 1 ден и базираща се само на тахографа) или липсата на технически преглед, не означава, че това е основната причина за следствието - настъпилото ПТП. Затова се води разследване и се разглеждат всички версии.
16
1
 
18
 
! Отговори
пьрва част преди 5 години
Знаете ли колко съм висял по автогарите на бедна Б-я --мога да ви увуря че близо 100% от автобусите който дъжат междуселски линии се ремонтират лично от собственика и помощтник автобусния шофьор ,което не е непременно лошо..Това ,че нещо са ти направили в сервиз не означава гаранция и качество ,Тук в Б-я е въпрос на лична преценка кое да смениш на колко километра кое първо да оправиш ,че е по-опасно и това е всичко въпрос на опит---аз съм по-съгласен да вярвам на стария професионалист отколкото
15
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По магистралите и пътищата на бан кянският селянин,навсякъде ограничението да е 5 км в час!!
14
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не търся вина в държавата, мисля че шофьора е отговорен за безопасността на пътниците си, но наистина виждам проблем с пътните знаци. Не са правилно поставени, навсякъде има ограничения 60; 40 и знаци за остър завой. В 50% са неадекватни, човек спира да им обръща внимание и когато наистина попадне в остър завой или място където трябва да намали се случват сакътлъците. Трябва да ревизират всички пътни знаци по пътищата.