Борисов: Показваме как се пази границата на ЕС

Премиерът инспектира ремонтите по варненските улици
1 сеп 2018 12:15, Петя Славова
49
Борисов: Показваме как се пази границата на ЕС
Снимка: БТА

България и Турция на практика показват как се пази границата на ЕС, заяви премиерът Бойко Борисов във Варна, предаде "Фокус".

"Натискът, особено през летните месеци, е голям. Огромни усилия струва това на държавата, на мен самия. Виждате как цели държави с мощна икономика се тресат, предизвикват се катаклизми, каквито никога не сме очаквали. Затова България може да бъде модел. Веднъж със запазването правата на човека, което винаги сме извеждали в култ. Втори път с изнесени центрове извън ЕС чрез споразумение, каквото след срещата във Варна между Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер и президента Ердоган, със санкцията на ЕС, показа, че едно изключелно работещо споразумение. Само днес имаме над 150 мигранти, които от Гърция и Турция са задържани от нашите славни граничари и военни", коментира той.

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителните и ремонтните дейности на инфраструктурни проекти във Варна, съобщиха от правителствената пресслужба.

Заедно с кмета на града Иван Портних, премиерът е проверил работата при пробива на бул. "Сливница". Правителството е отпуснало 4,5 млн. лева за проекта, като с реализирането му ще бъде осигурен бърз достъп до автомагистрала "Хемус". Вече са изградени битовата канализация, както и телекомуникационната мрежа. Основата на едното пътно платно вече е готова, поставени са бордюри и частично асфалтиране. Ремонтът на съществуващата част от булеварда се финансира по ОП "Региони в растеж".

Премиерът Борисов е инспектирал и строителните работи на бул. "Васил Левски", който е най-големият инфраструктурен проект в града. За изграждането на новото трасе от ул. "Подвис" до ул. "Девня" правителството е отпуснало 80,5 млн. лева.

След завършването на булеварда ефектът ще бъде облекчаване на движението в града, намаляване на задръстванията, извеждане на трафика извън централната градска зона, както и бърза връзка от летището към курортите, се отбелязва в съобщението, в което се добавя, че работата по инфраструктурните проекти се изпълнява по график.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Варна преди 5 години
До АнонименАми да ме съди бе цяла Варна знае че шмърка кока.Дори се знае кой му я дава
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ФИГУРАТА НА Г-Н БОРИСОВ СТАВА ВСЕ ПО-МАСИВНА И ПО-МАСИВНА.МНОГО БРОНЗ ЩЕ ТРЯБВА ЗА БЪДЕЩИЯТ МУ ПАМЕТНИК ПРЕД НДК
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
40- има свобода на словото, обаче има разлика между това да се клевети и да се казва какво мислиш- така сега тоя когото си нарекъл наркоман може да те осъди, а ти трябва да докажеш че той е наркоман. НЕКА БЪДЕМ ОБРАНИ В ДУМИТЕ СИ ИНАЧЕ МОГАТ ДА НИ ОСЪДЯТ, АКО КЛЕВЕТИМ И ТОВА НЕ Е НАРУШАВАНЕ НА ПРАВАТА НИ, А ЗАЩИТА НА ДОБРОТО ИМЕ НА ХОРАТА КОИТО СМЕ ОКЛЕВЕТИЛИ- ИМА РАЗЛИКА НАЛИ!
39
0
 
5
 
! Отговори
Варна преди 5 години
С младежкият Герб срещна ли се от Максуда хаха.Май си точно там.И наркомана е до тебе
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори мигрантите заобикалят клоа ката БГ.
37
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селският самохвалко пак сложи изтъркната грамофонна плоча.
36
1
 
6
 
! Отговори
Mikert преди 5 години
Най-сигурната граница на ЕС? Хм, а защо пак хващат нелегални мигранти по южната част на страната??? Това ли грешка ли е или??? Нещо... това обстоятелство се подминава от някои без да се вземе предвид!!!
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БАЦЕ, МАЦЕ- ЕЙ СЕГА СЕ ПРИБИРАМ ОТ ДЪЛГА РАЗХОДКА В КРАЕН КВАРТАЛ НА ГОЛЯМ ГРАД- ПРЕДИ БЕШЕ ЛУНЕН ПЕЙЗАЖ ОТ КАК Е БАТЕ- СЕ ПОСТРОИ ДЕТСКА ЯСЛА, ВСИЧКИ ГРАДИНИ СА САНИРАНИ И С БАСЕЙН, УЧИЛИЩАТА СЪЩО, ОБНОВИ СЕ ПАРКА С ДЕСЕТКИ ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ И ОГРАДЕНИ ИГРИЩА ЗА ГОЛЕМИТЕ, МЕЖДУ БЛОКОВЕТЕ НА 100 МЕТРА ИМА ЗАГРАДЕНА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА, ОНЕМЯХ КАТО ВИДЯХ КАМИОН И ДВАМА С ЕДИН ДЪЛЪГ МАРКУЧ ДА МИЯТ МЕЖДУ БЛОКОВЕТЕ, УЛИЦИТЕ АСФАЛТИРАНИ И ТОКУ МИНАТ И ПОВТОРЯТ АСФАЛТА- ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ.
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Суджука от Банкя- с големи усилия станах 300 кила
33
2
 
17
 
! Отговори
Аха преди 5 години
От тази риза колко лентички може да излязат!!Интересно ето инспектира- разхожда се и всичко е мърляво. Какво ли ще е ако не се разхожда? Сигурно п добре,защото 30 те% които взема след разйодките биха се вложили в качествен строеж? Боко колко още пари ти трвбват? Да ги съберем и се махни
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32Вземат ли му ризата и може да го сбъркат с чобанина който пази границата на ЕС
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце тая риза мое ли да се ползва като бризент за някоя от лимузините зад тебе, като гледам не е много малка
30
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Речите на ББ вече ги знаят и малките деца. Винаги започват патетично и самохвалствено , и завършват обвинително. От неговото управление ще запомня само едно , че ТОЙ никога НЕ Е ВИНОВЕН.
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайдеее! Пак пуснаха разваления г(р)ламофон!
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайдеее! Пак пуснаха развалевия гламофон!
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като инспектира той, сетне да е виновен пак той, а не някакъв Нанков!
26
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде бе добре че е Ердо ...показал той
25
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то и пътища показвахте как се правят, най евтините и с най бърз срок а качеството като по зле и от най гадното китайско
24
1
 
24
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Къде се моташ по жегата,бе оууу Бацко !? Правиш се на работяга,а? Айде нема нужда,не си губи времето,разцъкай едно мачле,малко те мислят,после прескочи до Симитли да те олабат... И те така...
23
1
 
25
 
! Отговори
Мили Борисов преди 5 години
Моля ви притеснен съм за Вас и вашето здраве! В тази жега без каска се жертвате за народа. Там асфалт варовик..ами ще си докарате силикоза, и кръвно!! Едни суджуци там и пъпеши!!! И струва ли всичката тази мъка и саможертва за някакъв си милиард на година??