Павлова: Чрез еврошефството променихме имиджа си!

И призна: Спечелила 8 дела срещу фалшивите новини
Обновена: 1 сеп 2018 19:23 | 1 сеп 2018 19:17, Анисия Иванова
106
Павлова: Чрез еврошефството променихме имиджа си!
Снимка: БТА

Чрез Българското председателството на Съвета на ЕС успяхме да постигнем целта си - коренно и трайно да променим имиджа на страната ни. Бяхме заклеймени като корумпирана, бедна и неможеща държава, но показахме, че имаме потенциал и компетентност да бъдем балансьор, лидер, да отстояваме позиция по важните европейски теми. Това коментира министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова пред участниците в 11-ия Летен университет на МГЕРБ, съобщи пресцентърът на ГЕРБ.

Павлова е била категорична, че положителните резултати са постигнати, въпреки множеството фалшиви новини, предшестващи председателството ни.

"С манипулативни твърдения имаше опити да се внуши, че не можем да се справим с тази отговорна задача, че не сме на висотата на тази позиция", е припомнила министър Павлова в контекста на мотото на политическата академия - "Само истината, не на фалшивите новини".

Лиляна Павлова е посочила като огромна полза за страната ни и наложената от премиера Борисов приоритетна тема за Западните Балкани. "За хората, живеещи в региона, беше важно да видят перспектива. Наред с икономическите ползи - преки и косвени, фонд от 10 млрд. гарантира инвестиции в свързаността на Балканите", е припомнила Павлова в равносметката си за първите шест месеца на годината.

"Администрацията ни може да работи ефективно, важно е да бъде създаден добър механизъм да го прави. Имаме много подготвени хора, много експерти на всички нива", убедена е Павлова.

Тя е отчела като постижение пресичането на практиката за онлайн пазаруване на български граждани през чужди държави. "Доскоро, влизайки в онлайн сайтове, директно ни пренасочваха да пазаруваме през други държави. Това географско блокиране вече е преодоляно. И от 1 декември отпада окончателно. По идентичен начин бяха разрешени и проблемите с колетите. Приехме директива за колетните пратки. В образователен аспект бе запазена програмата "Еразъм", а бюджетът й - удвоен. Обърнахме тренда в съотношението при медийното отразяване в положителна посока. 120 медии отразяваха новините за председателството", е посочила Павлова.

Тя е коментирала, че едва 1 процент от българите, участвали в социологическо проучване, заявяват, че България не се е справила с председателството. "Имаме с какво да се гордеем. Равносметката е много добра", изтъкнала е Лиляна Павлова. Тя е споделила, че нито в Естония, нито в Австрия е видяла саботиране на европредседателството, както опитите, които бяха направени в България.

Лиляна Павлова е анонсирала, че през септември в Залцбург предстои Среща на върха, на която ще присъства премиерът Бойко Борисов.

Тя е споделила в отговор на поставените въпроси, че вече е спечелила 8 дела срещу фалшивите новини. "Невинаги можеш да си търсиш правата, битката е неравностойна, но вярвам, че с усилията си българският еврокомисар Мария Габриел ще допринесе да се създаде регламент срещу фалшивите новини", е коментирала Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарко партизанска унучке за какъв имидж говориш като същите тези които ги ранихме ви казват в очите че сте най корумпираната ко. Чина. Че сте най мизерните с най ниските пенсии и заплати С най високите акцизи и ДДС. Това ли вие имиджа другарко. Голем имидж лъскаш другарко. Ако така лъскаш и басту.ня цена няма да имаш. Ще си бзценна другарко.
16
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая cвинчугa още ли не се е отакзал да краде?
15
0
 
54
 
! Отговори
практическата полза преди 5 години
Чрез еврошефството променихме имиджа си!ДА , ДА !!!И сега вече , баба ми си плаща поскъпналото кисело мляко с променения имидж а и живея доста по-охолно от преди , плащам си сметките с променения имидж !
14
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То верно председателството свърши отдавна, а тя все още му е Министър. Вие нормални ли сте бе герберизтрясници ?!
13
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За имиджа на България е много важно да бъдат показвани полутонки. Един вид голямо ядене пада.
12
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази в момета какво точно работи
11
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая затлъстяла кифла още 5 години ли ще е министър на европредседателство, което свърши на 30-ти юни? Ей голямо лaпане пада на държавната ясла
10
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента в сливенския разширяват една килия познайте защо го правят, а тая да си плямпа за имиджа ще видим колко работа ще и свърши там.
9
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я, тая се яви и веднага взе да дрънка глупости.
8
1
 
19
 
! Отговори
LILIANA преди 5 години
KAKVA E RAZLIKATA V IMIDJA PTEDI I SLED TOVA I ZA PRED KOGO E NUJEN TOZI IMIDJ KATO PONIATIE__ILI SAMO ZA DOKOPVANE NA PO I PO BLAGOPRIATNI EVROPOSTOVE __MAZNO PODPLATENI ZA POCTI NISTO NE VARSHESTI XORA ? DRUGITE STRANI IZOSTAVAT LI S PRAVENETO NA NATRUFEN IMIDJ ILI SA PO_MALKI TARIKATI OT SEGASHNITE BG TARIKATI NA VLAST ?
7
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе много добре знаете че болшинството от народа мрази партизнската унучка и пак сте й истипосали големата глава. Нарочно ли го правите или за мангизи. Да имиджа ни е много висок особено сега след като 17 човешки живота скочиха в реката заради менте асвалт и мантинела. И една менте герберска фирма която прибра и делна с бога буда 23 милиона.
6
1
 
48
 
! Отговори
мак преди 5 години
Чурулик чурулик, да живее председателството. Ама то мина и замина, лиляно, не забеляза ли? Докога ще ни я натрапвате тая, нека сподели за апи или санирането, или няма нищо общо? Като й четеш изказвания се чудиш, в кой свят живее тя, а в кой ние. Различни светове са, от мен да знаете.
5
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ко? Не! Какъв имидж, ***! СРАМ! Това сте вие!
4
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еврошевството завърши, тая за какво е там още няма по-толяма фалшива новина от нея самата.
3
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лиляно ти в коя България живееш.някаква паралелна България???
2
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лилчее...нашия имидж не се е промебил и на нота.Цял свят знае, че тук царят корупция, беднотия, мутри и мафия.
1
4
 
56
 
! Отговори
Боже.. преди 5 години
Жива била!! Но не ставала според Бойко. Той па капризничи вече..Преди му ставаше Лилето насам натам,вече не ставала. Гооотви се за некой пост момата,че на пост ..и молитви се залинява. Защо имам усещането че и тя и цц..все четат готови текстове?? Ама никакво творчество.Тя дали може да каже за поне 1 гербе растки успех без привкус на корупция?? Да видим( прочетем)