Павлова: Чрез еврошефството променихме имиджа си!

И призна: Спечелила 8 дела срещу фалшивите новини
Обновена: 1 сеп 2018 19:23 | 1 сеп 2018 19:17, Анисия Иванова
106
Павлова: Чрез еврошефството променихме имиджа си!
Снимка: БТА

Чрез Българското председателството на Съвета на ЕС успяхме да постигнем целта си - коренно и трайно да променим имиджа на страната ни. Бяхме заклеймени като корумпирана, бедна и неможеща държава, но показахме, че имаме потенциал и компетентност да бъдем балансьор, лидер, да отстояваме позиция по важните европейски теми. Това коментира министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова пред участниците в 11-ия Летен университет на МГЕРБ, съобщи пресцентърът на ГЕРБ.

Павлова е била категорична, че положителните резултати са постигнати, въпреки множеството фалшиви новини, предшестващи председателството ни.

"С манипулативни твърдения имаше опити да се внуши, че не можем да се справим с тази отговорна задача, че не сме на висотата на тази позиция", е припомнила министър Павлова в контекста на мотото на политическата академия - "Само истината, не на фалшивите новини".

Лиляна Павлова е посочила като огромна полза за страната ни и наложената от премиера Борисов приоритетна тема за Западните Балкани. "За хората, живеещи в региона, беше важно да видят перспектива. Наред с икономическите ползи - преки и косвени, фонд от 10 млрд. гарантира инвестиции в свързаността на Балканите", е припомнила Павлова в равносметката си за първите шест месеца на годината.

"Администрацията ни може да работи ефективно, важно е да бъде създаден добър механизъм да го прави. Имаме много подготвени хора, много експерти на всички нива", убедена е Павлова.

Тя е отчела като постижение пресичането на практиката за онлайн пазаруване на български граждани през чужди държави. "Доскоро, влизайки в онлайн сайтове, директно ни пренасочваха да пазаруваме през други държави. Това географско блокиране вече е преодоляно. И от 1 декември отпада окончателно. По идентичен начин бяха разрешени и проблемите с колетите. Приехме директива за колетните пратки. В образователен аспект бе запазена програмата "Еразъм", а бюджетът й - удвоен. Обърнахме тренда в съотношението при медийното отразяване в положителна посока. 120 медии отразяваха новините за председателството", е посочила Павлова.

Тя е коментирала, че едва 1 процент от българите, участвали в социологическо проучване, заявяват, че България не се е справила с председателството. "Имаме с какво да се гордеем. Равносметката е много добра", изтъкнала е Лиляна Павлова. Тя е споделила, че нито в Естония, нито в Австрия е видяла саботиране на европредседателството, както опитите, които бяха направени в България.

Лиляна Павлова е анонсирала, че през септември в Залцбург предстои Среща на върха, на която ще присъства премиерът Бойко Борисов.

Тя е споделила в отговор на поставените въпроси, че вече е спечелила 8 дела срещу фалшивите новини. "Невинаги можеш да си търсиш правата, битката е неравностойна, но вярвам, че с усилията си българският еврокомисар Мария Габриел ще допринесе да се създаде регламент срещу фалшивите новини", е коментирала Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Ех Свинетке, добре, че беше дядо ти партизанина, че да имаш малко тежест в БКП, да изтикаш Тиквонии напред, че да може сега да ти е длъжен и да те слага наляво и надясно, че да се храниш цял живот като паразите които си реално от нашите данъци.
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛРСТВОТО ОТШУМЯ И ЛИЛИТО СТАНА НЕНУЖНА.СЕГА СЕ ИЗХРАНВА В МИНИСТЕРСТВОТО ПО НИЩОПРАВЕНЕ.
75
2
 
2
 
! Отговори
ква е тъз преди 5 години
това ли е финната красавица обитаваща вилата в Барцелона или е прислужницата на оная къща в Банка дето треа да рани 20-на заьокъ, 3-40ийсе бройлери, 2 св.ине с помия от санаториума? и га че св,инете са дръпнали с килата надолу а тва ЕГН от помията ли от що ли е наедрило шпеканята
74
0
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Пак питам-какво работи СЕГА Лили Винетката, на какво е министър?
73
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 5 години
има чума по свинете тая как е оцеляла
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А новината че оствави хората под снега и тва ли е Фалшива новина , с кой мъж ли си ляга от ГЕРБ ето тва е интересно , каквито и Скандали да има и пак продължава
71
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мис ПИГИ се изходи и тя по въпроса !
70
0
 
25
 
! Отговори
До №67 (питащ) преди 5 години
Ами то е очевидно за какво иде реч. Фалираха "Олимпик" и накараха народа два пъти да плаща застраховки, сринаха търговския регистър, чак сега тиквите започнаха да говорят, че цялото им строителство е корупционно. Европейският имидж на България е: първо място по крупция и последно място по стандарт на живот.
69
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не само имиджа но и оборудването : чанта за 4 хиляди , обувки за 10 хиляди и т.н.
68
13
 
12
 
! Отговори
БСП пред разпад преди 5 години
Миналия месец Очите и Бенчо. Днес Ветко Арабаджиев.Направо ми стана жално за БСП.ГЕРБ се застояха и работите на БСП тръгнаха от зле на по-зле.Трябва извънреден конгрес на БСП и да избират нов председател, че с тази Нинова . . .Той и президента, и той само взема заплата . . .
67
15
 
5
 
! Отговори
виноват преди 5 години
През 2018 стана очевидно че *** Нинова не успя да сложи букаи на България.Тя е вече изчерпана и компрометирана. Остава на БСП да си направи равносметката.
66
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още един безочлив депутат. Очакваме поне да не давате изявление, след Своге. Имаш ли срам?
65
1
 
31
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
Абе моме, я ми отговори, за какъв имидж говориш? За десет години управление изведохте България на първо място по корупция и кражби и на последно място по стандарт на живот.
64
1
 
19
 
! Отговори
последни новини преди 5 години
чухте ли - убиецът от Кемниц, законно регистриран с бежански статус в България. Ако това е каквото евроубийското правителство пуска законно в България и Европа, представете си контрабандно трафикантите какво внасят през границите на родината ни. Като правителството не пази народи си, каква е функцията му?!
63
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DUNI DUNI DUNDAKI CHERNO KOTE S MUSTAKI
62
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И килограмите си с....+...
61
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Павлова: Чрез еврошефството променихме имиджа си!...Да, истина е!Променихте имиджа си от ***, на доказани некадърници.
60
1
 
24
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 5 години
Да си ,,Чорбаджията на ГЕРБ ,, и да имаш това туловище за любовница !!!
59
1
 
23
 
! Отговори
Ira преди 5 години
Високоплатени чиновници-дрънкала на клишета. Лапачи, капсулирана каста, киято се мести от мероприятие на форум. Първо, кога дадохте перспектива на нас, че сега давате на Западните Балкани? Това ли е новата мантра? И това ли ние проблема, че хитрите албанци не са в ЕС? Това е едно бла-бла за нови ваши постове и измислени мисии. А има ли пък неуспешно председателство някъде...
58
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тези с чиновническите физиономии трудно ги трая,павлова,масларова,оная кандидатката за президент дето и забравих името,имаше една фидосова