МВР шефът в оставка: Не революция, промени трябват!

Оставките в кабинета били поемане на политическа отговорност
3 сеп 2018 09:45,
32
МВР шефът в оставка: Не революция, промени трябват!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Решихме да подадем оставки, защото така се прави. Това е политическата отговорност, заяви вътрешният министър в оставка Валентин Радев.

"Направихме много, но въпреки това стана тази трагедия. Винаги си мисля обаче колко спасихме и какво направихме, за да не се случва това. Да, но се случи", заяви МВР шефът пред Нова тв.

Още по темата

Той добави, че не знае дали и други министри ще подадат оставки след него, Ивайло Московски и Николай Нанков.

"Още в началото казах, че не искам революция в МВР, а нещата да се случват постепенно. Това и направихме. Във ведомството трябва да се случат бавни и устойчиви промени и работих точно за това. Много пъти ми искаха оставката, преглъщах и знаех, че правя правилни неща", посочи още Радев.

Той не коментира кой ще наследи мястото му в министерството.

"Много неща останаха зад кадър, но те са устойчиви и е хубаво да бъдат продължени", допълни Валентин Радев.

По повод инцидента с бащата на президента, който блъсна мъж на кръгово кръстовище Харманли, той коментира, че поема политическата отговорност, защото професионалното ръководство на МВР на място не си е свършило работа и не е докладвало за случая.

"Подменена е буквално картината. Невинният е наказан, а виновният не е", заяви Валентин Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе не знам колко постепенно стават тия промени ама за последните години ми се струва че нещата по-зле стават.
28
1
 
5
 
! Отговори
баба пена преди 5 години
До Анонимен 29БКП не беше шайка, а управляващи които се грижеха за хората! Затова НРБ беше една от най-добрите за живеене държави в света!
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко че нямаме Пиночет!!!Но за това трябва армия а те предвидливо я унищожиха!!!Хитри са,спор няма!Всички са бандити и от една шайка-БКП!!!Трудно ще е на народа.Много трудно защото няма алтернатива.Просто няма изход!И ББ го знае много добре.Затова му слушат всеки ден селските тъпизми и простотията по платените телевизии.Жалка,окаяна мутро-полицейско-чалгаджийска държава!!!
26
0
 
8
 
! Отговори
Живите мъртви в БГ преди 5 години
Виновен си, че си некадърен и се заел с МВР, където си неспособен нищо да направиш. За целта ще трябва да ти се потърси лична отговорност.
25
0
 
9
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 25Но не, ако някой каже нещо против партията майка, то той веднага е автоматично комунист (нищо, че в същото изказване храни и другата партия майка). Набийте си го в тиквите вече, масово хората против герб са против бесепе! Защо ли? Защото и двете сте бившо БКП!
24
1
 
10
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 25Защо всички комунисти от герб страдат от шизофрения и обвиняват всеки против тях в комунизъм? Абе няма ли някой доктор да им изпише лекарства и да ги лекува горките психично болни? Те не са виновни, БКП е виновно, че ги възпита във вярност към вожда и партията майка. Смешни сте ми като спорите с бесепари - младежкото БКП (гербери), обвинява дъртото БКП (бесепари), че те били комунисти. Я си погледнете партията първо бе комунисте. Всичките в герб са все дърти БКП-ци и шафрантии на такива.
23
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
айде бе, кажете камунистите как ще смените системата? С какво ще я смените? Със султанат, с руски ботуш като 1944, с комунизъма на бай Тошо, дето хленчите по заповед за него, с какво?
22
10
 
5
 
! Отговори
сСМЯНА НА СИСТЕМАТА! преди 5 години
РАДЕВ - ПРЕЗИДЕНТ ! И СЛЕД 5 Г. СМЕ 16 А РЕПУБЛИКА...
21
2
 
17
 
! Отговори
Zzz преди 5 години
цялата милиционерска шайка са престъпници. Този случай с бащата на президента е един от хилядите примери в които милицията обслужва ВИП класата с народните пари.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЛА БЛА! ПРИПЯВАНЕТО ЗЗА СМЯНА НА СИСТЕМАТА ТУК Е КОПИ ПЕЙСТ НА НИНОИВИТЕ КРЕМЪЛСКИ ОПОРКИ! НИКАКВИ РЕВОЛЮЦИИ И СИСТЕМИ НЕ ТРЯБВАТ, ТРЯБВА НИ НОРМАЛАН ДЪРЖАВА! КАТО ДРУГИТЕ ОТ ЕС, КОЙТО СА ТОП НА СВЕТА! ДРУГИТЕ СИСТЕМИ СА : КНДР, ВЕНЕЦУЕЛА, РУСИЯ И ТУРЦИЯ. ЧЕТЕТЕ НОВИНИТЕ КАК Е ТАМ И СИ ОПИЧАЙТЕ АКЪЛА. ТОВА Е!
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
SME6NIK KATO VOJDA SI MUXALOBOIKO
18
4
 
22
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Пиночет трябва. Това и истината. Всичко друго е имитация за народонаселението.
17
3
 
17
 
! Отговори
дедо преди 5 години
До яснонякой трябва да ги хване и научи тези средни чиновници...както мениджърът на макдоналдс си събира и тренира персонала как да си вършат работата така че клиентът пак да се върне в техния ресторант...някой трябва да инвестира време за обучение и последващ контрол на това кой как си върши задълженията, качествено и количествено
16
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престанете да назначавате бивши военни за министри, особено на МВР. Как може някой който е взел диплома с хвърляне на ръчна граната би вик ура да му се даде да управлява най важното министерство на България, МВР.За министър на МВР трябва да се назначава задължително юрист с дълга практика и горчив опит. Трябва да се възстанови средното полицейско образование с поне 4 училища, че сега всеки селски тарикат,бивш военен сержант или обикновен лентяй с връзки може да стане полицай. Нема такава държава
15
1
 
29
 
! Отговори
позор преди 5 години
При този рейтинг на полицията в нормална държава щяха да я закрият,не доверието в полицията е вече заплаха за страната но никой нищо не прави ,няма реформи и промени?!
14
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само забравяте,че революцията изяжда децата си. След революцията ще дойдат още по-гладните и пак ще ви ограбват. Какъвто е народа такава ще бъде и революцията му - какпава. Народ без ценностна система и духовна вяра не е способен да направи революция. А дори да я направи няма да може да и се радва, други ще берат плодовете и.
13
2
 
25
 
! Отговори
dp преди 5 години
Трябва смяна на системата на управление в територията България.В момента никой не носи отговорност за това което прави или не прави.Когато има персонална отговорност тогава може и нещо да се промени.Дотогава ще е както сега.
12
2
 
26
 
! Отговори
ясно преди 5 години
Каквито и министри да дойдат нищо няма да променят,чиновниците на средно ниво който докараха страната до катастрофа си остават и продължават да грабят....там е скрит дявола.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не, не е прав!Аз съм още ученик, но смятам, заедно с още няколко авери да станем новите хъшове и да вдигнем революция. Ще трепет всички лоши мутри, наркодилъри и наркомани. Надяваме се, че ще дъбем светъл пример за подражание за всички млади българи.
10
1
 
25
 
! Отговори
факт преди 5 години
Доброволно никой няма да направи реформи и промени в МВР там има огромен брой търтей цели семейства, който не искат реформи затова без революция нищо няма да стане....