БСП оставя 20 депутати в НС, останалите 59 на... народен тиймбилдинг

Корнелия Нинова поиска оставка на кабинета и предсрочни избори
Обновена: 4 сеп 2018 17:02 | 4 сеп 2018 14:07, Камелия Цветанова
224
БСП оставя 20 депутати в НС, останалите 59 на... народен тиймбилдинг
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Само 20 депутати от БСП (79 - бел. ред.) ще останат в парламента, за да пишат законите, за което са избрани, а останалите тръгват из страната, за да чуят мнението на хората и да намерят бъдещ модел на управление с нови ценност – равнопоставеност, справедливост. Заявка за това направи в речта си в първия ден от новия политически сезон червената шефка Корнелия Нинова.

Очаквано тя за пореден път поиска оставката на правителство, разпускането на парламента и предсрочни избори.

Според нея сериозното обществено напрежение, кризата и нестабилността на управляващото мнозинство са факт.

Смяната на една партия с друга обаче е безсмислена, ако моделът на управление остане същият, знаем, че няма да е лесно, но този модел е от 29 години и трябва да се промени, отсече соцлидерката.

"Кои са маргиналните групи, които искат да съборят властта – майките на деца с увеждания, кои са тези, които искат кръв – протестиращите деца от хора на БНР, а баба Дора, която се бореше за живота на козите си, терористка ли е", риторично попита тя и така за пореден път нападна властта.

Нинова отсече още, че в последния месец се случиха 2 събития и една трагедия, които казват всичко за последните 29 години: "Срина се Търговският регистър и блокира целия икономически живот в страната, а държавните институции бяха безпомощни да реагират, 250 хиляди души останаха без застраховки, а държавата остана безучастна, 17 души загинаха невинни заради корупция и кражби".

Според червената шефка явно корупцията, кражбите и връзката на властта с бизнеса водят до физическа смърт, а държавата абдикира от задължението си да защитава живота и здравето на хората.

"Управляващите реагират, като се хванаха за гушите заради спор за постове и пари", скочи още тя.

Нинова коментира, че в следващите дни ще има битка и между премиера Бойко Борисов и шефа на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Причината - Борисов поиска и прие оставките на трима министри, но Цветанов си позволил да оспори решението му, като допусна, че парламентът може и да не ги освободи от постовете им.

Нинова обаче увери, че винаги има алтернатива на властта, а БСП има идеи, въпросът сега вече бил дали има национална енергия за промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
7
 
6
 
! Отговори
БКП на 3 морета преди 5 години
До ВЕРНУТака е.А Боко,заедно с щерката на друг партиен функционер от ДС,оправи българската икономика...
152
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ НА УЛИЦАТА- ЩЕЛИ ДА ХВАЩАТ ГОРАТА, ПАРТИЗАНЛЪКА ГИ ЗОВЯЛ.
151
6
 
5
 
! Отговори
ВЕРНУ преди 5 години
До ВЕРОЯТНО,Майката на боковата щерка и тя си умира от смях в ел ей,където заедно със сина на бивш партиен функционер оправят американската икономика.
150
5
 
16
 
! Отговори
ВЕРОЯТНО, преди 5 години
Рафаел( синът на Нинова), работещ в банката на Ротшилд в Ню Йорк се къса от смях, като чете на майка си "бисерите'( защото САЩ са забранили като нейната партия)...
149
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партийната секретарка и Зеления чорап пак са се активизирали да променят статуквото. Дерзайте ***, дерзайте.
148
2
 
3
 
! Отговори
Лелче, преди 5 години
ти си част от модела. Вие, политиците, сте назначени от хората с пари, които сегашното положение ги устройва идеално. Плащат си на мекерета като теб, вие им гласувате някаква схемичка в закон, обикновено през ПЗР на някакъв закон, нямащ нищо общо със схемата, и всички сте ОК. Ако аз вляза в магазин за зеленчуци, пък магазинерът зад щанда вземе да ми предлага чугунени радиатори , сещаш ли какво ще му случи? Същото, което и на теб, ако не си играеш ролята на продавач на лобистки текстове. Чао!
147
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЯКОЙ НИ ВРЪЩА КЪМ 2013 Г- ЗАЩО ПАК ЛИ НЕЩО ЩЕ ФАЛИРАТ.
146
5
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименТази жена, ако стане... пенсиите ще станат.... Хахахахахахаха, момче, тези неща, вече не ги решава дори електората пред урните, решава ги Небето;)))
145
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
158- А ЗАЩО НИ Е ВТОРИ КАРАДАЯ- ТОЙ ДВЕ ДУМИ НЕ МОЖЕ САМ ДА КАЖЕ, А ЧЕТЕ, ПАРДОН СРИЧА- ДАЖЕ И ТЕКСТА НЕ СИ НАУЧАВА- НЕ ГО ГЛЕДАМ ПОВЕЧЕ ОТ 10 ГОДИНИ. И СЕГА В ПАРЛАМЕНТА ГИ ИМА С ВИШУ НЕГРАМОТНИЦИ.
144
7
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До До ГробокопачаАз личният си реванш, срещу вашият "Баце" го получих, ако трябва да съм откровен. Но, нещата не опират просто до мен. Небето не изповяда управленията тип "Борисов", затова "Борисов 3" е обречен. Ти, не ме мисли мен;)))
143
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази беше уволнена заедно с Пеевски от Сергей Станишев, когато той беше премиер а те бяха зам. министри.СМЯТАЙТЕ КОЛКО СА БИЛИ КРАДЛИВИ ЗА ДА ГИ УВОЛНИ СЪРГЕЙ! АКО ТАЗИ ЖЕНА СТАНЕ ПРЕМИЕР, БЪЛГАРИЯ ЩЕ ФАЛИРА (КАКТО ПРИ СЪПАРТИЕЦА И ЖАН ВИДЕНОВ) И ПЕНСИИТЕ ПАК ЩЕ СТАНАТ 5 ДОЛАРА.
142
1
 
3
 
! Отговори
А леко Бай преди 5 години
До АнонименАйде ,айде-видяхме кой се целува с *** и моли големия брат за прошка.Не,че и двамата не се гледаха подозрително,ама карай да върви.Между другото Ердоган май предложил създаване на руска база в Туркия,като казал,че Инджерлик е турска база,а не натовска.Нищо.Меркел ше ни защити.
141
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека и Трифон се кандидатира, пък ще ви видим гербавите!
140
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога няма да стане премиер на България. Следващите избори ще са най-рано след година и, след като ги загуби ще бъде отстранена от трона на БКП. След две години никой вече няма да я помни и да говори за тая, точно както е забравен Миков например.Наздраве чичо Микааа!!!!
139
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МНОГО СА ИЗНЕРВЕНИ СПОНСОРИТЕ ИМ ЕДИН ПО ЕДИН СЕ ПРОФИЛАКТИРАТ И НА ПОКАЗ ПРЕД ЛИЦЕТО НА БГ.
138
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е сладка на снимката, показва как се целува руско седалище.
137
2
 
11
 
! Отговори
Безпринципен преди 5 години
Хахаха...Другарката Нинова много се е взела на сериозно, ако си мисли , че като бутне Батман,Цецерон и тримата *** и ще спечели изборите....гладна кокошка просо сънува.
136
4
 
11
 
! Отговори
До Гробокопача преди 5 години
Много ли Ви пречи Баце? Нещо не може да си правите далаверите. Пък и спонсорите Ви удариха. Мъка, голяма мъка.
135
7
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Затова, казвам, че падането на "Борисов 3" е най-ирационалното политическо занятие. То няма политическа логика, в него няма ум, няма рацио. Това е нашата отколешна лудост, да се възправим срещу Съдбата, на която сме станали подвластни, заради собствената си глупост!
134
12
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До изнервенМного си изнервен, герберче. Ти, нима не разбра? Бъдещите предсрочни парламентарни избори, не са за това, да дойде по-добър, не, а за да падне Бойко. Това е смисълът им. Падането на Бойко и Цецо. Чрез тези избори, такива, като мен, не търсят промяна,към по-добро, не толкова и реванш, защото го получихме на 2 пъти, търсим премахването на Бойко и Цецо от политиката.