БСП оставя 20 депутати в НС, останалите 59 на... народен тиймбилдинг

Корнелия Нинова поиска оставка на кабинета и предсрочни избори
Обновена: 4 сеп 2018 17:02 | 4 сеп 2018 14:07, Камелия Цветанова
224
БСП оставя 20 депутати в НС, останалите 59 на... народен тиймбилдинг
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Само 20 депутати от БСП (79 - бел. ред.) ще останат в парламента, за да пишат законите, за което са избрани, а останалите тръгват из страната, за да чуят мнението на хората и да намерят бъдещ модел на управление с нови ценност – равнопоставеност, справедливост. Заявка за това направи в речта си в първия ден от новия политически сезон червената шефка Корнелия Нинова.

Очаквано тя за пореден път поиска оставката на правителство, разпускането на парламента и предсрочни избори.

Според нея сериозното обществено напрежение, кризата и нестабилността на управляващото мнозинство са факт.

Смяната на една партия с друга обаче е безсмислена, ако моделът на управление остане същият, знаем, че няма да е лесно, но този модел е от 29 години и трябва да се промени, отсече соцлидерката.

"Кои са маргиналните групи, които искат да съборят властта – майките на деца с увеждания, кои са тези, които искат кръв – протестиращите деца от хора на БНР, а баба Дора, която се бореше за живота на козите си, терористка ли е", риторично попита тя и така за пореден път нападна властта.

Нинова отсече още, че в последния месец се случиха 2 събития и една трагедия, които казват всичко за последните 29 години: "Срина се Търговският регистър и блокира целия икономически живот в страната, а държавните институции бяха безпомощни да реагират, 250 хиляди души останаха без застраховки, а държавата остана безучастна, 17 души загинаха невинни заради корупция и кражби".

Според червената шефка явно корупцията, кражбите и връзката на властта с бизнеса водят до физическа смърт, а държавата абдикира от задължението си да защитава живота и здравето на хората.

"Управляващите реагират, като се хванаха за гушите заради спор за постове и пари", скочи още тя.

Нинова коментира, че в следващите дни ще има битка и между премиера Бойко Борисов и шефа на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Причината - Борисов поиска и прие оставките на трима министри, но Цветанов си позволил да оспори решението му, като допусна, че парламентът може и да не ги освободи от постовете им.

Нинова обаче увери, че винаги има алтернатива на властта, а БСП има идеи, въпросът сега вече бил дали има национална енергия за промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
9
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Нинова, както съм я нагласил, е много точна в действието си. Огън по ГЕРБ, докато се запали къщичката на Прасчо.
132
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Синята приватизаторка преминала в отбора на другаря Станишев и уволнена заради корупция НЕ ИСКА ДА РАБОТИ а само да получава заплата защото щяла да обикаля НА КОНЬ Ората и да им музе/дои/козите хахахахахахаха.Другарко костовистке върла комунистке ти не чу ли че и другара Гадев е против избори сега,на какво си играете с него М??Гиди червени ....
131
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изборите се манипулират, както и гласовете в полза на герберите коментари в този форум. Гербавите като чуят Нинова и червата им се обръщат. Змии и гущери бълват. Плюнки не им останаха.
130
4
 
10
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Няма национална енергия за промяна Нинова. Народа разбра че колкото по мърда , по му влиза.А и много добре знаем какво можете.Европейска България без соц. партия.
129
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
153- СЪГЛАСНА С ТЕБ! АМА ОТБОР СИ ПОДРЕДИЛ. И КАК ЩЕ НИ СГОТВЯТ КАКТО 1995/7Г 12 РИТНАТИ ТАКОВА ОНАКОВА И 2014 Г ОЩЕ ЕДНА- 4/5 МИЛИАРДА ВСИЧКИ НИЕ.
128
0
 
7
 
! Отговори
КТБ преди 5 години
Епа Пеевски си е де факто премиер.Под прикритие.Кой смее да му се озъби.Наш човек.
127
1
 
12
 
! Отговори
Опорни точки преди 5 години
Пеевски - ПремиерДанчо ментата - ПрезидентМинистър на културата - Мустафа Карадайъ
126
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато не се изчистят избирателните списъци от 1 млн мъртви души,нищо няма да се случи.Но интересно,никоя партия не повдига този въпрос.Я вно ги устройва,защото си делкат гласовете.
125
2
 
4
 
! Отговори
тумба лумба преди 5 години
Вместо да лаете на трибуната,напуснете парламента.Така ще предизвикате парламентарна криза и нови избори.Но първо-референдум и нова избирателна система,свеждаща фалшификациите до менемум.
124
1
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Тая е изкарала 80% на улицата. Тези от де ..еб..или - те ли са или пък д..е.. бил..и..те остават вътре.
123
4
 
11
 
! Отговори
Съобщава се преди 5 години
На уважаемото народонаселение,че Вашето населено място,пристига световно известния цирк"Корни и останалите "ще видите клунада,алабализми,опит за дресура на хора,премятане и коремни в изпълнение на въздушен акробат!Насам народе!Билети при Бени!
122
5
 
17
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Ако тези 29 от БСП продължават да получават заплати и ползват автомобили на парламента, не ходят на заседания, не посещават комисии - българския народ е против и ще им покаже среден пръст!!!!
121
7
 
25
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
И какво ще се случи след едни нови избори, *** червена крава? Кое е това новото, което ще дойде и ще има по-добри дни за хората? Същите приказки ги говореше и Станишев през 2013, когато сваляхте ГЕРБ, и после знаем какво стана - избрахте Пеевски за шеф на ДАНС. И не само. така че, мерси.
120
3
 
18
 
! Отговори
Тръгват да преди 5 години
АГИТИРАТ за "промяна" с равноправие и равнопоставеност- смяна на полит. курс( това каза и Президент Радев). Така лъгаха народа и за социалист строй по9.09.44. И дойде- 45 години бяхме "равнопоставени" с онези, които следваха във Франция още 1962., отваряха Лувъра за някого в почивен ден..?? а ние- не можехме да стъпим дори на масова екск. ТАМ, без одобрение от Държавна Сигурност.Затова образованите се махат.Сега са СВОБОДНИ.Както са свободни И децата на агитиращите за "промяна на полит. курс"-
119
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Караянчева беше дълбоко гримирана и с тройни изкуствени мигли.Едвам я познах
118
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
с тези устни ще е по-полезна сред избирателите, баце без това не я отразява!
117
6
 
12
 
! Отговори
театро преди 5 години
"Социта",разкарайте се от НС,за да нямат герберушките опорни точки и да се оклепат докрай.Така само пречите.Колко сте социта е друг въпрос.
116
3
 
31
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Борисов следва плана си... - и напълно игнорира Курнеля, което допълнително изнервя прегладнелите копринчовци...
115
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СОЦИТАТА ЩЕЛИ ДА ОРГАНИЗИРАТ БЕЗПЛАТНИ ЕКСКУРЗИИ ДО БРАТСКИ ДЪРЖАВИ И СЕВЕРНА КОРЕЯ- КОЙТО ИСКА МОЖЕЛ ДА ОСТАНЕ ТАМ- СЕГА ЧАКАМЕ БАТКАТА С ПОТНИЧЕТО , ТЕТКИТЕ С ГОЛЕМИ СЪРЦА ДЕТУ ПОМНИМ ОТ 2013 Г И ЧУМАТА ПО ДРЕБНИТЕ ПРЕЖИВНИ ЖИВОТНИИ......КОЯ ЛИ ТАКОВА ОНАКОВА ЩЕ РИТНАТ, КОЙ ЛИ ЩЕ ОТИДЕ В ЕДНА БРАТСКА СТРАНА ДЕТУ НЕ Е В ЕВРОПА АМА Е ДО НАС..........
114
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека ходят, ама е, баце беше във Венецуела иска във Венеция!