Нинова честити 9 септември: Поклон! Вече няма фашизъм!

Денят бил празник на хората, изградили съвременна България
329
Нинова честити 9 септември: Поклон! Вече няма фашизъм!
Снимка: Булфото, архив

Соцлидерката Корнелия Нинова избра социалната мрежа Facebook, за да отправи поздрав за 9 септември.

"На Девети септември отдаваме почит на всички, дръзнали да се изправят срещу фашизма", написа тя
Червената шефка поддчерта, че антифашистите са мечтали за свобода, борили са се и са давали живота си за нея - в България, в Европа и в света.

Още по темата

"Поклон пред смелостта, вярата и саможертвата им. Нека на днешния ден почетем хората, които посветиха живота си да изградят съвременна България. И да бдим- никога повече да няма фашизъм. Честит празник", пише още Корнелия Нинова.

Въпреки че 9 септември е една от най-противоречивите дати в историята ни и тя все още разделя обществото, БСП ще го отбележи с редица прояви.

Градският съвет на БСП - София, съвместно с Градския съвет на БАС, организира тържественото честване.

Програмата включва поднасяне на цветя на паметника на Незнайния воин в 17.00 часа.
В 17.10 часа ще бъдат поднесени цветя на възстановената паметна плоча на Марин Боев до алпинеума в Княжеската градина, а в 17.20 часа – на паметника на Съветската армия, съобщиха от пресцентъра на Градската организация.

В събитията ще участват народни представители и общински съветници.

В 17.30 часа от паметниците на Васил Левски и Христо Ботев в Борисовата градина ще тръгне шествие към Братската могила.

В 18.00 часа започва тържественият митинг на Братската могила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗНаете ли че Народният съд е осъдил Димитър Пешев на 15 годиин за "фашистка дейност" и че са искали да го осъдят и на смъртна присъда, но евреите са се застъпили за него.Знаете ли че големият учен Михаил Аранаудов е бил осъден на доживотен затовор, само защото е бил министър на образованието 3 месеца при Багрянов? Големият руски българист Николай Державин се застъпил за него.Знаете ли Талев цели 4 години е бил в концлагер, защото е писал че в Македония живеят българи.
66
2
 
12
 
! Отговори
Поредната лъжа преди 5 години
В България е нямало фашизъм, така че май комунистите са дръзнали само да крадат .....
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НА КРАК О ПАРИИ ПРЕЗРЕНИ, НА КРАК О РОБИ НА ТРУДА- РЕКОХА ДРУГАРИТЕ И ЯХНАХА БУГАТИ.
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите ограбиха България и след 10ти защото Костов им раздаде промишлеността на държавата за жълти стотинки. Всички милионери в България са от тъмно червени комунистически семейства.
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румъния и днес има АРИСТОКРАЦИЯ! РУМЪНИЯ!
62
1
 
4
 
! Отговори
Прочети и учи преди 5 години
До БОКО И ЦЕЦО- ФАШАГИФашизъм идва от фашо сноп трева истинското политическо име е СОЦИАЛИЗЪМ еднопартийно управление, монопол и задължителна военна служба и смърт за несъгласните.
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
49 - колаборационистите са съвсем нещо друго. Аналогът на Народният Съд на Нюрбергрските процеси. Те са директно срещу престъпленият срещу човечеството извършени от хитлеризма. ОСвен това колаборационисти са избивани най-вече във Франция, а това е комунистическа страна.Не знам обаче нито една страна в Европа, която да си е избила интилигенцията, нито свещениците.
60
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези взеха на всекиго всичко.Убиха десетки хиляди и разрушиха живота на милиони.
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДРОГАРИ- ПОКЛОН ПРЕД БЕНЧ, МИН, СТАЙ, ГЕРГ И ДЕСЕТКИТЕ ЧЕРВЕНИ КАПИТАЛИСТИ ЕДРИ БЕНЧ КРЕДИТОРИ АКО ГИ НЕМАШЕ И НАС НЯМАШЕ ДА НИ ИМА.
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червените фашисти се борили с фашизма...
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** КАКЪ АКО НЯМАШЕ ТЕХНОИНПЕКС И СТОТИЦИТЕ ПОДАРЕНИ ЗАВОДИ И ФИРМИ БСП-ТУ ДНЕС НЯМАШЕ ДА ГО ИМА.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всипки които не искат руско пръсъствие в държавата си са фашисти добре :) Не знаехме.По-Скоро фашистите нападат чужди държави
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МЪ КАКЪ- ГА Е ИМАЛУ ПО НАШИТЕ ЗЕМИ ФАШИЗЪМ- Я ВЛЕЗ У БИБЛИОТЕКАТА ДО ВАШЕ СЕЛУ И ПРОЧЕТИ МАЛКУ ИСТОРИЯ, МОЖЕ И ДА ПОНАУЧИШ НЕЩО. НЕ ТАЯ ИСТОРИЯ ЗА ТЕХНОИНПЕКС- НЕЯ ТИ Я ЗНАЕШ.
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има Поетична СПраведливост. Трайчо Костов, който е ръководил процесите срещу повечето от опозиционерите, който лично иска смъртна присъда срещу Никола Петков бива унищожен от същия режим. Васил Коларов, бива снет от ръководният пост и съсипан морално. А Георги Димитров, който е пияница, предава Българските македонци и съсипва гроба на Борис го постигна възмездие- и неговият Мавзолей бе съсипан.
53
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фашизъм има и днес...............Корнелия да види режима на Порошенко в Украйна...................там една от управляващите партии са фашистите от "Десен сектор".
52
0
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
В българската политика няма опозиция. Има само една партия - тази на червената мафия. Всички други "партии" са създадени за си мисли народа че наистина сме демокрация. Тези мафиоти като умели фокусници с едната ръка играят театър, баламосват простия народец, а другата му бъркат в джоба и си вземат колкото им трябва.Разделяй и владей! *** народ, слаба държава.А ви продължавайте да си гласувате за БСП, ГЕРБ, Патриоти......и продължавайте да си мислите че те работят за вашия интерес.
51
1
 
10
 
! Отговори
До 30 преди 5 години
Ако това на Бойко е геноцид,какво беше това 88-89година и след това при Луканов,Беров и Виденов?Или си малъки не знаеш?Д.р.и.с.л.ьо!Сега ви е слободия,магазините и кръчмите са пълни и пътувате по цяла Европа без паспорти и проблеми.ЗПочивате си в Гърция и ТурцияПлюете на воля КОГОТО СИ ИСКАТЕ,безнаказано и няма Московска 5,Белене иЛовеч или Пазарджишкият.По време на геноцида да идеш до Петрич или Драгоман ти искаха открит лист,камо ли да пътуваш свободно зад граница.Геноцид,видял си ти що е то!
50
3
 
9
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
Най-върлите антикомунисти са децата и внуците на партийците. Яд ги е, че онова време мина, привилегийките секнаха, а те не успяха да се доредят до баницата и да станат и те милионерчета...затова плюят по соца.
49
2
 
6
 
! Отговори
карнобатска преди 5 години
Мухоморките си драскат, а комунистите купуват яхти в Кан и останалите спят докато ги крадат.
48
0
 
3
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
хе-хе, минуси....явно дядовците ви, АБФК се въртят в гроба, а?