Борисов обеща: Вдигаме парите в бюджетния сектор с 10%

Мъчно му е за отиващите си министри: Като деца съм ги отгледал!
Обновена: 11 сеп 2018 12:31 | 11 сеп 2018 11:15, Веселина Йорданова
242
Борисов обеща: Вдигаме парите в бюджетния сектор с 10%
Премиерът се снима с волейболистите. Кадър: Facebook

С 10% ще бъдат вдигнати заплатите в бюджетния сектор от 1 януари. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти във Варна.

Още по темата
По думите му ръстът ще повлече увеличение и в останалите сектори.

"Така на парче - 150 млн. за полицаи, 100 за военни, за съдебна охрана, за учители... Тук таме остават сектори, които все едно не са важни", разясни премиерът.

Утре министрите ще обсъждат ръста на заседание на Министерския съвет.

По думите му щом комунистите не са на власт, няма дефицит в бюджета и разчетите показват, че повишение е възможно.

Борисов коментира и освобождаването на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски след катастрофата край Своге със 17 жертви.

"На мен ми е най мъчно, че ги сменяме, аз съм ги отгледал от деца в партията - Московски, Нанков, прекрасни отношения имаме... ние не сме БСП. Не очаквам да има изненади в гласуването", коментира той.

Според него в една такава коалиция всеки има мнение и е прав за себе си, но съпротива не е имало.

По думите му синхронизирано се говори от БСП и Президентството по една и съща тема. "Оставете ги президентите да си мерят рейтингите", каза той, но на въпрос дали ще е кандидат-президент на следващия вот, отговори: "Глупости! Нечовешка работа и отговорности има върху мен и въобще върху управляващите".

Борисов намекна, че президентът Румен Радев готви политически проект: "Обърнете внимание на нюансите: Сега не е време за избори, но ако дойде една нова партия, това вече е друго". Вчера държавният глава коментира, че предсрочни избори няма да доведат до нов резултат, но всички очакваме "устойчива алтернатива".

Борисов е във Варна по повод Световното първенство по волейбол. Днес той се видя лично с националния ни отбор и му пожела успехи. Премиерът получи книга от Любо Ганев с посвещение: "За най-големия от най-високия". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
14
 
10
 
! Отговори
Държавен сановник преди 5 години
До аманНе държавната администрация, а вие от частния сектор сте най- неефективните в тази държава. Вашите шефове сто пъти ви обясниха, че производителността на труда ви е 6,5 ПЪТИ ПО-НИСКА отколкото средното ниво в ЕС и затова не могат да ви вдигнат заплатите.
153
1
 
16
 
! Отговори
Престъпници! преди 5 години
ДОКАЗАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!Какви 10% какви 5лв.?А цените изверги долни с колко ги вдигнахте ?И колко пъти ги вдигнахте ?Балгърино,ДОКОГА ще търпиш да ти плюят във физиономията ?АБСОЛЮТНО НИЩО под 60-70% не трябва да се коментира.Това е тоталния минимум откъдето трябва да се тръгне в тая червива с пари държава.ДА !В случай, че още някой не е разбрал, живеем в богата държава която има нулеви разходи и колосални приходи от данъци,съмнителни сделки и държавен рекет спрямо бг.данъкоплатец.
152
3
 
20
 
! Отговори
аман преди 5 години
затова ли вдигнахте всичко, за да качите заплатите на неефективната администрация. В същия момент за частния сектор, които ги храни само по-големи такси, рестрикции, глоби ... Кой нормален ще дойде да си вложи парите тук.
151
1
 
15
 
! Отговори
Дуло преди 5 години
Яко, първо допускаш нечувана от години инфлация, после компенсираш частично с повече обезценени пари и така докато сгромолясате всичко. Лошото е че на хората времето им минава, докато вие се упражнявате и крадете.
150
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво ги грее тия, които не са на държавна хранилка? Освен че ще е на техен гръб? М?
149
1
 
17
 
! Отговори
оих преди 5 години
вдигате но за сметка на вдигане на вси4ки местни данъци и такси??освен това там са основно ваши хора??тоест ги поподкупвате?или това не може да се каже сега!!
148
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Я па ти...Пфу! К'ви избори ще "вземам", бе? С избори и партии не се занимавам. Ти от избори ли се страхуваш, че страха си го приписваш на мен?Няма се пУашиш! Който дойде на власт, негов член ще станеш. Имаш опит в тия работи. Важното е държавната хранилка да не изпуснеш.
147
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИнспекторТи, освен че си неграмотен, си и глупав и агресивен, който си мисли, че знае всичко. Даже знаеш кой за кого бил гласувал. Но поради глупостта си си мислиш, че гласуването определя кой ще е на власт. Мисли си! Не ми пречиш.
146
10
 
4
 
! Отговори
До 150 преди 5 години
Тук ги подкрепям ГЕРБ колкото и да не са ми приятни! Как ще обжалваш заповед или разпореждане за " колосалните" 5 лв. на няколко инстанции! Всяко нещо си има цена, вкл. и капризите на всеки, който предявява жалба пред съда! Какви мислиш са таксите за такива обжалвания в Европа "безплатни" ли? Аман от ...оти!
145
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че преди 25 години не послушах родителите си да остана в кочи,нката. Като вляза в БГ саит и настръхвам. Вдигат цени на ток на газ на горива на храна на какво ли не само заплатите ви си стоят от времето на динозаврите. Това ако се случи тук в бялата държава управниците им ще трябва да си търсят друга държа. Не че тук не вдигат цени но преди да ги вдигнат компенсират с повишение на заплати и пенсии и винаги балансират така че повишението да не предизвика хората да им нач,укат канчетата.
144
3
 
5
 
! Отговори
До 151 преди 5 години
Поинтересувах се. Вярно, вдигат ги. Например в строителството на сгради за ръководни постове са вдигнали мин. осигурителни вноски за периода от 2011 до 2018 г. от 700 на "грандиозните" 790 лв. Т.е. не е съобразено с процентно вдигане на МРЗ, да не говорим за инфлацията! Подобно е положението и за другите сектори! Не знам ти влияние държава живееш?
143
8
 
10
 
! Отговори
Кмета преди 5 години
Едно време бех член на БКПто и ТКЗСто, после станах член на СДСто, после дойде царя и станах от НДСВто, ама видех че далаверата е в бате Бойко и сега гласувам само за ГЕРБ.
142
13
 
3
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До аман от пропаганда! 141 Ааа, така ли било? За това ли напъвате да вземете изборите , та да тръгнете и вие по чужбина и да сте на държавна хранилка ? Ами вземете изборите , ама неща не ви се получава вече 9 г.Мизерни..ци.
141
6
 
18
 
! Отговори
все ми е тая! преди 5 години
До 138До един всички в държавния сектор са с партийна протекция. За 10 год. заменихте всички с ваши хора. В държавното случайни хора няма.Кой виновен, кой- не за заплатите от 400лв, няма да коментирам, но народът се изнася масово от Бг. Скоро ще останете само държавна администрация, полиция, лекари, учители "по бързата писта", депутати и министри. Читав човек няма да остане в Бг.Карайте, както сте карали до сега 10 год. !
140
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Няма под праговете естествено, но изравняват с МРЗ само тези прагове, които биха останали под нея. Нищо друго не пипат и не вдигат!"Ти май живееш в някоя друга държава. Вземи се поинтересувай. Има достатъчно информация в Държавен вестник и в медиите. Няма наказани, защото проверката е проформа и нищо не се разкрива. Когато идват от НАП за проверка се обаждат първо да питат дали ще има някой в офиса утре след еди колко си часа, че щели да идват на проверка и да не се разкарват напразно.
139
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДНЕС ГЕРБ РЕШАВА ДА ВДИГНЕ ТАККСИТЕ ЗА ОБЖАЛВАНЕ В АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД.ЗА ОБЖАЛВАНЕ НА ОБИКНОВЕНО НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ ОТ 5 ЛВ НА 70 ЛЕВА.ЗА ОБЖАЛВАНЕ ЗАПОВЕД ИЛИ РАЗПОРЕЖДАНЕ НА ДЪРЖАВЕН ИЛИ ОБЩИНСКИ ОРГАН ОТ 5 ЛВ. НА 300 ЛЕВА. И Т.Н.
138
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народа освен да мучи по форумите да мисли за далавери, друго не знае. Заплатите ви може да са ниски, но явно прибирате пари и от други места, защото нямате вид на живеещи с по 700 лв. на месец
137
16
 
3
 
! Отговори
Инспектор преди 5 години
До Анонимен 137 Ти като владееш граматиката ,що гласуваш за БСП? Нали си умен и грамотен? Айде де .***.
136
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И после се чудят защо имало народен съд.Ще има!Герберастите ще ги сочат с пръст по улиците и ще ги замерят с камъни.На всяка св,иня и идва коледата. Вечни неща няма.
135
0
 
0
 
! Отговори
До 135 преди 5 години
Няма под праговете естествено, но изравняват с МРЗ само тези прагове, които биха останали под нея. Нищо друго не пипат и не вдигат! Явно не си ме разбрал! Това с пликове на ръка и т.н. си е проблем на работодателите, работещите и съгласни с това и данъчните, но няма нищо общо с Мин. осигурителни прагове за професии, на които според мен се актуализират само тези, за които няма накъде щото биха останали под минимума!