БСП поема: По села и паланки, до края на 2018-а – при всички!

Левицата имала идеи какво следва след властта на Борисов
Обновена: 11 сеп 2018 19:16 | 11 сеп 2018 16:15, Камелия Цветанова
299
БСП поема: По села и паланки, до края на 2018-а – при всички!
Снимка: Булфото, архив

Соцлидерката Корнелия Нинова се зарече, че до края на годината тя и нейните съпартийци ще посетят всяка община, за да представят програмата на левицата "Визия на България", защото тя била разговор за бъдещето, а не партийна свада за настоящето.

Още по темата

След двудневен СПА семинар на левицата в село Баня, тя даде брифинг пред кметството и увери, че в края на декември БСП ще обобщи идеите в програмата, около има на национално съгласие.

Според нея става въпрос за няколко ключови неща и нямало нужда социалистите да обясняват на хората, че живеят зле, че има корупция, че здравеопазването се разпада.

"Оттук нататък е какво след ГЕРБ и Патриотите", каза Нинова.

Тя припомни, че 20 депутати от БСП ще останат в парламента, за да участват в законотворчеството, а останалите народни представители от левицата тръгват на срещи в страната, разпределени по график.

"Решението ни е цялата група да отива в една област, разделена на по четири-пет човека, за да обхване всяка една община", заяви Нинова.

Тя уточни, че по ключови моменти в работата на парламента, групата ще се връща в пленарната зала. Като примери лидерът на БСП посочи гласуването на новите министри, обсъждането на бюджета и предложенията на БСП по него, както и Закона за пътищата.

И макар че оставя малка част от депутатите си в НС, Нинова обяви, че парламентарната група още през тази седмица ще внесе законопроекти, които касаят живота на много българи.

"Първият е законопроектът срещу двойните стандарти на храните. Много се изговори за това. Имаше кампании – български и европейска. Заедно с Националното сдружението на земеделските кооперации, в което членуват 400 кооперации, изработихме този законопроект. Внасяме го, надявайки се, че ще решим законодателно проблема", заяви Нинова, цитирана от "Фокус".

Втората законодателна инициатива на опозицията е за българско производство и търговски вериги.

"Него изработихме заедно със Съюз "Произведено в България", в който членуват 1500 български производители. С него подпомагаме родното производство", допълни лидерът на БСП.

"Третият, който ни е готов, е Законът за управление на държавните предприятия. Същността на този закон е управление не на партиен принцип, не на бордовашки принцип", каза Нинова.

Според нея става въпрос за управление на професионален, мениджърски принцип.

"Следващият ни закон е Законът за обезщетение на тракийските българи. Него изработихме заедно със Съюза на тракийските дружества", коментира лидерът на БСП.

Тя поясни, че са обсъдили и няколко предложения, касаещи борбата срещу домашното насилие.

"Бяхме против Истанбулската конвеция", подчерта Нинова и добави, че конвенцията не може да реши проблемите с домашното насилие, а българското законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това им е електората бедни и глупави хора. Отиват кибабпетаа и лъжат, как ще ги направят богати :))) Защо не отидат в центъра на големите градове при младите хора ?:) Страх ли има .
28
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам нищо общо с БСП,но стискам палци на Нинова и на БСП,пожелавам им победа и успех,че ГРОП ни унищожиха държавата!Ако ГРОП остане на власт,държавата ще се срути окончателно,не че и в момента не рушат държавата и тероризират населението,де!
27
7
 
19
 
! Отговори
баба пена преди 5 години
Ще похарчат още една голяма част от парите дето взеха от далаверата с КТБ-то. Неандерталците пак ще си гласуват за тях то е ясно, но не виждам как ще преборят бат Бойко.
26
6
 
16
 
! Отговори
расате преди 5 години
Не е смешно, другари! Тъжно е!
25
7
 
15
 
! Отговори
ми обре преди 5 години
До 10 години стигат !И баш тая *** от крушовица ли на тяхно място?Докато техноимпексова е водач на най-голямата опозиционна партия, ГЕРБ са бетонирани за властта.
24
6
 
13
 
! Отговори
Андрешко преди 5 години
не не , не искам и тия да идват ....
23
4
 
10
 
! Отговори
Пенчо Кубадински-син преди 5 години
До ДРУГАРЯВажното че е в мъжки род-лидер,не лидерка. Чи ка нема да е велик лидер,като с г***за кърде цели предприятия бате,такива дето само с долари си имали алъш-вериш ! Аааа,анадъмо сега аркадаш-ДРУГАРЮ !
22
6
 
24
 
! Отговори
Бети преди 5 години
Типичен комунистически прийом.Ще ходят по села и паланки да уговарят хората.Преди ги биеха и им взимаха нивицата и кравата,а сега с сладки приказчици.Е, такава излагация само комунисти могат да спретнат.Такава простотия няма.Да са тръгнали ГЕРБ така.Никога.Срам за вас ,комунисти.
21
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
след двуднеен СПА семинар :))) какви ли решения ще вземат след някой едноседмичен гурме конгрес ?
20
23
 
10
 
! Отговори
10 години стигат ! преди 5 години
Крайно време е ГЕРБ да си ходят.
19
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и през 1944 година тръгнаха по села ,паланки и градове , да пази господ,
18
7
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Корни, кажи на бедния народ що е то Визия за България.Корни, защо криеш Визията, или няма такава.Корни, ако във Визията се говори че народьт е беден, това го знаем, и то е наследство от 45 години плюс още 20 години. Това са вашите години, когато окрадохте народ и държава.Корни, ти колко присвои по време на прехода. Говори се че не е само Техноимпекс, а и долароимпекс. Кажи си Корни.
17
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А там където няма СПА ще ходите ли?
16
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ходят при такива като Бенчо да събират пари
15
7
 
25
 
! Отговори
Свободен българин преди 5 години
Сетила се Мара да се побара. Кога бяхте на власт - Луканов, Виденов, Станишев, с царя - нищо не правехте. Сега кого лъжете?
14
5
 
20
 
! Отговори
До Вярно ли е? преди 5 години
Не, не е вярно. Средната възраст е 56 г., а 63 е броят на членовете на младежкото БСП.
13
7
 
26
 
! Отговори
Вярно ли е? преди 5 години
Вярно ли е, че в младежкото БСП средната възраст е 63 години?
12
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СПА семинари, процедури, дегустации, щракане с пръсти, тънки мезета, вълчи мезета, мухлясали сирена...........................ВЕРВАЙТЕ НИ !
11
2
 
15
 
! Отговори
ВНС !!! преди 5 години
ВНС - 240 СТЕ ПЕКАЛЕНО МНОГО !!!!!
10
6
 
25
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Имам чувството че досега цялата партия са били като лидерката си на почивка в чужбина и тепърва като се приберат ще тръгнат да обикалят страната. Това ми прилича на завръщащи се имигранти от чужбина, лошото е че имигрантите са тук най много за 1 месец.