БСП оставя 20 депутати в НС, останалите 59 на... народен тиймбилдинг

Корнелия Нинова поиска оставка на кабинета и предсрочни избори
Обновена: 4 сеп 2018 17:02 | 4 сеп 2018 14:07, Камелия Цветанова
224
БСП оставя 20 депутати в НС, останалите 59 на... народен тиймбилдинг
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Само 20 депутати от БСП (79 - бел. ред.) ще останат в парламента, за да пишат законите, за което са избрани, а останалите тръгват из страната, за да чуят мнението на хората и да намерят бъдещ модел на управление с нови ценност – равнопоставеност, справедливост. Заявка за това направи в речта си в първия ден от новия политически сезон червената шефка Корнелия Нинова.

Очаквано тя за пореден път поиска оставката на правителство, разпускането на парламента и предсрочни избори.

Според нея сериозното обществено напрежение, кризата и нестабилността на управляващото мнозинство са факт.

Смяната на една партия с друга обаче е безсмислена, ако моделът на управление остане същият, знаем, че няма да е лесно, но този модел е от 29 години и трябва да се промени, отсече соцлидерката.

"Кои са маргиналните групи, които искат да съборят властта – майките на деца с увеждания, кои са тези, които искат кръв – протестиращите деца от хора на БНР, а баба Дора, която се бореше за живота на козите си, терористка ли е", риторично попита тя и така за пореден път нападна властта.

Нинова отсече още, че в последния месец се случиха 2 събития и една трагедия, които казват всичко за последните 29 години: "Срина се Търговският регистър и блокира целия икономически живот в страната, а държавните институции бяха безпомощни да реагират, 250 хиляди души останаха без застраховки, а държавата остана безучастна, 17 души загинаха невинни заради корупция и кражби".

Според червената шефка явно корупцията, кражбите и връзката на властта с бизнеса водят до физическа смърт, а държавата абдикира от задължението си да защитава живота и здравето на хората.

"Управляващите реагират, като се хванаха за гушите заради спор за постове и пари", скочи още тя.

Нинова коментира, че в следващите дни ще има битка и между премиера Бойко Борисов и шефа на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Причината - Борисов поиска и прие оставките на трима министри, но Цветанов си позволил да оспори решението му, като допусна, че парламентът може и да не ги освободи от постовете им.

Нинова обаче увери, че винаги има алтернатива на властта, а БСП има идеи, въпросът сега вече бил дали има национална енергия за промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
2
 
! Отговори
Тоягов преди 5 години
Моля,не злословяте срещу комунистите.Те са част от народа.Това са хора,които живеят с нагаждане,измами,кражби и убийства след 1944 година,както и след промените по комунистически модел при разграбването трудът на народа.Та тия наши криминални сънародници трябва да ги вкараме в божия прав път ,чрез Темида и ограничаването им до властта.
192
0
 
2
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Корнелия може би ще обещае на заблудените стари обикновени комунисти,че ще върне милионите тя и нейните олигарси,за увеличение на пенсиите?
191
4
 
3
 
! Отговори
Няма, няма преди 5 години
Като видя Нинова да лае, ми се нарушава равновесието, щото една свястна дума не чух от нея, а само закани на тоя, на оня, на Борисов, на Рашидов, на всеки, който й попречи пътя, пък тя милата света вода ненапита, Майка Тереза. Да я ожалиш.
190
3
 
3
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
поздравявам Господинът , който се е писал , човекът с ум. Поне един да се намери свестен , и да отцени Комунизма, може да са имали трески за дялане, но и за нас Българският народ имаше. А сегашното управление има само за тях..
189
3
 
2
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
Много ГЕРБаджий има тука. Бре бре, Оставете Комунизма , според тук коментиращите той е най лош,,Махнете БСП, запомнили сте само Жан Виденовото управление. Уважаеми тук - Кретици, изтъкнете ми факти за 10 годишно управление какво подобриха за народа си ГЕРБ???? Редно лие не сме стъпяли в болница а искат да платим усигоровките си за 5 години? Рендно лие Искат високи такси за застрховки на колите , данъци, винетки, А пътищатата са в трагично състояние. Редно лие депутатите да вземат по 3 000лв. ?
188
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бсп е една непотребна ПП, дори вредна за България!
187
0
 
6
 
! Отговори
Пепа преди 5 години
*** тва сериозно ли?
186
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези червените живеят в някаква паралелна реалност - тях в селото не ги пускат, а те питат за попската къща. Може, но само ако си рецидивист престъпник правещ се на социалист и Червената армия е зад гърба ти, както на 9.09.1944г. За късмет на българския народ този път Червената армия е далече и шансовете им са нулеви да излъжат някой. Чиба поми.яри!
185
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червените като видят,че хазната е пълна се настървяват като партизански отряд на мандра.Като опукат всичко, желанието им да управляват моментално се изпарява,докато някой пак не я напълни. Факта, че има едни пари и не те ги харчат ги докарва до лудост.Целата мисъл и поведение на социалустите винаги се е изчерпвала с това -да вземем парите на другите и да ги похарчим за тяхно добро, но Ние да ги харчим.Обичат народа, особено парите му.Крадливата приватизация е шеф на Партията и в момента.Честито!
184
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите са терористи, масови убийци и българомразци. Тая врачанска *** поднасяше цветя на паметника на изверга, който искаше да ни направи 16-та съветска република. Това са животни, варвари и сатанисти, без вяра в Бога, без морал и с една цел-грабеж!
183
2
 
9
 
! Отговори
месара преди 5 години
бая пари ше да е раздала другарката "истина" нинова на тия 59, ама дали ше има ефект, едвали! първо - бсп_то са крадливи (повече от половината пари ше си ги приберат в джоба), и второ - никой отдавна не им вярва!
182
4
 
14
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До 196 и 198 дали сте сигурни ,че ако дойде някой друг,ще е по добре ,а ако дойде отново БСП,тогава какво ще правим,или пак минаваме на купонна система ,или сте го забравили този период от управлението на БСП,или гладната зима на Виденов,или глупостите на Орешарски,или Станишев,дето завлече държавата с куп пари и избяга в Брюксел,много късопаметен електорат,
181
3
 
12
 
! Отговори
Samo minavam преди 5 години
Въшльовци,безродни,комунистически
180
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко простия е обикновена марионетка,тип "латинодиктатор". Смятайте кво му е обкръжението и с кви методи си осигурява изборите.
179
4
 
13
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
Ми като нямат собствени идеи за управлението на страната, товарищите черв.еног.ъзи кому.нои.ди ще плагиатстват от хората.за 100 години не се научиха да управляват а само да мародерстват.
178
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който и да дойде след гърбавите некадърници, пак ще е по-добре.
177
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СОЦИАЛИСТИТЕ ТРЪГВАТ СЪС РОЛС РОЙС ДА РАЗДАВАТ ПАРИТЕ ОТ СВОЯ КАПИТАЛ- НАЛИ ЩЕ ПРЕОДОЛЯВАТ КАПИТАЛИЗМА И СЕГА ЗАПОЧВАТ- НАЗДРАВЕ ДРУГАРИ
176
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Храна за пролетария ще е мотото на обиколката.Бсп ще хранят тайно електората с кебапета.
175
2
 
16
 
! Отговори
Бай Хей преди 5 години
А Иво Христов и той ли ще обикаля страната да се среща с 80% от българите или ще кротува в парламента?
174
3
 
8
 
! Отговори
Алеко преди 5 години
До 190 анонимник. Ти, като типичен ***, е естествено да мрънкаш, да си недоволен и да търсиш вина все във другите. Та кога, ми кажи, в тази държава не е било батак, само в момента ли, или и при другите управления - на БСП, на СДС, на НДСВ. Щото най-лесното и най-елементарното е да се плюе за всичко и против всички, ама това хич, ама хич не помага.