БСП поема: По села и паланки, до края на 2018-а – при всички!

Левицата имала идеи какво следва след властта на Борисов
Обновена: 11 сеп 2018 19:16 | 11 сеп 2018 16:15, Камелия Цветанова
299
БСП поема: По села и паланки, до края на 2018-а – при всички!
Снимка: Булфото, архив

Соцлидерката Корнелия Нинова се зарече, че до края на годината тя и нейните съпартийци ще посетят всяка община, за да представят програмата на левицата "Визия на България", защото тя била разговор за бъдещето, а не партийна свада за настоящето.

Още по темата

След двудневен СПА семинар на левицата в село Баня, тя даде брифинг пред кметството и увери, че в края на декември БСП ще обобщи идеите в програмата, около има на национално съгласие.

Според нея става въпрос за няколко ключови неща и нямало нужда социалистите да обясняват на хората, че живеят зле, че има корупция, че здравеопазването се разпада.

"Оттук нататък е какво след ГЕРБ и Патриотите", каза Нинова.

Тя припомни, че 20 депутати от БСП ще останат в парламента, за да участват в законотворчеството, а останалите народни представители от левицата тръгват на срещи в страната, разпределени по график.

"Решението ни е цялата група да отива в една област, разделена на по четири-пет човека, за да обхване всяка една община", заяви Нинова.

Тя уточни, че по ключови моменти в работата на парламента, групата ще се връща в пленарната зала. Като примери лидерът на БСП посочи гласуването на новите министри, обсъждането на бюджета и предложенията на БСП по него, както и Закона за пътищата.

И макар че оставя малка част от депутатите си в НС, Нинова обяви, че парламентарната група още през тази седмица ще внесе законопроекти, които касаят живота на много българи.

"Първият е законопроектът срещу двойните стандарти на храните. Много се изговори за това. Имаше кампании – български и европейска. Заедно с Националното сдружението на земеделските кооперации, в което членуват 400 кооперации, изработихме този законопроект. Внасяме го, надявайки се, че ще решим законодателно проблема", заяви Нинова, цитирана от "Фокус".

Втората законодателна инициатива на опозицията е за българско производство и търговски вериги.

"Него изработихме заедно със Съюз "Произведено в България", в който членуват 1500 български производители. С него подпомагаме родното производство", допълни лидерът на БСП.

"Третият, който ни е готов, е Законът за управление на държавните предприятия. Същността на този закон е управление не на партиен принцип, не на бордовашки принцип", каза Нинова.

Според нея става въпрос за управление на професионален, мениджърски принцип.

"Следващият ни закон е Законът за обезщетение на тракийските българи. Него изработихме заедно със Съюза на тракийските дружества", коментира лидерът на БСП.

Тя поясни, че са обсъдили и няколко предложения, касаещи борбата срещу домашното насилие.

"Бяхме против Истанбулската конвеция", подчерта Нинова и добави, че конвенцията не може да реши проблемите с домашното насилие, а българското законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
12
 
! Отговори
u4en преди 5 години
Лелеееее.ГЛАД ! Хора. заключваите мазетата ...крийте ракията...пред мандрите денонощна охрана ...зашийте си джобовете !!! Искаме си Миков !!! ...по -весело беше при него ...със наздравици и песни ! А Корни само за САЩ си мисли - нали там ще кара старините си !
88
8
 
1
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Цялото МГЕРБ и ЖГЕРБ е мобилизирано на амбразурата! Какъв странен контраст с всички останали статии, където само споменаването на ГЕРБ или Борисов предизвиква гневна вълна от негодувание и непоносимост към Герб в съотношение 95 към 5 процента! И VPN-ите вече не могат да ви помогнат!
87
2
 
13
 
! Отговори
Русия плаща преди 5 години
Русия отдавна плаща на българските предатели-комунистите от БСП/АБВ/ДПС/Атака за да защитават руските интереси в България.
86
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе аз се чудя ще свинското месо така му се вдигна цента в последно време, а то що било, другарето тръгнали по селата
85
2
 
15
 
! Отговори
Кокорко преди 5 години
Заключвайте си домовете, че тия са крадливо племе
84
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНИТЕ КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ ТРЪГНАХА ДА ОГЛЕЖДАТ ИМА ЛИ ОЩЕ ЗА КРАДЕНЕ.
83
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ние хората от село с флагчета в ръка ли да бъдем или с гега?
82
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНИТЕ ОБРАХА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД ЧРЕЗ ФАЛИТА НА БАНКИ И СТАНАХА ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ- МИЛИОНЕРИ.
81
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бихте ли публикували графика на посещенията по места, за да имаме време да се изнесем.Благодаря!
80
1
 
19
 
! Отговори
При всички? преди 5 години
При мен хич не си правете труда да идвате.Няма да гласувам за вас!
79
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
са като налазат мандрите, сиренето и кашкавала пак ще скочат
78
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНИТЕ СА КАТО СКАКАЛЦИТЕ- ОТ КЪДЕ МИНАТ ВСИЧКО СА ОГЛОЗГАЛИ, СЛЕД ТЯХ ПОТОП.
77
2
 
21
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Знаем, че Нинова е бясна, Миков твърди, че Столетницата има СПИН... - ха дано сега я хване и чyма...
76
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
двудневен СПА семинар :))) брей на какви неща се научиха това другарето. а едно време по землянки се криеха с каскети ходеха, революция ли е, еволюция ли е ....... незнам, май ще да е преход :)
75
4
 
17
 
! Отговори
Камата преди 5 години
Четох в сайт,няма да споменавам,това мазното,зализано комунистическо изчадие,*** Зарков,направил изявление,че трябвало да се въведат Крумови закони.Наглост.Комунистче лигаво,такива закони трябваше да се прилагат спрямо вас.На вас да се отрежат крадливите комунистически ръце.Безочливи гадове.
74
4
 
17
 
! Отговори
ВИНАГИ ГЕРБ преди 5 години
БСП видяха, че с писане по форумите и използване на *** не става и ще ходят да лъжат лично хората.
73
3
 
16
 
! Отговори
Мале, мале... преди 5 години
Г-жо Нинова, Корни... вашите "Планове за светло бъдеще" винаги коренно се различават от действията ви и постиганите резултати. А след тях ни връщате много, много назад и доста тъмни облаци се появяват... винаги, когато сте се докопвали до властта. Така че ... правете си плановете, но дано да не се налага никога повече да ги "изпълнявате". Иначе... си направете пътешествията из страната.
72
3
 
9
 
! Отговори
Хахо преди 5 години
Макар, че за вас висшето образование е забранено със закон. Спрете да се правите на медицински работници и да сеете туберколоза .
71
2
 
13
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До ГЕРБ Е ТУМОР 63 Честните и нормални хора избягаха от социалистическия рай.
70
4
 
14
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
До ГЕРБ Е ТУМОРКаквото и да е,важното е да ви гази като стар Зил износена гума на Москвич. Стига толкова,порадвахме се и на Луканов /да е жив и здрав/,и на Виденов и на Станишев,и *** за зеле от тех не стана даже.