БСП поема: По села и паланки, до края на 2018-а – при всички!

Левицата имала идеи какво следва след властта на Борисов
Обновена: 11 сеп 2018 19:16 | 11 сеп 2018 16:15, Камелия Цветанова
299
БСП поема: По села и паланки, до края на 2018-а – при всички!
Снимка: Булфото, архив

Соцлидерката Корнелия Нинова се зарече, че до края на годината тя и нейните съпартийци ще посетят всяка община, за да представят програмата на левицата "Визия на България", защото тя била разговор за бъдещето, а не партийна свада за настоящето.

Още по темата

След двудневен СПА семинар на левицата в село Баня, тя даде брифинг пред кметството и увери, че в края на декември БСП ще обобщи идеите в програмата, около има на национално съгласие.

Според нея става въпрос за няколко ключови неща и нямало нужда социалистите да обясняват на хората, че живеят зле, че има корупция, че здравеопазването се разпада.

"Оттук нататък е какво след ГЕРБ и Патриотите", каза Нинова.

Тя припомни, че 20 депутати от БСП ще останат в парламента, за да участват в законотворчеството, а останалите народни представители от левицата тръгват на срещи в страната, разпределени по график.

"Решението ни е цялата група да отива в една област, разделена на по четири-пет човека, за да обхване всяка една община", заяви Нинова.

Тя уточни, че по ключови моменти в работата на парламента, групата ще се връща в пленарната зала. Като примери лидерът на БСП посочи гласуването на новите министри, обсъждането на бюджета и предложенията на БСП по него, както и Закона за пътищата.

И макар че оставя малка част от депутатите си в НС, Нинова обяви, че парламентарната група още през тази седмица ще внесе законопроекти, които касаят живота на много българи.

"Първият е законопроектът срещу двойните стандарти на храните. Много се изговори за това. Имаше кампании – български и европейска. Заедно с Националното сдружението на земеделските кооперации, в което членуват 400 кооперации, изработихме този законопроект. Внасяме го, надявайки се, че ще решим законодателно проблема", заяви Нинова, цитирана от "Фокус".

Втората законодателна инициатива на опозицията е за българско производство и търговски вериги.

"Него изработихме заедно със Съюз "Произведено в България", в който членуват 1500 български производители. С него подпомагаме родното производство", допълни лидерът на БСП.

"Третият, който ни е готов, е Законът за управление на държавните предприятия. Същността на този закон е управление не на партиен принцип, не на бордовашки принцип", каза Нинова.

Според нея става въпрос за управление на професионален, мениджърски принцип.

"Следващият ни закон е Законът за обезщетение на тракийските българи. Него изработихме заедно със Съюза на тракийските дружества", коментира лидерът на БСП.

Тя поясни, че са обсъдили и няколко предложения, касаещи борбата срещу домашното насилие.

"Бяхме против Истанбулската конвеция", подчерта Нинова и добави, че конвенцията не може да реши проблемите с домашното насилие, а българското законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата световна финансова и банкова система е една голяма манипулация и колос на глинени крака................дано се срине скоро!
108
2
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До ПенсионерВ градовете са ГЕРБ:))) По селата, паланките, да добавя и планините, са точно хората, котио са нужни на "Визия за Бълагрия";)))
107
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кой му пука за банките и за фалшивата лихварска банкова система, дето дере по 10 кожи???
106
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2014гфалираха 13 та банка, КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА НАПРАВЯТ ЗА ДА СА ГОЛЯМОТО ЗЛО.
105
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1995/1997г ЧЕРВЕНИТЕ ФАЛИРАХА 12 БАНКИ, А БИЛЕ МАЛКОТО ЗЛО.
104
0
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Есенно време почват сборовете по селата. Добре са се усетили другарете. Ще пада плюскане
103
1
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
И какво ще правите по селата и паланките?!Та то там вече хора не останаха освен куче та ?!И за какво ще ни приказвате?! А-а-а,колко много светлина имало в края на тунела, но това вече го правихме над 40 години-така и не дочакахме никаква светлина?!Вече не се връзваме на лъжливите ви приказки и празни обещания,още повече,че само знаете да крадете и да се облагодетелствате на наш гръб - долна работа !Огледайте се - всички сте все новоизлюпени милионера,а допреди 20-ина години бяхме равни ?!
102
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП е по-малкото зло ...............ГЕРБ-ерите тотално се изложиха по всички направление.........не мислех , че ще дойде време да гласувам за БСП, но дотам ни докара партията на пожарникаря и физкултурника с 10-те апартамента !!
101
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАКЛЮЧВАЙТЕ СЕ ДОБРЕ- ШУМКАРИТЕ ПАК ТРЪГНАХА.
100
1
 
11
 
! Отговори
Мамата преди 5 години
Поздрави и уважение към всички,които са разбрали до къде ни доведе комунизма.Гавра с изстрадалият народ.Хората,разумните хора са го разбрали.
99
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия плащала на БСП и Атака, така ли??Ами на долните СДС-ари кой плащаше??Кой плащаше на "умните и красивите студенти"??Тия гадинки за една стипендия в Америка и Англия продадоха и предадоха майките и бащите си.........не само България!!
98
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНИТЕ СА КАТО РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ- ТРЪГНАХА ОТ СЕЛА И ПАЛАНКИ, АМА СЕГА МИЛИОНЕРИ БЕЗ ЯСНОТА ЗА КАПИТАЛИ- КРАДАТ И ПОСЛЕ БЯГАТ НА ЗАПАД.
97
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Популистка... ще се прави на самарянка.
96
3
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До u4enМоята врата досега беше запъната, отвътре, с пушката до стената. Приятелите знаят;))) Сега ще я отворя. Защо не съм пускал ПП ГЕРБ на разговори, а ще пусна хората на Корнелия, ами просто е, защото те първи се опитват да въплътят, някои идеи на Българският Саракт в дела, т.е. можем да водим разговор по тези теми. Имам за какво да водя разговор с тях. Другите ми пращаха МВР-то.
95
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ е политически проект на Германия, утре баба ви Меркел като нареди на Бойко Борисов да засели 500 000 нелегални мигранти от Афганистан и Пакистан.............талибани и терористи............тогава с България е свършено.Прав е оня професор от БСП-то за 80-те % ***!!!
94
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНКИТЕ ЧЕКАХА МАЛКО ДА СА ДАВРАНДИСАМЕ ОТ ФАЛИТИТЕ ИМ И ТРЪГНАХА ПАК ДА КРАДАТ.
93
2
 
14
 
! Отговори
КЛИЗМА НА КОМУНИЗМА преди 5 години
Заключвайте мадрите, шумкарите идват.
92
2
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Пазете се хора и залоствайте вратите... - носят зараза от бяс, СПИН и чyма...
91
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП не стават, там е пълно с милионери, но ГЕРБ още повече не стават................изобщо положението на тая територия е безнадеждно!!!
90
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да поеме към Сибир..., най вече!!!