Указ пратен, указ – неподписан! Кой носи вината?

Коментират професорите Михаил Константинов и Александър Маринов
14 сеп 2018 11:00, Анисия Иванова
30

Указът за освобождаване на Младен Маринов като главен секретар на МВР е забавен по чисто технологични причини. Подават го, когато президентът Румен Радев вече е на път за друга среща, коментира пред Bulgaria ON AIR политическият анализатор проф. Михаил Константинов.

Изненадващо оставките на тримата министри не бяха гласувани в парламента вчера, след като се оказа, че държавният глава не е разписал указа за освобождаване на Маринов. В същото време още преди да бъде назначен на поста министър на транспорта, номинираният Александър Манолев се оттегли с мотива, че е станал жертва на координирана атака.

Още по темата

"Срещу Манолев излязоха няколко статии, които могат да бъдат използвани за атака. Може би не е трябвало да се стига до номинация", коментира Константинов.

По думите му позицията на главния секретар на МВР е много важна и би трябвало да има консултации кой ще наследи Младен Маринов на поста.

"Президентът Радев не действа с процедурни хватки. Най-вероятно предложението на правителството е дошло твърде късно. Съмнявам се, че президентът ще има възражения за освождаването. В случая в цайтнот е премиерът, защото трябва да попълва състава на правителството", допълни политологът проф. Александър Маринов.

В "България сутрин" той определи тримата предложени за министри като хора с ниски политически позиции и без опит. Кадровият резерв на българския управленски елит не е голям, смята проф. Маринов.

Двамата коментираха и новината, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган вече е мажоритарен собственик на ТЕЦ "Варна".

"Не мога да си обясня защо му е това нещо. Едно открито навлизане в бизнеса все повече стеснява възможностите за участие в политиката", посочи проф. Маринов и добави, че Доган продължава да има определяща роля в поведението на ДПС.

Проф. Константинов отбеляза, че Ахмед Доган вече шеста година не е в политиката, а подобни големи сделки минават през комисии, които трябва да кажат може или не може.

По думите му това изглежда много лек и приятен бизнес, но е много отговорен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
6
 
! Отговори
Браво Р.Радев! преди 5 години
За първи път казвам браво на Р.Радев, че не подписа нарочно указа и развали седянката на БКП/БСП в СПА центъра. Те бяха дошли в Парламента само за гласуването, но Радев ги прецака и те останаха с пръст в уста... Указът е внесен към обяд и му е съобщено, че трябва да го подпише. Очаквало се е това да стане в рамките на деня, до вечерта. Той само е казал: "Ще видим..." и толкова.След това не го е подписал и на следващия ден е заминал за Латвия. Вече е ясно, че това е направено нарочно.
27
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберотъпчета потърсете връзка БКП - ГЕРБ !!,,Топенето " на БКП е от преминаване им в ГЕРБ !Справка ....... Собственика на ГЕРБ !!!!!!!!!!!!!В ПП/ партизанска партия / ГЕРБ има повече комунисте от колкото при социалистите !
26
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека.дърен ГЕРБерсасък ! Дори една оставка не можете да направите ! А пък ако беше станала срама ВИИИИ нямаше да се побере в България ! Манолев - Минетстер за часове и направо в затвора !
25
4
 
6
 
! Отговори
Спокойно! преди 5 години
За наша всеобща радост БКП/БСП все повече се топи по 2 причини:1. Естествена физиология2. Отдавна се води сериозна вътрешна война - милионерите срещу милиардерите. Те, всички са там, в тази честна и социална партия. Не става дума за пари, а за много, много ограбени пари от България.А кой ще гласува за тях? Естествено роднините им, неграмотните на село и братята от боята.Децата им ще гласуват в чужбина, където живеят - Европа, САЩ, в екзотични страни.Алтернативата им е да управляват с ДПС
24
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
коалицията герб-дпс как кой !
23
5
 
6
 
! Отговори
До 1 - ЛЪЖЕЦ преди 5 години
Чети 22, за да се информираш и спри да пускаш фалшиви новини. Съвсем скоро това ще е подсъдно и ще търкаш наровете, ако ти е станало навик или работиш като червен *** за БКП/БСП!
22
4
 
6
 
! Отговори
До 4 - ЛЪЖЕЦ преди 5 години
"На президента са му изпратили нещата за подписване в 22.30 часа, то това да не е ей така да сложиш един подпис."Никой нищо и никъде не изпраща. Толкова пък Т.Ъ.П комунист???!!!Внася се в Деловодството с входящ номер. Указът е внесен към обяд и му е съобщено, че трябва да го подпише. Очаквало се е това да стане в рамките на деня, до вечерта. Той само е казал: "Ще видим..." и толкова. След това не го е подписал и вече е ясно, че това е направено нарочно.
21
1
 
8
 
! Отговори
До 14 - стига лъга преди 5 години
Подаден е сигнал, че фирма Джи Пи Груп (свързана с Лукойл и Валентин Златев) ще унищожава разобличаващи документи. ГДБОП започва разследване. Поставен е таен пост да следи какво ще се случи с намерените чували. През нощта, 3-*** души се приближават до чувалите и започват да ровят в тях. По сигнал от тайния пост на място пристигат полицейски патрули и задържат тримата. Те се представят двама са журналисти и един адвокат. Отведени са в РПУ за справка и след това са освободени. Няма арести.
20
3
 
7
 
! Отговори
До 18 - ти си куку преди 5 години
Какъв сънен е преди обяд??? Какъв е този Президент, който си ляга толкова рано???Ужас!!!Указът е внесен към обяд и му е съобщено, че трябва да го подпише. Очаквало се е това да стане в рамките на деня, до вечерта. Той само е казал: "Ще видим..." и толкова. След това не го е подписал и вече е ясно, че това е направено нарочно. Комунистите останаха с пръст в уста и ахнаха, защото им се провали деня в СПА центъра, а бяха дошли специално за гласуването. Ха-ха-ха!
19
9
 
3
 
! Отговори
куку преди 5 години
Абе спали 10-тина дни и накрая президента им виновен, че не ги чакал посред нощите!Защо никой журналист не попита, къде и кой аджеба е дрямал 2 седмици.То бива калинки и некадърност, ама сам на себе си да вредиш май вече е множко.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странджа лиси , Сакар лиси ??Представителя на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ и комунисти , Волен Болен трябва да получи указания от Русия или да посети Крим !Не обърквай гафовете и золумите на управниците с бездействие на опозицията !
17
9
 
7
 
! Отговори
ПЕТРОВА преди 5 години
СТИГА СТЕ МЛЕЛИ. УКАЗ НЕ СЕ ПОДПИСВА В ПОЛУНОЩ. ИЛИ ДАЙ ПОСРЕД НОЩ ДА ГО ДАДЕМ ТА ВЕЧЕ СЪНЕН ДА НЕ ГО ЧЕТЕ И МИСЛИ АМИ ДА ПОДПИСВА. ТОВА, ЧЕ НА БОЙКО МУ СЕ ИСКАШЕ СРЕЩА В ООН СБЪДНА СЕ. ТАМ ПО ПРИНЦИП ХОДЯТ ПРЕЗИДЕНТИ. НО МЕРАКА МУ ДА СЕ СНИМА С ПЕРХИДРОЛЕНИЯ МОЖЕ И ДА СЕ СБЪДНЕ. ТОЙ ОБИЧА ПОКАЗНОСТТА. НО ТОВА НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ. ВАЖНО Е СЪДЪРЖАНИЕТО А НЕ ОПАКОВКАТА. А СЪДЪРЖАНИЕТО ГНИЛО И МИРИШЕ НА РАЗВАЛЕНО.
16
9
 
8
 
! Отговори
ГЕРБЕРИТЕ преди 5 години
СА КРАДЛИВИ ХИЕНИ-ТЕ СА ПОГРОМ ЗА БЪЛГАРИЯ-НАДМИНАХА ХУНИТЕ И ВАНДАЛИТЕ ВЗЕТИ ЗАЕДНО..БОКО ВЪРВИ СИ БЕ,ВЪРВИ--НЕ СЕ ЛИ НАКРАДОХТЕ!!!
15
11
 
6
 
! Отговори
завист преди 5 години
До АнонименПрезидента трябваше да ходи на среща на оон в сащ,но бокич го отряза и не е включен в делегацията.Дано му дадат виза и чакайте снимки с прегръдки с чичо Дончо.Ако му разреши,в което се съмнявам.
14
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази герберски хунта .Очите и вади президентството. Че не е тяхно! -:) Е няма как цялата власт да е ваша! Примирите се вече!
13
10
 
16
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
А вярно ли е,че има арестувани журналисти разследващи корупция на видни активист на ГЕРБ в Радомир ? Или ви е страх да пишете тази новина???
12
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генерал Радев разтрива кирливи млиционерски вратлета потеже писаха АКТ на баща му.
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като по закон няма срок! Никой не е виновен!
10
8
 
3
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 5 години
До House M.D.Ами като е готов указа за закриване на милиционеро-полицейските ,,Динамо,,Сф ,,,Пощенец,, Сф ,,Левски Спартак,, и накрая ГМО ФК ,,Лафчис,, 1992 !!!
9
15
 
9
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Вече втора година очакваме всяка седмица поредната врява и саботаж на Хорни от висшата трибуна, сега и плювпрезидентът се включи в характерния й стил - какво толкова има за чудене?Надявахте се, че Съсела ще довърши БКП-то - е, дори и за това се оказа некадърен, остави комунистическия апокалипсис на Хорни - бива си я тетката, хлевоустието й и комсомолският й жар ще свършат работа!