Премиер и президент в задочен спор. Кой ще надделее?

От президентството атакуват кабинета, коментира политолог
Обновена: 18 сеп 2018 21:54 | 18 сеп 2018 21:41,
35

Борисов не е свикнал да му се противопоставят по толкова остър начин и то по устав. Премиерът показва, че не иска да дели тази власт, която е консолидирал около себе си. Едно от най-неприятните неща за правителството е, че ако гоненето по устав продължи, президентът ще надделее.
Още по темата

Така политологът Георги Киряков коментира напрежението между "Дондуков“ 1 и "Дондуков“ 2, което се породи от отказа на президента Румен Радев да подпише указа за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР.

Според Киряков президентът използва инструментите за контрол над правителството доста добре.

"Президентът няма слабостите, които имаха предишни президенти, няма никакви съмнения в неговата почтеност. Той още не е натоварен политически толкова много, няма как да му намерят слабото място. Най-голямата слабост на Радев е, че го обявяват като "президент на БСП". Това определено руши авторитета на тази институция като независима", обясни още експертът в "Денят ON AIR".

По думите на политолога Страхил Делийски от президентството са решили да използват всеки повод, за да атакуват правителството.

"Радев е решил да покаже, че все пак има някакъв властови обект в държавата, който да казва на Борисов, че нещата няма да станат по неговия начин. Това е един от малкото инструменти на президента, с които може да контролира правителството", категоричен е Страхил Делийски пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че Радев определено успява да напипва слабите места на Борисов и правителството и надали мисли толкова за създаването на партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Гоненето по устав на Бойко и дружинката му е най-голяма радост за електората. Не е зле наистина Бойко да отиде до Ню Йорк за да го почешат между ушите, та да се успокои.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DVAMATA,,MAGE"SE KARAT KORNELIA NINOVA PECELI.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 7Али Реза от Банкя ни върна поне с 20 години назад.Абе като гледам заплатите не са по $3 както по времето на БСП
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата трябва да спечели.Кефи ме, че БСП-то много го мразят.Значи им лази по нервите.Адмирирам всеки, който може да създава проблеми на *** *** и Румен Решетников, по известен като хвърчилото.
24
2
 
1
 
! Отговори
Несведущ преди 5 години
Моля уточнете,точно кой закон е нарушен?
23
4
 
5
 
! Отговори
;-) преди 5 години
За радост на ceляндypите и де6илите, Резиденто прави сечено на правителството.Да е жив и здрав!
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Резиденто е решил да пречи. По устав. Това не води до нищо добро разбира се, но радва *** и де6илите.
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ще надделее в спора никой ще завършат наравно а съдия ще е оня с тоялетното гърне на главата, дето скоро ще придобие форма на съвършена сфера.Пълен виц докато генерали се бият за назначения армията я командва *** с телосложение на кюфтак.А с тоя Марино сиктир, вече се чудя няма ли някой от тях да се ожени за него, единия го иска другия не го дава, егати джендърската *** фатмашка политика.
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста глупаво в типично мутренски стил, Борисов!Кога ще се научиш, че независимо , че си Премиер, също трябва да спазваш законите на БГ? Крайно ВРЕМЕ Е ДА СЕ НАУЧИШ. ЗА ТРИ МАНДАТА ПРИ СРЕДНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ Е НОРМАЛНО ВЕЧЕ ДА ГО ЗНАЕШ.Е, като се знае нивото на интелигентност куца при Борисов, но при четвъртия мандат се надяваме да вдене за какво става дума.
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деса още ли е PR за 400лв?
18
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как е дъртия Радев? Мачка ли?
17
5
 
14
 
! Отговори
тонката преди 5 години
Ха ха ха всичките калинки на герб събрани накуп не струват колкото президента. За рейтинг да не говорим. Ето истинската причина за ожесточеното плюене. Плюят срещу хората, избрали президента. Затвориха Иванчева, за да сплашат хората, избрали я. Същата работа
16
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Клепоухия да си ходи на село.
15
3
 
11
 
! Отговори
Почтен? преди 5 години
Че борисов почтен ли е? Да не би мен да е поканил на работа в министерски съвет, макар и като портиер? Или пък теб е поканил и ти случайно му отказа? Дрън- дрън, присмял се хърбел на щърбел.
14
3
 
21
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Малка поправка на колегата долу - правителство, избрано от българския ци га нски народ с помощта на малко фалщиви гласове.
13
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обикновен генерал от щаба на военно-въздушните сили,вече президент и опитва да покаже мускули.Нищо повече от един дразнител в политическия живот,със заявка че е по-важен от правителството.Никакъв респект към правителството,избрано също от българският народ,както и той самият.
12
19
 
5
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
Не забравяйте, че Грипен Радев ни беше избран за президент след документирана консултация на К.Нинова с руския ген. Решетников и неговото одобрение.
11
18
 
10
 
! Отговори
Дали е почтен? преди 5 години
Имам съмнения за почетността на Радев, след като назначи любовницата си за Пиар във ВВС, докато беше техен командващ!
10
1
 
5
 
! Отговори
Grissom преди 5 години
Философът Ерих Фром предсказва общество,което е маниакално привлечено от притежаването на вещи.Смята, че човешките същества имат две основни ориентации.Да притежават и да съществуват.Лице, с първата от двете,се стреми към притежанието на вещи, имоти, даже и на хора.Но тези с втората се фокусират върху придобиване на житейски опит.Придобиват го чрез обмяната и контакта с другите хора.За жалост, Фром предсказва още, чеобщество, водено от комерсиализма,като това, в което ние живеем,е обречено да
9
3
 
20
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До Радев=бай ТошоСловестната (ди)/ария на герберите на кого ги оприличаваш? Радев е сдържан и спазва словестна хигиена, докато едва ли ББ може да си държи езика зад зъбите! Брой до 10т преди да кажете/пишете нещо, става ли?