Президентът пак: Обществото е критично към Младен Маринов!

Румен Радев във Facebook: В работата на МВР има слабости
19 сеп 2018 13:45, Анисия Иванова
189
Президентът пак: Обществото е критично към Младен Маринов!
Архив: Булфото

Президентът Румен Радев смята, че с предлагането на Младен Маринов за вътрешен министър управляващото мнозинство поема отговорност за кадрово решение, което се приема критично от обществото.

В официалния си профил във Facebook президентът публикува следния коментар:

"След като правителството се съобрази със закона и задейства съгласувателната процедура за освобождаването на г-н Младен Маринов от поста главен секретар на МВР, днес подписах указа. Слабостите, пропуските и скандалите в работата на министерството допълнително обосновават това решение. С намерението си да предложи г-н Маринов за министър на вътрешните работи министър-председателят и управляващото мнозинство поемат отговорност за кадрово решение, което се приема критично от обществото".

Още по темата

Припомняме, че подписването на указа се проточи повече от седмица. През това време Правителство и Президенство бяха в спор кой как си е свършил работата по освобождаването на досегашния главен секретар, който бе номиниран да оглави МВР, на мястото на подалия оставка Валентин Радев.

Държавният глава настояваше, че Министерският съвет не е спазил законовите процедури и той не е бил информиран за този ход, нито пък освобождаването на Маринов е било съгласувано с него.

Премиерът му отвърна, че не е нужна съгласувателна процедура, защото самият Маринов сам е пожелал да напусне поста. Подобен ход се правел само тогава, когато МС предлага на президента да назначи някого, което в случая отсъства.

Смяната на Радев е заради тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души. Заедно с него от кабинета си тръгват транспортният министър Ивайло Московски и на пътищата и инфраструктурата Николай Нанков, а на тяхно място трябва да бъдат одобрени Росен Желязков и Петя Аврамова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
11
 
15
 
! Отговори
Паисий преди 5 години
Откажете се от Президентството г-н Президент и Вие станете Министър на МВР!
105
7
 
26
 
! Отговори
реалист преди 5 години
И да пишем и да не пишем мутрите се наместват навсякъде и изсмукват кръвчицата на деца, работещи и пенсионери. Една малка Шайка се облагодетелства от властта. Само едно мога да кажа, БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.
104
24
 
18
 
! Отговори
trafalgar преди 5 години
Радев е зле прикрита марионетка, да си гледа Деси и да си почива в кабинета!
103
14
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко вече не може да лъже хората, защото балонът, който надуваше се спука.Излезе гадно мутре.
102
37
 
23
 
! Отговори
Тошко преди 5 години
Не му стига, че Борисов му ПОДАРИ президентството, ами все прави ундурми!? Аман от тоя шапкар.
101
23
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България , единствено надежда в Президента Радев ни остана !
100
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А като знаеш,че ще пусне чадър над мутрите,защо му подписваш указът?
99
2
 
24
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Бе кой го пита обществото...Тя и Бъчварова *** за зеле не става но парламента им уйдиса за *** промени източващи МВР и държавата с тези пенсионирани нищо не правещи полицай и заплати от по 2000лв.сержанти и 3000лв.ивспектори.
98
6
 
23
 
! Отговори
до 91 преди 5 години
"докъде доживяхме .. хора от престъпния свят да са шефове на полицията ...."Е тва нещо ново ли е не разбрах - то вече 10 години "капо ди тути капи" ни е премиер ако не сте забелязали. И оповавайки се на опита му от рекетьорски години сега сваля по 10 кожи от всеки нормален българин, че да се хрантути октоподът!
97
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Примиер сикаджия, вътрешен министър човек,който е пазил мутрите.Егаси държавата!
96
5
 
11
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Уважаеми полицаи! Извинявам се, но коментарите ви са много неграмотни.
95
36
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Младен Маринов може би не е идеалния за министър, но ще видиме дали става.Радев повече от година се пробва да бъде президент, но ИЧ не става . За чехъл на Нинова става.
94
9
 
34
 
! Отговори
мани мани преди 5 години
Бившия шофьор на Мето Илиенски-чист като сълза.Да живей кадъра на боко.С такива е дружил,такива назначава.Кво да го правиш-охранител.
93
9
 
13
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Господин президент, с този указ спомагате да се увеличи бройката на шайката.
92
29
 
12
 
! Отговори
Охххх преди 5 години
Няма изследване: Харесваме или не Маринов за министър! Президента ЛЪЖЕ, че "обществото" не одобрява назначенията - напротив, БСП не ги одобрява!
91
8
 
30
 
! Отговори
Така е преди 5 години
За десет годишното "управление" тиквите изведоха България на първо място по корупция и на последно място по стандарт на живота.
90
9
 
34
 
! Отговори
До №74 преди 5 години
Прав сте. Голям е господин президента! Глупавите тикви тайничко завиждат, че президента превъзхожда тяхната баш тиква. При всяко изказване на президента *** и се плезят, както вожда си - еднокнижник.
89
2
 
27
 
! Отговори
бай х преди 5 години
докъде доживяхме .. хора от престъпния свят да са шефове на полицията ....
88
3
 
6
 
! Отговори
ненужен преди 5 години
Ал Капоне е управлявал мафията от килията.Ама няма да има КОЙ да управлява шапкаря като влезе в килията?Уморените коне ги убиват - "Нали?"Нека си спомним 3 Октомври 1996 г
87
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
само дето не им е написал черно на бяла, че не е нормално шофьор на Маджо да става гл.секретар на МВР , че сега и министър. Но какво да се учудваме, ясно е че сега управлява СИК