Борисов не хареса постановката: Унгарска драма, поставена в България

За втори пореден ден той обяви, че нямаме стратегия в подкрепа на Орбан
20 сеп 2018 15:45,
148
Борисов не хареса постановката: Унгарска драма, поставена в България
Бойко Борисов и Виктор Орбан. Снимка: архив, Reuters

В България се разиграва драма, която я няма в дневния ред на Европейския съвет - до този момент нито официално, нито неофициално се обсъжда налагането на санкции срещу Унгария.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Австрия, където участва в неформалната среща на държавните и правителствени ръководители на ЕС.

Премиерът Борисов отбеляза, че на вчерашното оперативно заседание на кабинета е било обсъдено разработването на стратегия от правителството, така че страната ни да има позиция, ако един ден се стигне до тази тема.

Още по темата

"Към днешна дата има една позиция и тя е ясно изразена от представителите на управляващото мнозинство в Европейския парламент. Раздвоението се явява в БСП", напомни премиерът Борисов.

Късно снощи той обяви от Залцбург, че на вчерашното заседание на Министерския съвет не е имало точка, касаеща евентуални санкции към Унгария.

"Колегите Симеонов и Каракачанов поставиха на обсъждане, ако един ден, след две години, се стигне до такова решение срещу Унгария, ние като правителство да се обявим срещу наказанието за Унгария в частта за отнемане на глас. Няма драма, няма нещо, което да е решено", добави премиерът и допусна, че може би Унгария трябва да направи корекция в политиките си в някои отношения.

Днес министър-председателят подчерта още, че по време на неформалната среща на лидерите в Австрия е била повдигната темата за необходимостта от създаване на корпус за реакция както при бедствени ситуации, така и за предотвратяване на нелегално преминаване през европейските граници на мигранти.

Премиерът отново акцентира върху важността на споразуменията с трети страни и посочи позицията на България по отношение на спирането на потока на нелегални мигранти към Европа.

"Обявил съм се за подкрепа за работа с Африка, споразумението с Турция работи и България е добре. Важно е другите страни - Италия, Португалия, Гърция, да имат подкрепа на границите. В България това, което сме казали, сме го доказали", категоричен бе Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Самата идея на ЕС предполага известен отказ от суверенитет,така че пак нещо не сме разбрали.
24
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов и стратегия, моля ви се! При него е само навеждане, подклякане, залягане, подгъзване, ослушване... Доникъде няма да стигнем така!
23
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разликата между Орбан и Борисов е колкото от Земята до Небето.Единият е мъж, а другият разкрачено-наведен ***,който само се ослушва откъде ще задуха вятъра.Единственото, което го интересува е да не загуби властта сиза да може да продължи да краде.
22
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виктор Орбан е железен мъж, с достойнство и политик с принципи.Той не харесва мекотелите като Борисов.
21
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя май е обръкла Орбан с ишиаса Юнкер.Орбан е мъж и не се разнежва от мъжки целувки с езици и лиги.Тия номера вървят само в Брюксел.Борисов е достатъчно компрометиран политическа за да страни Орбан от него.Вижда се и от снимката.
20
4
 
32
 
! Отговори
До Бургазлия.. преди 5 години
*** той Баце отдавна е помислил и за внуците на внуците си! Барселона, острови...
19
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТО НЕ СЕ ЗНАЕ СЛЕД ДВЕ ГОДИНИ ВИЕ ДАЛИ ЩЕ СТЕ ПРАВИТЕЛСТВО.НЕ ПРАВИ ТОЛКОВА ДАЛЕЧНИ ПЛАНОВЕ.САМО ЗА ДВА МЕСЕЦА НАПРЕД.
18
3
 
28
 
! Отговори
:)) преди 5 години
... Унгария ТРЯБВА да направи корекция в политиките си в някои отношения....--------------------От гл.т. на дипломацията не е ли това "трябва" вмешателство в политиката на суверенна държава? Недопустимо поведение, наставничиски тон за безпогрешност от страна на ББ?
17
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да си измива ръцете с БСП-та, Станишевци , Орешарски и всякакви други,да стане и веднъж поне като мъж да каже мнението си.Три мандата го слушаме само как усуква за всичко.
16
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма друг ,като този ...уникален в умението да се извърта ,отмята и за това да вини не себе си ,а друг ......не знам ,но за това все пак би трябвало да има някаква медицинска диагноза !!!!
15
1
 
33
 
! Отговори
Бургазлия до Борисов преди 5 години
Г-н Премиер, моля Ви да заемете твърда позиция в ПОДКРЕПА на Вишеградската Четворка !Който седи между два стола, знаете какво се получава. За не желая един ден децата и внуците ми да се чувстват чужди в собстената си Родина и да питат ЗАЩО ТАТКО (ДЯДО) НИЩО НЕ НАПРАВИ навремето си. И вие имате ВНУЦИ, мислете за тяхното бъдеще !
14
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орбан не харесва мокрите целувки на Борисов, само Юнкер примира, като го целуне така.
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПЛОНДИ, ПОСЛАНИК РУБИН ОТИДЕ ЛИЧНО В САРАИТЕ НА КРАКА ПРИ ДОГАН.ВЗЕМИ НАЙ-ПОСЛЕ И ПРОЧЕТИ СЪОБЩЕНИЕТО, ЧЕ СТАВАШ СМЕШЕН.
12
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От БСП единствено Станишев гласува "за" санкциите. Другите двама евродепутати от БСП не са участвали в гласуването. И какво въобще Борисов навира БСП във въпроса, когато се касае за решение на Министерския съвет?
11
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако канцлерината ти звънне, веднага ще пуснеш шейсетте хиляди бежанци. Защото тя те държи за топките. Ще ти спре парите и всички от ГЕРБ ще си тръгнат, защото няма да има какво да се краде.
10
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов е пътник. На есен си отива. Снощи посланик Рубин е поканил лично на разговор Ахмед Доган. Но забележете, не като бизнесмен, какъвто се обяви Доган, че е вече, а като политик.Нали се сещате, че не го е поканил защото не са се виждали отдавна или само да го черпи баклава.
9
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов няма ли да си изкаже по въпроса за НОВАТА ЦЕНА НА ХЛЯБА.Нали е компетентен по всички въпроси.Или пак БСП са му я увеличили.
8
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не минава и миг без да каже че някой му е виновен.
7
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАКВО БСП, БЕ, ДРУГАРЮ БОРИСОВ.НАЛИ ДЕПУТАТИТЕ НА ГЕРБ БЯХА ТЕЗИ, КОИТО ГЛАСУВАХА ПРОТИВ НАЛАГАНЕТО НА САНКЦИИ НА ОРБАН.БСП ГИ ПОДКРЕПИ, Т.Е. СПАЗИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ.АМАН ОТ *** В ПОЛИТИКАТА.
6
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, Борисов, бе! Днес мама Меркел ти сви сърмите и сега го усукваш. То пък може човек да е страхлив, но един Премиер не бива чак толкова.Как можаха Полша и Чехия да реагират незабавно? Дори Полша обяви, че ще наложи вето на всякакви санкции срещу Унгария?ПРОСТО СИ СРАМ ЗА НАЦИЯТА!