Нинова срещу Борисов по унгарската тема: Двойна външна политика!

Против санкциите! Ясна ли е позицията на правителството?
Обновена: 20 сеп 2018 17:28 | 20 сеп 2018 17:28,
75
Нинова срещу Борисов по унгарската тема: Двойна външна политика!
Виктор Орбан. Снимка: архив, Reuters

Темата за санкциите, които да бъдат наложени от Европейския съюз на Унгария, породи различни мнения в парламента.

Вчера на оперативно заседание на Министерския съвет бе решено да се изготви позиция на България, че не подкрепяме санкции от ЕС срещу Унгария. Днес обаче премиерът Бойко Борисов обяви, че това, което се е решило на съвета е, че ако някога се задейства такава процедура, правителството да застане зад Виктор Орбан. Той уточни и че взетото решение няма правна, а морална стойност.

Това даде повод на червената шефка Корнелия Нинова да обвини премиера в двойна външна политика - една за пред гражданите и една за навън.

"Смятам, че премиерът Борисов нанесе поредния удар срещу държавността и институциите в България, когато делегитимира решението на Министерски съвет с думите: "Това решение няма правна сила, то е за някой ден", настоя соцлидерката.

Още по темата

Нинова е категорична, че отнемането на гласа на Унгария в Европейския съюз е грешка и е още една стъпка към разделението и разцеплението на Европа.

Тя добави и че още от парламентарната група не са се запознали с предложението на "Атака" и "Воля" парламентът да задължи премиера Борисов да изрази подкрепа за Унгария пред ЕС.

Шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че темата за Унгария е изключително чувствителна и няма решение на ниво европейски лидери. Той се обяви за интензивен диалог по темата Унгария и държавата да не бъде наказвана толкова тежко.

"Трябва да бъдем ясни с позициите си и да декларираме, че сме за интегриран, силен ЕС", каза той.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък настоя България да излезе с ясна позиция в подкрепа за Унгария и се закани, че ще постави въпроса на коалиционен съвет. По думите му предстоят промени в съотношението на силите в Европа.

"Консерватизмът, който сега взима връх в Европа, ще промени самите алианси. Ще видим едно ново управление на Европа - консервативно, патриотично, националистическо", каза той.

Той добави и че е останал с впечатлението, че Бойко Борисов подкрепя мигрантската политика на унгарския премиер Виктор Орбан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
6
 
0
 
! Отговори
Пак ревеме преди 5 години
Повече от бития.Дали ако бяхме на тяхно място , Орбан щеше да ни подкрепи или май нямаше да му дреме.
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страх ги е да изпъдят Унгария тия шматки от ЕССР. ТЕ ЗАДМИНАХА ПО ТОТАЛИТАРИЗЪМ И Москва. А и знаят, че вишеградци ще ги последват, както и Италия. Само нещастници като нас и румънците ще останем да им се кланяме. Такъв какъвто е ЕС В МОМЕНТА Е КАРИКАТУРА НА ТОВА, КОЕТО ИСКАХА ДА БЪДЕ.
47
2
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До Анонимен...do 47 ...sladurcho,a neshto za Junkercho,Merkelka,Makroncho ?!??
46
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
маджарското диктаторче кат не му харесва евросъюза да си излиза и да си прави съюзче съветско с любимите си путинчо и ердоганчо.Хайде марш от Европа . Да бега заедно с путинофилчетата в Азия , където му е мястото.
45
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
орбанчо не бивало да бъде наказван толкова тежко ?!?!Все едно сталинчо и хитлрчо да не бива да бъдат наказвани тежко .
44
3
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...a pomnite li kak Plevnaliev parvi se iztsepvashe ako e za neshto da se pliue I povrashta varhu Rusia !!! Ne chakashe daje "evropeiskite lideri " da se izkajat !!!
43
7
 
16
 
! Отговори
- преди 5 години
Герб и върхушката й летят стремглаво към небитието.Но мноооооого поразии направиха. Много!
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 43 Андрешко, кой те кара да "следваш"...върви пред, извън, отсрани на ЕС, ако можеш !
41
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ученикът на другаря Живков следва неговите тезиси. Трябва да сме добре с Великия съветски европейски съюз, с Непобедимата червена американска армия, но също и с всички братски народи от Източна Европа.
40
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарите от ПЕС бяха за приемането на Истанбулската конвенция точно като другарите от ГЕРБ. Те са си лика прилика, комунисти и в червата. В ГЕРБ НЯМА НИ ЕДИН, КОЙТО ДА НЕ Е БИЛ ЧЛЕН НА БКП или дитенце на ръководен кадър от БКП.Но много им знаят устата, когато трябва да се плюе комунизма. Там са ненадминати. Едно време се ду.пеха ня Москва, сега се дуп.ят на Брюксел.
39
15
 
5
 
! Отговори
месара преди 5 години
на другарката "истина" нинова много и знае устата, ама за СПА СЕМИНАРА нищо не казва, няма снимков материал - което не е присъщо за нея, като я знаем как обича да се хвали и показва.
38
7
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Ние не сме във Вишеградската четворка, която е нормално да излезе с изявление в подкрепа на Орбан. Така че не е необходимо да се пънем на ЕС с безсмислени декларации. Още повече, че в момента драпаме за Шенген.На другарете шматките от ПЕС гласуваха ЗА измисления доклад вместо да подкрепят Орбан. Корнелка туй не го казва
37
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля че Орбан се пазари. Може би, малко повече кинти и Европейски програми, и ще се укроти.Не страда сериозно от мигранти, в сравнение с Германия например. По сериозния проблем му е, с малцинството известно като "шведи", с характерната деструктивна, по отношение на организираното общество, културна обособеност. Нея задача, трябва да решава, а не да дава акъл на водещите европейски икономики, как да се измъкнат от капана на определени евро-атлантически заговорници, целящи отслабване на ЕС.
36
3
 
1
 
! Отговори
Име преди 5 години
но окей! нека наложат санкции на унгария, както направиха съветските танкове, тогава!, на "гадните" унгарци! (сега капиши как може да има след препинателна запетайка, а,, М?
35
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И к'во ни интересува нас това.
34
15
 
8
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Бойко им го каза кратко и ясно. - Ако почнат процедура срещу Орбан ще го подкрепим!Ама Корнела е по дрънканиците и декларациите и е решила, че трябва да се пъчим и да се бием в гърдите. От какъв зор?Умните хора не слагат каруцата пред коня
33
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разликата между Англия и Унгария е, че първата сама напусна ЕС, а втората ще бъде изгонена !
32
3
 
11
 
! Отговори
що така,Миме преди 5 години
Вчера американски сенатор Пол Рийз се е изказал,чеСАЩ трябва да се откажат от Балканите и да закрият базите там,защото си имат работа с" ислямски диктатор,анархо-левичар и един....луд?!
31
9
 
23
 
! Отговори
до 30 преди 5 години
Не питай какъв е Орбан. Борисов не може да му стъпи на малкия пръст. Още преди 3 години минималната пенсия там беше 500 лева.Стандарта на живот е по-висок от българския. Можем само да си мечтаем за такъв.Така, че страната му е привлекателна за мигранти повече от България. Ама това е Орбан и мисли за народа си. А не герберски крадец.
30
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Андрешковски номера.Радев и Нинова яво са чели само привилегиите за членство в ЕС, но не и задълженията и наказанията за нарушенията !