Нинова срещу Борисов по унгарската тема: Двойна външна политика!

Против санкциите! Ясна ли е позицията на правителството?
Обновена: 20 сеп 2018 17:28 | 20 сеп 2018 17:28,
75
Нинова срещу Борисов по унгарската тема: Двойна външна политика!
Виктор Орбан. Снимка: архив, Reuters

Темата за санкциите, които да бъдат наложени от Европейския съюз на Унгария, породи различни мнения в парламента.

Вчера на оперативно заседание на Министерския съвет бе решено да се изготви позиция на България, че не подкрепяме санкции от ЕС срещу Унгария. Днес обаче премиерът Бойко Борисов обяви, че това, което се е решило на съвета е, че ако някога се задейства такава процедура, правителството да застане зад Виктор Орбан. Той уточни и че взетото решение няма правна, а морална стойност.

Това даде повод на червената шефка Корнелия Нинова да обвини премиера в двойна външна политика - една за пред гражданите и една за навън.

"Смятам, че премиерът Борисов нанесе поредния удар срещу държавността и институциите в България, когато делегитимира решението на Министерски съвет с думите: "Това решение няма правна сила, то е за някой ден", настоя соцлидерката.

Още по темата

Нинова е категорична, че отнемането на гласа на Унгария в Европейския съюз е грешка и е още една стъпка към разделението и разцеплението на Европа.

Тя добави и че още от парламентарната група не са се запознали с предложението на "Атака" и "Воля" парламентът да задължи премиера Борисов да изрази подкрепа за Унгария пред ЕС.

Шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че темата за Унгария е изключително чувствителна и няма решение на ниво европейски лидери. Той се обяви за интензивен диалог по темата Унгария и държавата да не бъде наказвана толкова тежко.

"Трябва да бъдем ясни с позициите си и да декларираме, че сме за интегриран, силен ЕС", каза той.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък настоя България да излезе с ясна позиция в подкрепа за Унгария и се закани, че ще постави въпроса на коалиционен съвет. По думите му предстоят промени в съотношението на силите в Европа.

"Консерватизмът, който сега взима връх в Европа, ще промени самите алианси. Ще видим едно ново управление на Европа - консервативно, патриотично, националистическо", каза той.

Той добави и че е останал с впечатлението, че Бойко Борисов подкрепя мигрантската политика на унгарския премиер Виктор Орбан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какъв точно е проблема на Орбан?Страната му е привлекателна за мигранти, почти колкото България.Прекалено е малък за да прави собствена политика в рамките на ЕС. Не иска да следва, да води няма кой да му даде. Има брехсит, да тръгва по пътя на унгароексит. Нас какво ни засяга това?
28
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще доживеем ли България да има твърда позиция по някой въпрос? Нашата позиция е по бансянски хлъзгава да не се разбере какво мислим.А ние мислим /Борисов/ ако може да минем за пореден път между капките и да се целуваме ли целуваме с Юнкер. Понеже нищо друго не сме научили. И ТАКА ПО-ЛЕСНО СЕ КРАДЕ.Баце за 3 мандата поне един закон да беше прочел. Ама четенето много го затруднява.
27
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Унгарците поне са в Шенген, а нас ни държат за кълбетата. Не можем да скачаме на меркелите из Европата щото сме ама много бедни и скъсани. Нинова се пъчи, но трудно ще удържи ако е на власт
26
6
 
6
 
! Отговори
до 24 преди 5 години
Ббаба ти Меркел ще ти тресне на тебе 100 000 тюрбана да виждаш много тюрбани наоколо можеш да си вършиш работата и без да вряскаш много-много и еврофондовете ще ти текат и всичко ще ти е наред.
25
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой спасява Европа от арабската напаст това е само Орбан и Унгария. Направиха го през 15-ти век, правят го и днес. А нашия дупедавец е готов да се подложи на всеки срещу заплащане.
24
5
 
15
 
! Отговори
Питам преди 5 години
Някой иска ли позиция по въпроса за Орбан или нашите политици са решили до запълнят още някой ден в НС с глупости.
23
10
 
27
 
! Отговори
до 21 преди 5 години
Всички държави от Вишеградската четворка твърдо застанаха на страната на Унгария. Само ние блеем. Като ни тръсне баба ти Меркел 50 000 тюрбана и ще се оцъклиш. Но иначе да пеете колко е велик Баце - можете.
22
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно, дали Маджарите щяха да се сопат така, преди да ги приемат в ЕС и дали щеше Орбан да получава бонуси от Путин за енергийните си нужди !?Такива *** тарикатлъци никой няма да толерира !
21
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Достатъчно е само да се погледне какво представлява Борисов на последните си снимки. Няма нужда да си психиатър, за да му сложиш диагноза.
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова и Борисов за Унгария ли работят сега, Орбан работи за Унгария щото, те каква работа имат да го обсъждат не трябва ли да работят за България.
19
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам раждало ли се е на друго място такова долно продажно мекотело като Борисов.Тоя е психопат, и никакви лекарства не мога да му помогнат. Лошото е, че всички сме принудени да търпим идиотизмите му, понеже психопати като него си го избират.
18
10
 
5
 
! Отговори
i преди 5 години
Как си мечтая да дойдат на власт БСП И ДПС...
17
14
 
13
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Хайде пак си показа си плювалника от джакузито, набързо инструктира беквокала с опорната си точка и клъвна по някакъв си там повод любимия си Боко.Ами отдвна не ни е интересно - Боко ви рече да си направите с президента дружна партия, да си печелите изборите тия дни - да си ги платите, и да си управлявате - кой ви пречи!Напълно забравихте защо сте уж в Парламента - поредната ви законодателна инициатива е за 200 лв. ваучер за "култура" на шведи.Блюм в гьола, не ни пречите!
16
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По добро от ББ още не е измислено, БСП са си турбопрестъпници, МАФИЯ, която лека полека ще бъде смазана.
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова е усетила, че Европа иска да се отърве от Троянските коне и тунеядците, както направи навремето Горбачов.Разликата е че ако навремето за бившите соц страни това беше добре дошло, то сега точно те са тези които искат да се запази ЕС - От всекиму според възможностите, на всекиму според нуждите !
14
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
немога да разбера какво очаквате от банкянската марионеткаама той не е виновен а 80% *** дето си го избраха и му се радват
13
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА, ИЗБОРИ и никога повече болни и неграмотни на власт!
12
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е необходимо да си с Нинова, за да разбереш, че съдът беше прав с присъдата си за лъжите на Борисов! Този екземпляр е опасен за националната сигурност! Може да лъжеш на карти, може да послъгваш на дребно, но вече имаме патология, видима и на международно ниво! ОСТАВКА!
11
23
 
16
 
! Отговори
Авантюристката преди 5 години
БСП и ДПС са най-вредните партии в България. Има и други, но те поне нямат особено значение и скоро може би няма да съществуват. ГЕРБ са слаби управленци, но алтернативата е още по-зле.
10
7
 
25
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Аз искам да попитам след като решенията ви нямат правна стойност за чий ... лежите толкова години на наш гръб? Събирайте си партакешите и без това от вас полза няма